HjemSystemguidenOm oss

Sammenlign Norges beste CRM-systemer

Hvilket CRM-system trenger din bedrift?

CRM betyr Customer Relationship Management og et CRM-system hjelper bedrifter med å automatisere ulike momenter i salgs- og kundehåndteringsprosessen. CRM-system har til hensikt å øke salget gjennom blant annet å spore og registrere salgs- og kundeinteraksjoner, samle og analysere kundedata fra ulike websider, sociale medier, telefonsamtaler osv. Et CRM-system er ofte implementert hos salgs- og markedsavdelingen som en sentral hub for å håndtere salgskontoer, prospekter og leads. Mange bedrifter har også CRM-system implementert som et overgripende system for alle avdelinger.

Her kan du sammenligne CRM-system, se hvilke ulike CRM-verktøy som finnes i Norge, lese om hva CRM er og se forslag på metoder når du skal velge CRM-system.

Hva trenger jeg å vite om CRM-systemer?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Du ønsker å skape struktur og vekst. I over 30 år har selskaper innen eiendom, energi, grossisthandel og maskin og bygg henvendt seg til oss for bransjerelatert CRM. Prosessene dine implementeres etter beste praksis i et skalerbart system som kan løse det meste. Resten løser vi med brukeropplæring og støtte fra lokale eksperter. Lime CRM er basert på enkle prinsipper, som for eksempel få klikk, go...

Lær deg mer om Lime CRM

Webside

SuperOffice er en suite leverandør som er ekspert på 360 graders CRM og som forener dine forretningsprosesser. SuperOffice Sales gir deg verktøyene du trenger for å drive salgsprosessene. Løsningen hjelper selgerne med å lande flere avtaler og overgå salgsmålene sine. SuperOffice Marketing gjør markedsavdelingen i stand til å kjøre store kampanjer med personlig tilpasset kommunikasjon. SuperOffice...

Lær deg mer om SuperOffice CRM

Webside

Hjelper deg med å øke salget, bedre servicen og til å kjenne kundene dine bedre. Verdensledende CRM-plattform som håndterer alle typer av kunderlaterte prosesser som salgsstøtte, markedsføring, feltservice, kunde- og partnerportaler osv. Selvfølgelig kan alle funksjonene skreddersys og integreres med dine eksisterende systemer. Salesforce gjør det mulig for din business å vokse til nye høyder.

Lær deg mer om Salesforce - Sales Cloud

Les mer

Markedets ledende low-code CRM, som gjør det enkelt og fleksibelt å bruke utifra bedriftens behov. Moderne og stilrent utseende for en bra brukeropplevelse. Fullstendig transparent avtalemodell, uten skjulte kostnader, kombinert med lav TCO (Totalt Cost Ownership) over, gir et av verdens mest prisgunstige CRM-systemer. Legg til en globalt prisbelønt prosessmotor, åpne og moderne APIer

Lær deg mer om Creatio

Les mer

Efficy er kjent som Europas mest fleksible CRM og tilbyr en fullstendig skreddersydd Customer Relationship Management-løsning som vil gjøre ting lettere for dine ansatte. Vi har allerede fått over 13 500 kunder og 330 000 brukere i 60 land med vårt utvalg av skreddersydde løsninger. Efficy CRM er brukervennlig og tilpasset hver organisasjon basert på deres størrelse og spesifikke behov. Denne lar ...

Lær deg mer om Efficy

Les mer

Hva er CRM?

Søker du etter et CRM-system som kan styrke dine kunderelasjoner? Eller vil du kunne samle in kundedata fra ulike kilder for å så kunne analysere bruke som beslutningsunderlag.

Et CRM-system er et av de mest sentrale verktøyene for å håndtere kundedata. Det er i et salgsstøttesystem (som CRM) som du samler inn og lagrer informasjon om kunder og potensielle kunder. De som arbeider med systemet kan enkelt få tilgang til den informasjonen de behøver for å styrke relasjonen til kundene, eller selge til nye potensielle kunder.

Det er og i et CRM-system at du enkelt og effektivt kan måle og analysere data fra dine kundeinteraksjoner. Med andre ord består et CRM-system av mange ulike funksjoner som kan brukes til forskjellige oppgaver.

