HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste verktøy for budsjettering og prognoser

Velg et moderne budsjett- og prognoseverktøy

Rotete regneark, tidkrevende dokumenter hvor ulike ansatte håndterer innholdet på ulike måter og tung informasjonsoverføring. Finans, budsjettering og prognoser er komplisert og vanskelig for mange, men ekstremt viktig for vellykkede organisasjoner og bedrifter. For profesjonell håndtering anbefaler vi i BusinessWith at du investerer i et moderne budsjett- og prognoseverktøy. Det hjelper deg å lykkes med både planlegging og økonomisk og operasjonell styring.

Moderne systemer er ofte tilpasset slik at mange personer i bedriften kan være med i planleggingen. De gir flere personer i organisasjonen mulighet til å delta og samarbeide om prognosene og følge med på utfallet, i mange tilfeller på en lett tilgjengelig måte. Forståelse og deltakelse er nøkkelen til suksess. Samtidig har mange av dagens budsjett- og prognoseverktøy moduler som gir mulighet for effektiv oppfølging og analyser på høyt nivå – deler som absolutt ikke er viktige for alle, men som er høyst relevante for bedriftens utvikling.

Det kan være verdifullt å se på mange budsjettverktøy før du bestemmer deg for hvilket som er best for akkurat din bedrift. Vurder nøye hvor mye støtte du trenger, og se gjennom hva som er inkludert i tjenesten du er mest knyttet til. Kanskje har du ansatte som kan mye om økonomi, kanskje har du primært andre spesialkompetanse blant dine ansatte. Dette er viktig å tenke på før du bestemmer deg for hvilket budsjett- og prognoseverktøy du vil investere i. Kanskje støtten bare er ekspertene du trenger for å ta neste steg?

Hos BusinessWith kjenner vi til budsjett- og prognoseverktøy. Sammenlign gjerne via vår systemguide, vi hjelper deg med å finne ut hvilket system som passer best for deg.

Hva kan jeg kreve av et budsjett- og prognoseverktøy?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 17 forskjellige Budsjettering og prognoser

Sorter etter
Aider-logo

Aider

Aider Oslo AS

i Aider handler effektive arbeidsprosesser om en optimal fordeling mellom hva du kan og vil gjøre – og hva du helst bør slippe. Aider er her for å avlaste deg med det siste. Rådgiverne til Aider er både oljen i maskineriet ditt og brannmuren bak. For med en smartere arbeidsfordeling kan du få en arbeidshverdag med høyere effektivitet – og færre feil.

Lær deg mer om Aider

Les mer
Axiom

Axiom

Syntellis

Axiom Software (tidligere Axiom EPM) er et verktøy for ytelsesstyring for bedrifter som utstyrer FP&A-fagfolk og ledere med de beste verktøyene for budsjettering, prognoser, planlegging, rapportering, senariomodellering og mer.

Lær deg mer om Axiom

Les mer

Navita ble laget med tanke på den som jobber profesjonelt med finans, prognoser, budsjettering, og rapportering. Når du føler at enkle tilleggsfunksjoner i annen programvare eller regneark føles begrensende, er Natvia en komplett løsning. Azets kan budsjettering og prognoser. Dagens Navita er resultatet av 15 års utvikling og forbedring. Grunnlaget er vår kompetanse innen budsjettering og prognos...

Lær deg mer om Azets Navita

Les mer
Bizview

Bizview

insightsoftware

Bizvew er en helhetlig løsning for prognose, budsjettering, rapportering og analyse. Bizview er svært fleksibel og løsningen kan enkelt integreres med ulike datakilder og forretningssystem. Den er utviklet spesielt for å hente og lagre data i andre systemer, og er en åpen løsning som ikke låser dataene.

Lær deg mer om Bizview

Les mer
Boardeaser

Boardeaser

boardeaser

Boardeaser er en skybasert tjeneste som automatiserer tidkrevende prosesser. Vi tilbyr en unik alt-i-ett-løsning – styreportal, automatiserte rapporter, konsernkonsolidering og styring.

Lær deg mer om Boardeaser

Les mer
Cantor-logo

Cantor

Cantor

Signeringsmodulen i Cantor tilbyr integrert signering av dokumenter med høy grad av sikkerhet basert på BankID. Løsningen oppfyller alle kravene til kvalifisert elektronisk signering og kan brukes til signering av årsregnskap, årsberetning, styreprotokoller, generalforsamlingsprotokoller, avtaler og referater.

