HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste forretningssystemer og erp-systemer

Hvilket Forretningssystem trenger bedriften din?

Bruk litt tid på å kjøpe ditt nye forretningssystem, også kalt ERP-system. Dette er kanskje det viktigste systemet å bruke litt ekstra tid og energi på, for dette systemet betyr utrolig mye for bedriften din. Det skal jo gjøre forretningsprosessene optimalt effektive. Dette er en såpass stor investering for bedriften at det ikke er noe du bør gå videre med uten å sammenligne forretningssystemer nøye. I tillegg er det viktig at du på forhånd fastlegger hvilke krav du har til systemet.

En viktig del av å velge ERP-system er å se etter systemer som er bransjetilpasset. Hvordan ser bedriften din ut idag? Hva er visjonen din? Hvis leverandørene kjenner bransjen du jobber i, vet de også en del om fremtiden og hva du trenger for å kunne oppskalere. Se på leverandøren som din partner – en meget viktig partner. ERP-systemer er komplekse, og de kan integreres med eksisterende systemer og implementeres i moduler. Partneren din bør kunne bransjetilpasse løsningen og tilby deg støtte og service i alle situasjoner. Sist, men ikke minst, leverandøren skal være en partner du kan stole på i lang tid fremover.

Det kan være lett å se seg blind på den mest moderne teknologien og de kuleste funksjonene, med det viktigste for å ta et smart og bærekraftig valg når du sammenligner ulike forretningssystemer, er å tenke behov. Hva er det du trenger som du ikke har i dag? Hvilke deler av virksomheten skal ERP-systemet dekke? Ordrebehandling, inkludert all administrasjon og økonomi, bokføring, lagerhåndtering? Eller er det enkelte ting du vil gjøre selv? Passer noe av det du har i dag, eller skal alt skiftes ut? Hvor raskt kan systemet implementeres uten å forstyrre virksomheten?

Hvilke forretningssystemer finnes på det norske markedet?

Forretningssystemer er den mest omfattende systemkategorien på det svenske markedet. Det finnes mer enn 60 ulike leverandører innen forretningssystemer og ERP. Siden det finnes så mange alternativer, er det mange som retter seg mot spesielle sektorer eller bransjer, som for eksempel produksjon, butikk og tjenestesektoren. Mange leverandører definerer selv systemet sitt som et forretningssystem, selv om systemet egentlig er mer innrettet mot andre systemkategorier. For å sammenligne med de riktige alternativene og finne det beste forretningssystemet til bedriften, er det viktig å hvite hvorfor man i utgangspunktet trenger et forretningssystem!

Forretningssystemer er den mest omfattende systemkategorien på det svenske markedet. Det finnes mer enn 60 ulike leverandører innen forretningssystemer og ERP. Siden det finnes så mange alternativer, er det mange som retter seg mot spesielle sektorer eller bransjer, som for eksempel produksjon, butikk og tjenestesektoren. Mange leverandører definerer selv systemet sitt som et forretningssystem, selv om systemet egentlig er mer innrettet mot andre systemkategorier. For å sammenligne med de riktige alternativene og finne det beste forretningssystemet til bedriften, er det viktig å hvite hvorfor man i utgangspunktet trenger et forretningssystem!

Hva må jeg vite om Forretningssystemer?

Test systemveiledningen

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 25 forskjellige Forretningssystem

Netsuite

Netsuite

Oracle

Den første og siste ERP du trenger. Den viktigste ERP -plattformen i skyen for små til mellomstore, voksende og multinasjonale selskaper. Kjør selskapet ditt på en enkelt plattform, få kontroll over virksomheten og ta de riktige operasjonelle og strategiske beslutningene. NetSuite er et integrert system som inneholder finans/ERP, CRM, innkjøp, prosjektledelse, fakturering og lagerstyring. NetSuite...

Lær deg mer om Netsuite

Les mer

Microsoft Dynamics 365 tilbyr deg smarte innsikt og øker dine ansattes produktivitet. Vår fullstack Microsoft Dynamics-implementering og støttetjenester gir deg verktøyene og ressursene du trenger for å sikre suksessen til bedriften din. Vårt team av ERP-eksperter hjelper deg med å få mest mulig ut av Microsoft sitt sky- og dataøkosystem. Vi tilbyr veiledning om hvordan du kan modernisere arkitek...