 1. Skape og rette kampanjer mot relevante kunder og siden følge det opp. Markedsføring og salg kan på denne måten samarbeide mer effektivt.
 2. Automatisere og forenkle salgsprosessen for selgerne. Fjerne unødvendig manuelt arbeid og slippe mange excel-filer.
 3. Gjør det enkelt å lage og ta ut salgs- og kunderapporter for å analysere hvordan dere kan forbedre salget.
 4. Kategorisere prospekter etter hvor egnet de er å faktisk kjøpe eller ikke, gjennom såkalt pipe management.
 5. Forbedre kundeservicen og få en bedre oversikt.

Det finnes mange funksjoner i et CRM-system og du finner alle CRM-funksjoner, med forklaringer, her på Businesswith.no. Hvor du dessuten kan sammenligne leverandører mot hverandre og undersøke hva som best passer dine behov.

Det aller viktigste å vite, når det gjelder CRM, er at hensikten med et slikt system er å styrke dine kunderelasjoner. I dag er det en ytterst viktig konkurransefaktor og det er med et CRM-verktøy at du kan ta din bedrift til et helt nytt nivå.

Hvorfor et CRM-system?

Det er få salgsstøttesystemer eller programvarer som har så mange fordeler som et CRM-system. Nesten alle bedrifter idag er avhengige av å ha gode interaksjoner med sine kunder og ha som mål å gjøre det bedre enn sine konkurrenter. Et CRM-system skal kunne gi deg de verktøyene du trenger for å kunne oppnå en så konkurransekraftig kundehåndtering og effektiv salgkanal som mulig.

Det varierer dog mye mellom ulike bransjer hvor mye man arbeider med sine kunder og hvordan nivået av kompleksitet ser ut i salgsprosessene. Hvorfor og hvilket CRM-system man skal ha varierer derfor mye. Innen Kravspekken til et CRM-system er det bra å kjenne til de ulike annledningene til at bedrifter i dag investerer i CRM-systemer.

 1. Forvent effektivitet. En viktig faktor for eliminering av ineffektive prosesser er at et CRM-system kan integreres med deres eksisterende system. Dessuten kan man enklere strømlinjeforme datamengden i organisasjonen. Dette for at flere avdelinger enklere skal kunne ta del i de viktige kundedataene for å forbedre sitt arbeid.
 2. Øke produktiviteten og se hvordan salget øker. Strømlinjeforme kundedataen sånn at de som arbeider med leveranser skal kunne vite hva og når de skal gjøre ting for kundene. Det viktigste er likevel at man lagrer informasjon og agerer etter det. Dessuten får man mye enklere oversikt over hva som gjøres feil og kan korrigere i etterkant.
 3. Bedre internt sammarbeid. En skybasert CRM-system gjør at kundeinformasjonen er tilgjengelig når som helst, for hvem som helst (som du tillater) i organisasjonen. Dagens CRM-system har nemlig veldig god datasikkerhet. Dessuten er det mange i dag som setter stor pris på at markedsføringsavdelingen og salgsteamet lettere kan samarbeide. Det kan de ved at kampanjer og leads management kan bruke funksjoner i CRM-systemet eller kobles sammenmed marketing automation-system. Kort fortalt kan du ha bedre oversikt over hvor aktuelle dine leads er innen du kontakter dem.
 4. Salgs- og prognosedata blir mer korrekt. Uansett om man bruker data som beslutningsgrunnlag eller ikke, kan et CRM-system gjøre det mye mer tilgjengelig for organisasjonen. Historikk og virkelighet blir mer samspilt og det er enklere å kunne forutse hva man må gjøre for å nå sine mål. For eksempel så kan data vise at du trenger å utføre flere rettede kampanjer foran siste kvartal. Det kan være fordi at utvalgte budskap fungerer bra for å få avsluttet flere forretninger innen året er slutt osv.

Et godt råd til deg som lurer og ikke er helt overbevist om at du trenger et CRM-verktøy, er følgende: Test i en gratisperiode! Og undersøk siden om det er noe for deg.

Velge CRM-system – viktige faktorer når du skal evaluere

Å velge CRM-system kan bli en kompleks prosess om du ikke har en skikkelig kravspekk. Nedenfor er noen utvalgte parametere som er viktige når du skal evaluere salgsstøttesystemer.

