HjemSystem guideOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste e-handelsplattformer

Hvilken nettbutikkløsning oppfyller dine behov?

En e-handelsplattform handler om å drive salg. Dette er din butikk, det er hit kundene dine kommer for å handle. Hva betyr så dette? Jo, for det første skal det være enkelt å få en oversikt over tilbudet ditt – altså hva du selger. For det andre skal det være lett å legge inn en bestilling. Pris, brukervennlighet og fleksibilitet er tre faktorer det er viktig å ta i betraktning når du skal sammenligne og velge e-handelsplattform. Den løsningen du velger bør kunne oppskaleres og håndtere tider med høyere trafikk.

Hvis bedriften din er i rask vekst, passer kanskje en “headless”-plattform best. Dette innebærer at man skiller utseendet til den digitale butikken og de bakenforliggende forretningsprosessene. Da kan du selv tilpasse løsningen og alle funksjonene bak, slik at du slipper å føle deg bundet. Du kan velge den beste e-handelsplattformen for betalinger, den beste leverandøren av innholdshåndtering. Og så videre.

Som du ser, er det en del ting du må ta stilling til før du velger den beste e-handelsplattformen for nettopp din bedrift. Det er lett å fokusere på utseendet, men forretningslogikken bak og brukervennligheten er utrolig viktig for at alt skal fungere optimalt. Det tar tid, og er fremfor alt veldig dyrt, hvis dere må bytte e-plattform. Så gjør hjemmeleksen – les deg inn, skriv en kravspesifikasjon, fastlegg budsjettet og vurder hva dere du må ha og eventuelt hva dere kan klare deg uten.

Sammenlign e-handelsplattformer og velg den beste leverandøren utfra dine behov og krav.

Hva må jeg vite om e-handelsplattform?
Intershop

Intershop

Intershop

Et e-handelssystem for bedrifter for en alt-i-ett eller Best of Breed-løsning med omnikanal-funksjonalitet, personlig kundeportal og PIM-funksjonalitet. Svært pålitelig MACH-arkitektur som kan skalere opp til titalls kanaler, og millioner av bestillinger, kunder, produkter, priser.

Lær deg mer om Intershop

Les mer
Optimizely

Optimizely

Optimizely

Optimizely lar selskapet holde rede på alle nettstedene sine på en omfattende plattform, som gir en klarere oversikt og enklere analyse av selskapets e-handel.

Lær deg mer om Optimizely

Les mer
Shopify

Shopify

Shopify

Shopify er rettet mot midtre og mellomstore selskaper som leter etter et brukervennlig e-handelssystem. Som bruker får du tilgang til funksjoner som kundesegmentering, søkeordpotensial og bemannede priser.

Lær deg mer om Shopify

Les mer
Wix

Wix

Wix

En e-handelsplattform som er flott for det mindre selskapet som raskt og enkelt vil utvikle sin e-handel. Med funksjoner som nøkkelordpotimasjon, tilkobling til eksterne markedsplasser og API -funksjonalitet.

Lær deg mer om Wix

Les mer

Med Magento Commerce kan selskapet enkelt designe websider og tilpassede avtaler med det inviterte CMS -verktøyet.

Lær deg mer om Magento Commerce

Les mer
Squarespace

Squarespace

Squarespace

En veldig populær e-handelsplattform for det mindre selskapet. Squarespace tilbyr ferdige maler, analyseverktøy og SEO-verktøy.

Lær deg mer om Squarespace

Les mer
WooCommerce

WooCommerce

WooCommerce

Et godt alternativ for det mindre selskapet som vil starte opp sin e-handel eller det større selskapet som ønsker å dra nytte av fordelene med en modulær plattform. WooCommerce lar brukeren legge til plugins og funksjoner til sine egne behov.

Lær deg mer om WooCommerce

Les mer
Centra

Centra

Centra

En hodeløs e-handelsplattform for både store og små selskaper. Sentre tilbyr muligheten for integrering av bedriftssystemer, klare moduler og PIM -funksjonalitet som letter selskapets arbeid.