Lær deg mer om Dynamics 365 Finance & Operations

Les mer
Jeeves

Jeeves

Jeeves Informational Systems AB

Et skybasert forretningssystem som er fokusert på mellomstore selskaper i Sverige. Tilbyr både system fleksibel og en mobil løsning, slik at du får tilgang til ERP uansett hvor du er.

Lær deg mer om Jeeves

Les mer
Visma.net

Visma.net

Visma Software

Visma.net er et moderne forretningssystem bygget i skyen for større bedrifter som har bestemt seg for å jobbe mer digitalt og automatisk. - Automatisere rutineoppgaver – Jobb mer datadrevet – Enkel å jobbe i, lett å komme i gang - Sterkt økosystem

Lær deg mer om Visma.net

Les mer
24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice er et forretningssystem som lar deg samle alle kjerneprosessene innen økonomi og regnskap, leverandørfakturaflyt med AI-støtte, fakturering, CRM, prosjektledelse, MPS, tidsrapportering og lønn på ett sted. Vi har et åpent API, som muliggjør en mer effektiv og automatisert arbeidsdag fordi forretningssystemer er integrert.

Lær deg mer om 24SevenOffice

Les mer
Lucid ERP

Lucid ERP

Lucid ERP

LucidERP er et enkelt system som hjelper deg med alt fra tidsrapportering til fakturering og automatisert bokføring. Løsningen er mobilvennlig - alt du trenger er en nettleser. Systemet er rollebasert slik at det tilpasser seg den enkelte bruker.

Lær deg mer om Lucid ERP

Les mer
Monitor ERP

Monitor ERP

Monitor ERP

Et forretningssystem med fokus på produksjonsselskaper. Monitor ERP har applikasjoner for å optimalisere produksjons- og produksjonsplanlegging. Har hovedkvarteret i Sverige.

Lær deg mer om Monitor ERP

Les mer
Rambase

Rambase

Rambase

Et nettbasert system bygget på moduler for best mulig tilpasning til brukerens behov. En løsning som fungerer for både små bedrifter og store selskaper, og har også tilbud om oppstart.

Lær deg mer om Rambase

Les mer
Accigo-logo

Accigo

Accigo

Accigo leverer skreddersydde Microsoft Dynamics 365-løsninger ifølge enhver bedrifts behov. De har utviklet en detaljert leveringsmodell som innebærer at det er lett å legge til kompetanse i løpet av prosjektet. Accigo kan hjelpe med å effektivisere salgs- og markedsføringsprosesser, modernisere økonomistyringen og bygge opp langsiktige engasjementer og lønnsomme kunderelasjoner.

Lær deg mer om Accigo

Les mer

En løsning som støtter voksende virksomheter samtidig som den gir god kundeservice. Sveis sammen alle forretningsfunksjoner med IFS forretningssystem og bygg opp en helhetlig løsning for økonomi, forsyningskjede, HR og CRM med dette skybaserte verktøyet. Analyser fortiden og forutsi fremtiden med smarte verktøy for analyse og prognoser og følg virksomheten i sanntid for raskt å kunne reagere på pl...

Lær deg mer om IFS ERP

Les mer

En global HCM -spiller som har funksjoner for hele arbeidslivssyklusen. Talent, Core HR, lønn, fordeler etc.

Lær deg mer om Workday HCM

Les mer

- Tietoevry er eksperter på Microsofts forretningsapplikasjoner - Dynamics 365. - Dynamics 365 Business Central er en moderne, skybasert forretningssystemløsning for bedrifter, grupper og organisasjoner som ønsker å oppnå høy grad av automatisering og effektivitet av forretningsprosesser. - D 365 BC er svært tilpassbar og rik på funksjoner som lar bedrifter administrere prosessene sine effektivt. ...

Lær deg mer om Dynamics 365 Business Central

Les mer
Odoo

Odoo

Odoo

Med Odoo får du en moderne digital programvare som lar deg integrere all informasjon i et system. Odoo kan tilpasses i utgangspunktet alle apper, og det er deres spesialitet.

Lær deg mer om Odoo

Les mer
Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan

Intelliplan er et fleksibelt ATS-system med gode muligheter for integrasjoner med parter med markedsledende posisjoner. Funksjoner for referansehåndtering direkte i systemet samt analyse av statistikk for søknadsprosessen gjør dette til et effektivt system å bruke ved rekruttering av medarbeidere.