Implementering av CRM

Suksessfaktorer

Mange CRM-systemer er webbaserte og er derfor lettere å drifte; man trenger ikke involvere IT så mye i driften av systemet. Derimot er implementeringen av et SaaS-system varierende. Et av de viktigste momentene i en implementeringsfase er forberedelsen sammen med leverandøren om hvilke data og hvordan oppsettet og transformering av data skal være i systemet. Du har sikkert allerede en hel del kundedata og det må inføres på en måte som er korrekt og effektiv for deg.

Fallgroper

Eierskap! Ha en eller to personer som kan tenke seg å være med under hele implementeringsfasen. Disse bør være villige til å gå en digital systemopplæring, slik at vedkommende kan være en god døråpner mot leverandøren når systemet rulles ut i organisasjonen. Et vanlig feiltrinn er å ikke konsultere selgerne, eller andre sluttbrukere av systemet, som kan ha en mening om hvordan det skal være satt opp og hva som egner seg best for deres bruk.

For små bedrifter som kanskje ikke har ressurser nok til å sette seg såpass mye inn i implementeringen, anbefaler vi at man undersøker hvilke leverandører som tilbyr support og opplæring gratis de første månedene. Det kan være gull verdt på lengre sikt.

Support og opplæring

Suksessfaktorer

For de bedrifter som har lange og komplekse salgsprosesser, eller håndterer store mengder kundedata, er det viktig å undersøke hvordan supporten er hos leverandøren. Med det mener vi: finnes det telefonsupport? Eller er all support via en digital opplæring du må lese deg gjennom hver eneste gang du trenger svar? Koster det ekstra med systemopplæring? Dette er bra å ha kunnskap om, ettersom det kan bli nødvendig med enkel og smidig support.

Fallgroper

Vi har support, men kun via vår digitale opplæring.” Det kan fungere utmerket for mange, men for deg som vet at din bedrift ikke har tålmodighet til å gjennomgå hele den digitale opplæringen hver gang, så bør du ha dette i bakhodet underveis i vurderingsprosessen.

Kan CRM-systemet kundetilpasses, eller passer det din bransje?

Suksessfaktorer

Det finnes en del leverandører som kan tilby bransjetilpassede CRM-systemer. Vet man at dette er en viktig faktor, bør det med som en verdifull vurderingfaktor. Hva trenger leverrandøren å kundetilpasse slik at du kan få maksimal effekt fra de funskjoner du har identifisert som de viktigste? Å kunne få svar på dette spørsmålet innen man inngår en kontrakt, kan spare deg for mye. Leverandøren bør påbegynne tilpasningen av systemet allerede i implementeringsfasen, slik at du ikke trenger å be om dette i etterkant og kanskje må pådra deg konsulentutgifter eller andre ekstra kostnader i forbindelse med systemstilpasning.

Fallgroper

Ekstra kostnader! Om du krever en bransjetilpasset CRM-løsning, bør du være klar over at det kan komme til å kreves en hel del tilpasningsapplikasjoner under vegs. Det er få bransjetilpassede CRM-systemer som fungerer som en perfekt bransjeløsning fra dag en.

CRM-leverandørens tilgjengelighet

Suksessfaktorer

Mobilen! Om du, eller mange medarbeidere er mye på reisefot, er det velig verdifullt å ha tilgang til CRM-systemet via mobilen.

Fallgroper

Det finnes få fordeler med å ha et CRM-system som ikke er tilgjengelig.

CRM-system med markedsføring

Suksessfaktorer

Å la salg og markedsføringsavdelingene jobbe i samme system, er veldig verdifullt i form av både et mer effektivt samarbeid mellom avdelingene og at man håndterer leads’ene mye bedre og kan dermed øke salget.

Fallgroper

Har du et marketing automation-system allerede, så bør du undersøke hvor mye ekstra det vil koste å integrere dette og om det er behov for en API-tilpassning.

Vi på businesswith.no har kartlagt og analysert de viktigste kriteriene i en innkjøpsprosess av CRM-system og fått andre brukere til å gjennomføre solide og uavhengige annmeldelser av systemene selv. Det kommer til å spare deg for mengder med tid og bidra til at du kan kjøpe rett CRM-system for din bedrift.

