HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste rekrutteringsverktøy

Hvilket er det beste rekrutteringsverktøyet for din bedrift?

Det er mange rekrutteringsansvarlige som opplever en rekrutteringsprosess som både tidkrevende og kompleks. Det er ikke enkelt å finne det riktige rekrutteringsverktøyet som skal passe perfekt til bedriftens prosess og metoder, men vi har oppført alle leverandører på ett og samme sted for deg. Alle virksomheter og bedrifter har sine ønsker og ideer om hvordan en god rekrutteringsprosess ser ut, men likevel er de fleste enige om at det har store fordeler å samle alle søknader på ett sted og kunne ha en klar oversikt. Det finnes i dag mange nettbaserte rekrutteringssystemer for deg som jobber innen HR, med alt fra intervjumoduler til kandidatundersøkelser og opplysninger som slettes etter en viss tid, i samsvar med GDPR. Vårt råd er å velge et rekrutteringssystem som minimerer risikoen for feilrekrutteringer og som du kan vokse med.

Hvilke rekrutteringsverktøy finnes på det norske markedet, og hvordan skal du sammenligne dem?

Moderne leverandører av programvare innen HCM- og HR-systemer har ofte skybaserte tjenester for at du skal slippe oppgraderinger. Det er mange virksomhetsfaktorer å tenke på når du skal finne det riktige rekrutteringsverktøyet. Det vi mest vil fremheve, er å se på omtalene når det gjelder brukervennlighet og kundestøtte, to faktorer du absolutt bør ha i tankene når du tar ditt valg. Det er bare du som vet hvor automatisert rekrutteringsverktøyet ditt bør være. BusinessWith viser deg et utvalg av ulike rekrutteringssystemer. Du kan sammenligne ulike rekrutteringsverktøy og vurdere hvilken rekrutteringsplattform som passer best.

Hva bør jeg vite om rekrutteringsverktøy?
Grade Varbi

Varbi

Varbi

Grade Varbi er et brukervennlig rekrutteringsverktøy for bedrifter, kommuner, myndigheter, universiteter og organisasjoner. Vårt rekrutteringssystem brukes av over 70 000 rekrutterere og rekrutterende sjefer, både i Norden og internasjonalt. Vårt oppdrag er å forenkle arbeidshverdagen – det skal være enkelt å rekruttere, rett og slett. I Grade Varbi gir vi også support til kandidater, rekrutterend...

Lær deg mer om Varbi

Webside
Workbuster

Workbuster

Workbuster

Glem komplekse rekrutteringssystemer. Workbuster er det enkle og heldekkende rekrutteringsverktøyet for små og store bedrifter som prioriterer brukeropplevelsen. Vi gjør det enkelt å nå ut til de riktige talentene, automatisere rekrutteringsprosessen og ta riktige beslutninger. Når dere kjøper Workbusters rekrutteringsverktøy, får dere med en kandidatoptimalisert karriereside som fremhever deres e...

Lær deg mer om Workbuster

Webside

Reachmee av Talech hjelper deg med å tiltrekke deg de rette kandidatene, øke effektiviteten og optimalisere kandidatopplevelsen. Du får en oversikt over hele kandidatreisen og jobber lett med ferdighetsbasert og fordommer -gratis rekruttering for å sikre riktig kandidat på rett sted. Tiltrekke, rekruttere og lett ansette med Reachmee av Talentech.

Lær deg mer om ReachMee by Talentech

Les mer
Visma Recruit

Visma Recruit

Visma Talent Solutions

Visma Recruit hjelper deg med å strukturere, automatisere og digitalisere hele rekrutteringsprosessen. Du får omfattende støtte for å rekruttere kompetansebasert for mer nøyaktig utvalg. Kompetansebasert og strukturert rekruttering øker sannsynligheten for å finne den rette personen. Visma Recruit gir støtte i alle trinn i prosessen, for eksempel kravprofil, intervju og referansemaler, kandidatkon...