Lær deg mer om Centra

Les mer
Ecommerce

Ecommerce

Dynamic Web

E-handelssystemet tilbyr en SAA-løsning for både små og store selskaper, med funksjoner som tilpassede produktanbefalinger PIM-funksjonalitet og SEO-verktøy.

Lær deg mer om Ecommerce

Les mer
Bigcommerce

Bigcommerce

BigCommerce

Et av markedets største e-handelssystem. BigCommerce tilbyr integrering av både front-end og back-end for enkel håndtering av alle funksjoner selskapet kan trenge.

Lær deg mer om Bigcommerce

Les mer

Sammenlign leverandør av nettbutikkløsning

Avhengig av om du jobber innen retail eller kanskje driver et varemerke, har du ulike behov når du ser etter en e-plattform som skal hjelpe deg med å selge produktene eller tjenestene dine. Hvor mye vil du gjøre selv? Er du ute etter en Saas-løsning, slik at du raskt kan komme i gang? Hvis du har en større bedrift, involver gjerne flere personer med ulike kompetanser eller roller for å kartlegge hvilke behov som finnes. Det primære målet med e-handelsplattformen er det som i første rekke vil påvirke valget.

Vurder de ulike flytene som er viktige for deg – som innhold og distribusjon. Du vil kunne vokse med plattformen din, så den må være skalerbar. Markedet for e-plattformer har vokst raskt de siste årene, og i dag er det enkelt å starte en e-handel. Hvis du føler deg veldig ny på området, er det lurt å ta et e-handelskurs før du velger – eller kontakt oss i BusinessWith for å få tips. Du kan også gjerne starte å sammenligne de ulike løsningene ved å bruke vår smarte sammenligningstjeneste med en gang.

Våre tre beste tips når du gjør ditt valg:

  • Les deg inn – grundig.
  • Å velge plattform er et stort valg, så bruk tid til å sammenligne og vurdere de ulike løsningene.
  • Se hva andre sier.
  • Referanser fra andre kunder er viktig. Finn referansekunder og spør dem hva de synes om plattformen.
  • Kundeservicen.
  • God støtte fra leverandøren er noe du ikke vil unnvære.

Beskrivelse av e-handelsfunksjoner

Analyseverktøy

En vanlig funksjon på e-handelsplattformer. Gjør det mulig å analysere e-handelen.

CMS/ publiseringsverktøy

For å oppnå effektiv e-handel er det nødvendig å kunne håndtere innhold. Mange e-handelsplattformer har derfor et verktøy for CMS (innholdsadministrasjonssystem). Kvaliteten kan imidlertid variere mye!

Flerkanalsfunksjon

En vanlig funksjon for å ha oversikt over multikanalstrategien din. Det skal være en god kobling mellom opplevelser i e-handelen og den fysiske butikken.

Hodeløs

En Headless e-handelsplattform tilbyr ikke CMS-verktøy, men du kan koble på det du allerede bruker eller ønsker å bruke. Du kan altså selv velge ditt publiseringsverktøy/CMS.

Kundegrupper/ segmentering

Gjør det mulig å segmentere kundene og finne det beste kundesegmentet for en spesifikk e-handel. En meget viktig og vanlig funksjon.

PIM-funksjon

En PIM-kobling forenkler prosessen med å introdusere nye produkter og gjør det mye raskere og mer effektivt å foreta endringer i eksisterende utvalg.

Prislister

Oppdatering og kobling til prislister høres opplagt ut, men hvordan man faktisk jobber med prislister på ulike plattformer varierer ganske mye, og dette er noe som må sjekkes før man kjøper.

Tilpassede produktanbefalinger

En god funksjon for e-handel er såkalte smarte produktanbefalinger. Noe en del e-handelsplattformer tilbyr er en AI som kan styre anbefalinger for kundene. En nyttig funksjon, men også her er det en del begrensninger.