CRM system for små bedrifter

Vanligvis pleier små bedrifter å etterspørre et CRM-system som er enkelt å lære seg og har en palett av funskjoner som kan hjelpe bedriften med å vokse. For de små bedriftene som vil ha et CRM-system, som de planlegger å langsiktig vokse inn i, er det klokt å vurdere om de skal ha et såkalt ”all in one”-CRM. Eksempel på slike system er Sharpspring, Upsales, Salesforce Lightning professional og Sweet CRM. Det er CRM-system som inneholder blant annet marketing automation-funksjoner integrert i systemet. Dessuten kan mange av disse systemene gjøre at man kan håndtere prospekt- og kundedata veldig effektivt. Det koster mer, men verdien av disse CRM-systemene er stor, spesielt om man planlegger å vokse.

For de små bedriftene som ikke er like ”modne” for å bruke alle funksjonene til et CRM-system, er det kanskje en ide å vurdere et CRM- ”direkte fra hylla”. Det er mye enklere å implementere og bruke, men har ikke alle funksjonalitetene som det kan være bruke for om/når bedriften vokser. Eksempler på slike system er Lime Go, Superoffice CRM standard og Pipedrive.

Sammenligning av CRM-system – 4 tips som forenkler kjøpsprosessen

Å sammenligne CRM-system er tidkrevende fordi det finnes så mange funksjoner og systemegenskaper som må vurderes. Med tusenvis av sammenligninger av CRM-system og mange spørsmål fra våre besøkende, har vi nå kommet med fire tips å ha i baktankene når du sammenligner CRM-system.

CRM-funksjoner

I et CRM-system finnes det, uansett behov, funksjoner som ansees som grunnleggende, mens andre funksjoner ansees være mer avanserte. Det viktigste når du skal sammenligne CRM-funksjoner er å begynne med de grunnleggende som du og dine kollegaer sannsynligvis skal bruke. Eksempler på disse er:

 • Pipe management
 • Kontakt/prospekt håndtering
 • E-postkampanjer
 • Rapporter & prognoser
 • Integrering av kalender & påminnelser
 • Saksbehandling

De over nevnte funksjoner kan de fleste leverandører tilby. Tenk heller over om dere behøver tilpasse disse funksjonene etter deres interne prosesser og om funksjonene er brukervennlige. For eksempel kan det være enkelt å ta ut en rapport, men å lage rapporten kan være unødvendig vanskelig (les andres vurderinger)

Noen eksempler på et CRM-systems mer avanserte funksjoner:

 • Marketing automation
 • Salgs-gameification
 • Ringe direkte fra CRM-systemet
 • Områdehåndtering

Disse funksjonene er veldig verdifulle, avhengig av hva behovet er og hvilke ønsker man har fra CRM-systemet. For eksempel er synkronisering av CRM og marketing automation noe som gjør at marked- og salgsavdelingene kan jobbe i et og samme system og tydelig kan kommunisere seg i mellom.

Pris er viktig, men prismodellen kan være viktigere

Prisen på et CRM-system er noe alle sjekker. Men mange glømmer da ofte hvor viktig prismodellen kan være. Det finnes ulike prismodeller som kan ha stor betydning på den langsiktige kostnaden. Vi anbefaler at man på et tidlig stadium forhører seg om hvordan leverandøren jobber ut i fra sin forretningsmodell. Et eksempel kan være et pakketilbud på CRM-system med lavt pris, men at kundetilpassningen etter at det er tatt i bruk krever både systemutviklingskostnader og konsulentsalær. Dette kan du enkelt sjekke i vår sammenligningstjeneste, hvor vi har kartlagt prismodeller og hva som inngår.

Skybasert CRM

Skybaserte CRM-systemer er blitt veldig populære og kommer trolig til å fortsette med å være det. Det kan være et av det første parameterne du ser etter når du skal sammenligne CRM-systemer. Men det er ingen automatikk i at et skybasert CRM er et bedre CRM. Det er kravspesifikasjonen og ditt behov som skal styre.

Inkludert eller ikke inkludert i prisen

Vær nøye med å sjekke hva som inngår og ikke inngår i licensavgiften. Det er ikke alltid like tydelig hva som inngår, da visse funksjoner kan ha ulike nivåer. Du kan enkelt finne ut av det når du sammenligner CRM-system her på BussinessWith.

Beskrivelse av CRM-funksjoner

API integrering

Muliggjør deling av data mellom CRM-systemet og andre systemer. For eksempel kan CRM-systemet lenkes til andre webbaserte applikasjoner, som din webside, og hente data derfra og vice versa.

App

Gjør det mulig for medarbeiderne å ha tilgang til CRM-systemer også når de er out-of-office. Erfaring tilsier at selgerne blir mer fornøyd etter deres kundemøter, om de har lett tilgang til CRM-verktøyet.