Lær deg mer om Visma Recruit

Webside

Talent Recruiter av Talentch er et innovativt og brukervennlig rekrutteringssystem som er populært blant både små og mellomstore organisasjoner. Talentrekrutterer er skalerbar og kan hjelpe deg med å gjøre de mest komplekse rekrutteringsprosessene enkle og effektive.

Lær deg mer om Talent Recruiter by Talentech

Les mer
HR Manager

HR Manager

HR Manager

En nordisk HR-plattform med fleksible og brukervennlige verktøy for å styrke HR-prosessene dine og lette rekrutteringsprosessene dine.

Lær deg mer om HR Manager

Les mer

Nettbaserte rekrutteringssystemer

Har bedriften din riktig bemanning? Hva gjør dere for å tiltrekke dere de beste talentene, og hvordan foretar dere deretter utvalget for å ansette noen? Et nettbasert rekrutteringssystem effektiviserer rekrutteringsprosessene dine. Å håndtere for eksempel 70 søknader er ikke noe som kan gjøres i en fei. Før kunne HR-avdelinger bli sittende lenge med å lese og sortere søknader for hånd, men det i dag finnes det mange verktøy på markedet som ikke bare hjelper deg med å håndtere søknader – systemene er så smarte at de kan måle effektene av ulike rekrutteringskanaler og hjelpe bedriften med å kartlegge kompetansepooler. Men hvor mye vil du gjøre selv, og hvor mye skal systemet gjøre? Hva er viktigst for organisasjonen din, og hva tenker du om det å trekke til seg de riktige kandidatene?

Annonsering, kandidatsortering og GDPR er tre ord som er viktige i denne sammenhengen. Det siste er som kjent ganske nytt, og handler om regler for hvordan vi lagrer personopplysninger. For ikke å risikere å gjøre feil, trenger du et nettbasert rekrutteringsverktøy som tar seg av dette for deg.

Hvor du rekrutterer påvirker arbeidsgivervaremerket ditt (ditt employer brand), og derfor er det viktig å ha attraktive annonser, en enkel måte å søke på, effektiv sortering og noe ganske mange later til å glemme - å gi tilbakemelding til ALLE kandidater. For hva slags inntrykk får en kandidat av organisasjonen din hvis dere ikke en gang tar dere tid til å sende et vennlig takk, men nei takk? Velg et rekrutteringsverktøy som er brukervennlig og gir alle som søker jobb hos deg en god opplevelse.

Et godt rekrutteringsverktøy vet hvor kandidatene dine er og er derfor enkelt å målgruppetilpasse. Rådet er å bruke litt tid på å finne og utforme det rekrutteringssystemet som passer for deg, siden det er såpass viktig for arbeidsgivervaremerket ditt. Selvfølgelig kan et godt system skreddersys. Målet er jo at dere skal være den bedriften der de beste kandidatene vil jobbe. Det skal systemet hjelpe dere med. Systemet skal gjøre det enkelt for søkerne, og det må ikke være for kronglete.

Mål effekten til rekrutteringssystemet

Noe det kan være verdt å holde oversikten over for deg som jobber med HR, er å måle hvor godt annonsene og prosessen deres fungerer. Spor og følg hvordan godt annonsene fungerer, og hvor. Du må ha oversikt over hvilke kanaler de beste kandidatene beveger seg i. Et godt, nettbasert rekrutteringssystem gir den informasjonen du trenger for å holde oversikt og se hvor det eventuelt er flaskehalser i systemet.

Kjøpe rekrutteringssystem

Klar til å kjøpe rekrutteringssystem? Gratulerer! Du har nå gjort et valg som både forenkler rekrutteringsprosessen din og som kan hjelpe deg med å få oversikt over hvilke talenter som finnes på markedet. Dessuten bidrar et godt rekrutteringssystem til å styrke arbeidsgivervaremerket ditt.

Her er noen faktorer du bør vurdere ved valg av rekrutteringssystem:

Hvilke funksjoner skal rekrutteringssystemet ha?

Hvilke behov har bedriften, både nå og i fremtiden?

Fungerer systemet for både HR og kandidater?