Lær deg mer om Cantor

Les mer
Effectplan

Effectplan

House of Control

House of Control Group er et teknologiselskap som utvikler programvare som en tjeneste (SaaS)-løsninger for kontrakts styring og IFRS 16-overholdelse (Lease Accounting). House of Control Software-as-a-Service-løsninger løser viktig, tidkrevende og faglig utfordrende arbeid for CFO og finans avdelingen.

Lær deg mer om Effectplan

Les mer
Hypergene

Hypergene

Hypergene

Fleksibel og integrert ressursplanlegging er en kritisk suksessfaktor for vellykkede prosjekter. Blue Ant sikrer rett ressurs, i rett prosjekt, til rett tid. Ved å styre både interne og eksterne ressurser, kompetanse og prosjekter i en sammenhengende og felles plattform, legges det til rette for økt effektivitet, bedre planlegging, balansert arbeidsmengde og bedre kontroll.

Lær deg mer om Hypergene

Les mer
Jedox

Jedox

Jedox

Jedox er verdens mest tilpasningsdyktige planleggings- og ytelsesstyringsplattform som gir organisasjoner mulighet til å levere planer som overgår forventningene. Over 2500 organisasjoner i 140 land stoler på at Jedox modellerer ethvert scenario, integrerer data fra alle kilder og forenkler planlegginger på tvers av organisasjoner på tvers av alle forretningssystemer. Med Jedox kan du reagere rask...

Lær deg mer om Jedox

Les mer
Jirav

Jirav

Jirav

Planlegg raskere og smartere med Jirav. Løsningen hjelper deg å gjennomgå budsjetter, din økonomiske status og mål og planer som foregår rundt selskapet. Basert på tidligere meningsmålinger hjelper Jirav deg med å skape en godt fundet analyse i tidligere uttalte tall for bedre økonomisk planlegging og bedre forutsigbarhet.

Lær deg mer om Jirav

Les mer
Lime Technologies AS-logo

Lime Technologies AS

Lime Technologies AS

360-graders oversikt over kunder, inkludert ERP-integrasjon og alle kundedata samlet på ett sted. Kampanjeledelse for messer, utsendelser og andre markedsaktiviteter. Effektiv salgsledelse med klassifisering og kundepotensial i én visning.

Lær deg mer om Lime Technologies AS

Les mer

Et fullt integrert BI-verktøy som muliggjør skybasert dataanalyse der du raskt kan få ad hoc-rapporter som enkelt kan deles med andre brukere.

Lær deg mer om OneStopReporting

Les mer
Planacy

Planacy

exsitec

Planacy tilbyr et skybasert budsjett og prognoserverktøy for mellomstore og store selskaper. Et datadrevet system som samler data og analyser for å hjelpe bedriftsledere med fremtidig planlegging og å ta viktige forretningsutbetalinger. Dette enkelt å håndtere verktøyet med høy kvalitet hjelper deg med operativ og økonomisk styring. Lag dine egne dashbord og ta del i rullende prognoser.

Lær deg mer om Planacy

Les mer
Planful

Planful

Planful

Planful er en moderne løsning for små og store selskaper. Lag og utforme ditt eget syn og hold deg oppdatert på nøkkeltall, budsjetter og planlegging i selskapet. Planful tilbyr et lett å håndtere, brukervennlig og nettbasert verktøy for å ta neste trinn i din økonomiske kontroll.

Lær deg mer om Planful

Les mer
Profitbase-logo

Profitbase

Profitbase AS

Profitbase har over 30 års erfaring med å lage løsninger for finansiell planlegging, analyse og virksomhetsstyring. Vår CFO-plattform samler finansiell data trygt på ett sted, slik at hele organisasjonen kan involveres, og bedre beslutninger kan tas raskere. Konkrete løsninger plattformen tilbyr inkluderer: 🧭 Budsjett og prognose 📈 Konsolidering ⚠️ Risikostyring 🏦 Låneportefølje Siden pla...

Lær deg mer om Profitbase

Les mer

Med Solver (BI360) budsjettering, rapportering og prognoser (sky eller on-premise) kan du oversette dataene dine til handlingsrettede beslutninger og øke produktiviteten i organisasjonen din.