Dashboard - Salgsoversikt

Få tilgang til en dynamisk oversikt over ulike nøkkelparametere og salgstall. I tillegg kan man få et interaktivt dashboard sånn at man lettere kan lage rapporter for markedstrender og ulike mønstre.

E-post kampanjer

Med dette innebygde funksjons- eller modlutillegget, får du informasjon om kunder/prospekter har motatt eller åpnet din e-post. Mange av CRM-verktøyene er intergrerte med de populære leverandørene som Mailchimp, Outlook og Gmail.

Integrasjon med sosiale medier

Få innsikt i hvordan folk interagerer med dine sosiale medier-kontoer. Få tilgang til kommentarerr, likes og andre lignende sosial medier-interaksjoner.

Integrert kalender og påminnelser

En integrering med brukernes kalender gjør at møter og planer lettere kan følges opp og du vil kunne få automatiske varsler for dine avtaler. Gjør det lettere å gi bedre service og planlegge dine kunderelasjoner.

Kontakt/prospekthåndtering

Kundedata er lagret i CRM-systemet sånn at du kan se kontaktinformasjon, demografi, hvilken interaksjon som er blitt gjort og hvilken som planlegges, spore hendelser osv.

Leadgenerering via webben

Forenkler din håndtering av leads. CRM-system med gode lead-managementfunksjoner kan tilby deg muligheten å følge dine leads under hele prosessen, fra planlegging til kunde. Lead managementfunksjoner hjelper deg med info om når og hvordan du skal kontakte og sikre deg dine kunder/prospekter.

Marketing automation

Noen CRM-leverandører tilbyr Marketing Automationfunksjoner inkludert i licensen eller som tilleggsmodul. Synergieffektene av å ha Marketing Automation med CRM er store. Samarbeidet mellom salg og markedsføring blir bedre og håndteringen av lead scoring, kampanjer og lead management blir mye enklere og mer tilgjengelig.

Områdeshåndtering

Områdestyring gjør det lettere for bedrifter som sprer seg utover flere regioner eller jobber innenfor ulike industrier. Med områdestyring blir det lettere å fordele salgskontoer og følge opp forskjellige segmenter. Med ordet ”områder” menes ikke bare geografiske regioner, det kan være industrier, produksjonslinjer, serviceområder osv.

Pipe Management

Mulighet til å gradere prospekter utifra ulike måleverdier, samt lage en pipeflow utifra salgsnøkkeltall eller lignende parametere.

Ringe direkte fra CRM

Crm-systemer med innebygd ringesystem som gjør at du kan agere raskt og enkelt på dine leads, prospekt og kunder.

Saksbehandling

Lager dokumenter til dine kundedata, slik at du automatisk kan få informasjon om oppdrag som bør gjøres for kunden/prosjektet. Det blir lettere å få oversikt over alle gjøremål på kundelisten, hva som bør prioriteres og å effektivisere salgs-pipen.

Salgsgameification

En effektiv funksjon for å øke ditt salg. Salgsgameificaton lages ved å ta i bruke ulike midler (for eksempel et dashboard som visualiserer mange salgsresultater) for å skape og visualisere et attraktivt konkurranseoppsett slik at selgerne vil jobbe for å oppnå bedre resultater.

Salgsprognoser og data

Sørger for at du lett kan ta ut rapporter og real-time data. En god rapportgenerator tillater at det legges til og endres parametre og at det deretter tas ut rapporter uten problemer.

Sende ut nyhetsbrev fra CRM

Det finnes ulike nivåer av denne funksjonen. Hovedformålet er å kunne skape en kampanje og så følge resultatet av denne. Gjennom ulike måleverdier og datainnsiketr kan man vurdere hvor vellykket kampanjen har vært for ditt salg.

Skape dokumenter og gjøre avtaler

Gjør sånn at man kan lage dokumenter eller avtaler direkte i systemet. Forenkler dermed håndteringen av avtalen og gjør det tilgjengelig for som jobber med verktøyet.

Support (ringe)

Undersøk om supporten er inkludert eller om den koster ekstra. Det finnes en del leverandører som kun tilbyr support digitalt via deres hjelpesenter og kanskje ikke har telefonsupport. Dette må ikke være en ulempe, det kommer helt ann på hvordan systemet skal brukes.