HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste verktøy for budsjettering og prognoser

Velg et moderne budsjett- og prognoseverktøy

Rotete regneark, tidkrevende dokumenter hvor ulike ansatte håndterer innholdet på ulike måter og tung informasjonsoverføring. Finans, budsjettering og prognoser er komplisert og vanskelig for mange, men ekstremt viktig for vellykkede organisasjoner og bedrifter. For profesjonell håndtering anbefaler vi i BusinessWith at du investerer i et moderne budsjett- og prognoseverktøy. Det hjelper deg å lykkes med både planlegging og økonomisk og operasjonell styring.

Moderne systemer er ofte tilpasset slik at mange personer i bedriften kan være med i planleggingen. De gir flere personer i organisasjonen mulighet til å delta og samarbeide om prognosene og følge med på utfallet, i mange tilfeller på en lett tilgjengelig måte. Forståelse og deltakelse er nøkkelen til suksess. Samtidig har mange av dagens budsjett- og prognoseverktøy moduler som gir mulighet for effektiv oppfølging og analyser på høyt nivå – deler som absolutt ikke er viktige for alle, men som er høyst relevante for bedriftens utvikling.

Det kan være verdifullt å se på mange budsjettverktøy før du bestemmer deg for hvilket som er best for akkurat din bedrift. Vurder nøye hvor mye støtte du trenger, og se gjennom hva som er inkludert i tjenesten du er mest knyttet til. Kanskje har du ansatte som kan mye om økonomi, kanskje har du primært andre spesialkompetanse blant dine ansatte. Dette er viktig å tenke på før du bestemmer deg for hvilket budsjett- og prognoseverktøy du vil investere i. Kanskje støtten bare er ekspertene du trenger for å ta neste steg?

Hos BusinessWith kjenner vi til budsjett- og prognoseverktøy. Sammenlign gjerne via vår systemguide, vi hjelper deg med å finne ut hvilket system som passer best for deg.

Hva kan jeg kreve av et budsjett- og prognoseverktøy?
Power BI

Power BI

Microsoft

Power BI muliggjør en sømløs integrasjon med Microsoft System Platform. Som bruker får du tilgang til et skybasert BI-system der du kan konfigurere Raproter og få automatisk oppdatering av alle tilkoblede datakilder.

Lær deg mer om Power BI

Les mer

Et fullt integrert BI-verktøy som muliggjør skybasert dataanalyse der du raskt kan få ad hoc-rapporter som enkelt kan deles med andre brukere.

Lær deg mer om OneStopReporting

Les mer

Hva kan jeg kreve av et budsjett- og prognoseverktøy?

Et budsjett- og prognoseverktøy er ofte omfattende og kan tilby deg og din bedrift mye. Du har sannsynligvis allerede deler av det i Excel-filer i dag, deler du kanskje ikke engang trodde du trenger. Her oppsummerer vi noen av komponentene som finnes i et moderne verktøy for budsjettering og prognoser. Mange av verktøyene på markedet har eksistert en stund og utviklet i takt med bedriftenes krav og behov. Grunnlaget har ofte vært å avklare prosessen med budsjett, økonomi og planlegging, derfor er verktøyene i mange tilfeller gode for budsjettering, prognoser og oppfølging av nøkkeltall, såkalte KPIer. Disse nøkkeltallene må være enkle å følge, da det er de som sammenligner en bedrift mot resten av markedet og skal hjelpe organisasjonen eller bedriften å nå sine mål.

Avhengig av hvor stor din bedrift eller organisasjon er, bør du tenke over om du vil dele prognosene inn i for eksempel ulike grupper eller kategorier. Mange systemer er gode på akkurat det. Et budsjett- og prognoseverktøy gjør naturligvis ikke hele jobben, men det hjelper deg å jobbe med målstyring, hvis du ønsker det. Rapporter, diagrammer og analyser er en gitt funksjon og det er viktig at du tar deg tid til å følge opp disse, slik at du som bedrift har mulighet til å lære av dine feil og oppnå suksess for fremtiden.

Verktøyene leverer ofte mye mer enn det vi har nevnt her, som kommentarfunksjoner, benchmarking og integrasjoner med andre systemer. Det er opp til deg å velge et budsjett- og prognoseverktøy som inkluderer så mye som mulig av alt du trenger og har kapasitet til å ta del i. Vennligst avklar hvor mange som kan ha behov for å bruke systemet og hvilke behov de ulike rollene har. Du kan deretter filtrere i vår systemguide for å finne ut hvilket verktøy som passer deg best. Ta kontakt med oss ​​i BusinessWith hvis du har spørsmål.