Organisasjonens størrelse er én faktor som er retningsgivende for hvor høyteknologisk systemet trenger å være. Hvis dere er en liten bedrift, er kanskje et par enkle funksjoner tilstrekkelig, men hvis dere har ambisjoner om å vokse og etablere dere i flere land, trenger dere et system å vokse med. Dessuten bør verktøyene gi både medarbeidere i HR-avdelingen og kandidatene en god opplevelse. Én ting er sikker: kandidater snakker med andre når de søker jobb. Får de en dårlig opplevelse og synes at rekrutteringsprosessen hos dere er treg eller de ikke en gang får tilbakemelding – ja, da er det noe som ikke er som det skal.

Foreta en kravspesifikasjon

Når du skal anskaffe en skytjeneste, skal du også sammenligne og bestemme deg for hva du trenger av systemet. Noen ting som bør være til stede og som systemet skal kunne hjelpe deg med, er å raskt kunne lage annonser og deretter holde orden på søknadene. Det er helt essensielt. Det er jo også mange andre ting rekrutteringssystemet kan automatisere og hjelpe deg med, som f.eks. å måle effektene av ulike rekrutteringskanaler. Hvis du har et stramt budsjett, er det bra å kunne beregne hva dere som bedrift tjener på å effektivisere rekrutteringsprosessene med hjelp av et verktøy.

Noen fordeler med et rekrutteringssystem

Du øker prosessens kvalitet og kan enklere foreta et utvalg

Du kan bruke mer tid på de riktige kandidatene

Du gir kandidatene en bedre opplevelse

En stor fallgruve: Null tilbakemelding

Dette kan ikke gjentas ofte nok: Uansett om dere skal rekruttere en person eller ikke: kandidaten må få tilbakemelding. For tenk om dere velger bort en viss kandidat uten å en gang sende en e-post og denne personen snakker med andre i bransjen og sier at dere ikke en gang gir tilbakemelding. Ikke bra, eller hva?

For å sammenfatte: systemet skal frigjøre tid fra HR. Alle vet det: tid er penger. Få fart på rekrutteringsprosessen og fjern unødvendige administrative oppgaver, men ikke glem å lage en liste over hva du vil ha ut av systemet. Spesielt hvis du har et stramt budsjett. Men hvis dere er i ferd med å vokse som bedrift, kan det være en god idé å velge et system å vokse med.

BusinessWith hjelper deg med å sammenligne prismodeller og sammenligne ulike pakker fra de ulike leverandørene på markedet. Sammenlign rekrutteringssystemer nå.

Beskrivelse av rekrutteringsfunksjoner

Annonsering på sosiale medier

Noen rekrutteringsverktøy har funksjoner som hjelper deg til å raskt legge ut jobbtilbud på SM. Dessuten finnes det visse leverandører som tilbyr integrerte tester på sosiale medier som kandidater må utføre for i det hele tatt å kunne sende inn en søknad.

Ansettelse

Noen rekrutteringssystemer tilbyr funksjoner som gjør det mulig å kommunisere med nye medarbeidere og tilby dem e-læringskurs fra de signerer ansettelsesavtalen til de har sin første dag på jobben.

Innkjøp

Et verktøy for å filtrere blant søknader og interne kompetanser som også muliggjør at man som rekrutterer selv kan søke etter riktige kandidater.

Kandidatprøver

Gjør det mulig for deg å lage personlighetstester eller andre tester for kandidater. Mange rekrutteringssystemer tilbyr også anbefalte tester som leverandøren selv har utviklet.

Karriereside

Visse systemleverandører innen rekruttering gir bedrifter muligheten til å lage en karriereside for å tiltrekke talenter og gjøre kommunikasjon enklere. Det øker også arbeidsgivervaremerkets verdi.

Kompetansebasert rekruttering

En kompetansebasert rekruttering innebærer at man prøver å ta utgangspunkt i det aktuelle kompetansebehovet i rekrutteringsprosessen. Det er kompetanse som er den styrende faktoren i rekrutteringen.

Triggere i rekrutteringsprosessen

Med denne funksjonen kan du selv opprette triggere i rekrutteringsprosessen, slik at du varsles når noe viktig skjer eller bør utføres.