Lær deg mer om Solver BI360 Budgeting

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger spesialiserer seg på økonomistyring og regnskap. Med vår integrerte, tilpassede og sikre løsning er Xledger det beste valget for kunder som har ambisjoner om å vokse og utvikle seg, og som på veien skal ta gode beslutninger basert på oversiktlige data. Data – eller tallene – er selve kjernen i jobben med å oppnå sine ambisjoner.

Lær deg mer om Xledger

Les mer

Hva kan jeg kreve av et budsjett- og prognoseverktøy?

Et budsjett- og prognoseverktøy er ofte omfattende og kan tilby deg og din bedrift mye. Du har sannsynligvis allerede deler av det i Excel-filer i dag, deler du kanskje ikke engang trodde du trenger. Her oppsummerer vi noen av komponentene som finnes i et moderne verktøy for budsjettering og prognoser. Mange av verktøyene på markedet har eksistert en stund og utviklet i takt med bedriftenes krav og behov. Grunnlaget har ofte vært å avklare prosessen med budsjett, økonomi og planlegging, derfor er verktøyene i mange tilfeller gode for budsjettering, prognoser og oppfølging av nøkkeltall, såkalte KPIer. Disse nøkkeltallene må være enkle å følge, da det er de som sammenligner en bedrift mot resten av markedet og skal hjelpe organisasjonen eller bedriften å nå sine mål.

Avhengig av hvor stor din bedrift eller organisasjon er, bør du tenke over om du vil dele prognosene inn i for eksempel ulike grupper eller kategorier. Mange systemer er gode på akkurat det. Et budsjett- og prognoseverktøy gjør naturligvis ikke hele jobben, men det hjelper deg å jobbe med målstyring, hvis du ønsker det. Rapporter, diagrammer og analyser er en gitt funksjon og det er viktig at du tar deg tid til å følge opp disse, slik at du som bedrift har mulighet til å lære av dine feil og oppnå suksess for fremtiden.

Verktøyene leverer ofte mye mer enn det vi har nevnt her, som kommentarfunksjoner, benchmarking og integrasjoner med andre systemer. Det er opp til deg å velge et budsjett- og prognoseverktøy som inkluderer så mye som mulig av alt du trenger og har kapasitet til å ta del i. Vennligst avklar hvor mange som kan ha behov for å bruke systemet og hvilke behov de ulike rollene har. Du kan deretter filtrere i vår systemguide for å finne ut hvilket verktøy som passer deg best. Ta kontakt med oss ​​i BusinessWith hvis du har spørsmål.

Beskrivelse av produktegenskaper

Arbeidsprosesskontroll

Følg prosessen med arbeidet og se hvordan de gjør det med budsjettet i sanntid.

Dashboards

Lag dine egne dashboards og naviger gjennom en proprietær oversikt over dine viktigste KPIer, løpende budsjetter, planlegging innenfor en gitt tidshorisont på samme side.

Fakturainformasjon

Importer og eksporter informasjon fra fakturaer for å få et bedre bilde for budsjettering og prognoser. Dette gir et klart bilde av fremtidige inn- og utstrømmer av kapital.

Flerårig planlegging

Planlegg dager, uker, år ned til siste detalj. Se planleggingsårene dine foran viktige forretningsbegivenheter. Planlegg inn budsjetter for fremtidige prosjekter og skap en lang tidshorisont for arbeidet ditt.

Kommentar

Kommenter og gi tilbakemelding på budsjetter, prognoser eller planer. Alle som har tilgang til filen vil kunne se kommentarene. Dette letter prosessen.

Modellering

Lag og bruk ferdige eller egenlagde modeller for å beregne budsjetter og prognoser. Systemet beregner disse komplekse beregningene raskt og nøyaktig.

Nøkkeltallsanalyse

Analyser nøkkeltallene dine og hvordan de endrer seg i løpet av året. Systemet beregner forholdstallene dine fra ulike parametere og danner deretter grunnlaget for din egen analyse.

Referansemåling

Evaluer virksomheten din kvalitativt eller kvantitativt og sammenlign beregninger, ytelse og referanseindekser. Sett to mål opp mot hverandre for å sammenligne hva som er best for formålet.

Rullende prognose

Rullende prognose er en funksjon som automatiserer prognoseprosessen. Når nye budsjetter lages, hjelper systemet brukeren med å forutsi fremtidige resultater.