Lær deg mer om Intelliplan

Les mer
Monday

Monday

Monday

monday.com er et skybasert arbeidssystem, der teamene lager arbeidsflytapper på få minutter for å kjøre prosesser, prosjekter og hverdagsarbeid. Team former arbeidsflyt og prosjekter, uten kode, med en adaptiv plattform som automatiserer manuelt arbeid og kobler sammen team i en digital arbeidsplass. Plattformfunksjonene omfatter: tilpassbare arbeidsflytmaler, tidssporing, automatiseringer, datada...

Lær deg mer om Monday

Les mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Et fleksibelt ERP-system med moduler i HR, økonomi, innkjøp etc. Populært i servicesektoren og offentlig sektor.

Lær deg mer om Unit4

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger spesialiserer seg på økonomistyring og regnskap. Med vår integrerte, tilpassede og sikre løsning er Xledger det beste valget for kunder som har ambisjoner om å vokse og utvikle seg, og som på veien skal ta gode beslutninger basert på oversiktlige data. Data – eller tallene – er selve kjernen i jobben med å oppnå sine ambisjoner.

Lær deg mer om Xledger

Les mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP -system har moduler innen lønnsstyring, økonomi, salg, bemanning, prosjekter og tid. Forretningssystemet kan tilpasses industrien, og fokuset er på de nordiske markedene.

Lær deg mer om SoftOne Go

Les mer
PBS-logo

PBS

ProMeister

PBS er et forretningssystem som bygger på Microsoft Dynamics 365 Business Central og som er tilpasset behovene til moderne bilverksteder. Systemet er brukervennlig og inneholder en rekke funksjoner som regnskap, ordrestyring og tidsplanlegging.

Lær deg mer om PBS

Les mer
Iptor ERP

Iptor ERP

Iptor Sweden AB

Iptor ERP strever mot å redusere avstanden mellom planlegging og gjennomføring innad i bedriften og dermed bidra til en produktiv drift. Dette forretningssystemet er en bra løsning for produksjonsbedrifter, finansielle organisasjoner og selskaper innen forsyningskjede og logistikk. Få full kontroll over personell, kapital, produksjon, informasjon og forbrukte materialer. Utmerket for å utføre forr...

Lær deg mer om Iptor ERP

Les mer
Multicase-logo

Multicase

Multicase

Multicase er en systemplattform utviklet med tanke på handelsbedrifter. Løsningen fokuserer på logistikk, automatikk og god kundebehandling for å skape en vedlikeholdsfri nettbutikk. Multicase tilbyr ulike moduler, inklusive CRM, innkjøp og økonomi. All informasjon deles sømløst mellom de ulike modulene ifølge «one point of entry» prinsippet.

Lær deg mer om Multicase

Les mer

En bransje -tilpasset forretningssystem for distribusjons- og produksjonsbedrifter. Kan tilpasses kundebehov og inneholder flere skalerbare ERP -applikasjoner.

Lær deg mer om Infor M3

Les mer
Entré Office-logo

Entré Office

Hantverksdata

Entré Office tilbyr løsninger for de fleste håndverksnæringene, inklusive arbeidsordrestyring, fakturering, tidsrapportering, dokumenthåndtering og oppdaterte prislister. Systemet er modulbasert slik at alle data integreres med hverandre.

Lær deg mer om Entré Office

Les mer
Bitrix24

Bitrix24

Bitrix24

Hvis du er ute etter gratis nettbasert ERP, har du akkurat funnet den beste gratis nettbaserte ERP-en som finnes. I motsetning til andre kostnadsfrie ERP-løsninger med åpen kildekode, som det kan ta timer å distribuere og uker å implementere fullstendig, er Bitrix24 klar til bruk i skyen på bare 30 sekunder. Ingen grunn til bekymring, vi har også en en lokal versjon av Bitrix24 med tilgang til åpe...

Lær deg mer om Bitrix24

Les mer
SAP

SAP

SAP

En av verdens største leverandører i ERP -systemer. Tilbyr et bredt spekter av produkter der du som kunde kan motta systemstøtte fra HR til prosjektledelse. Forretningssystemet er tilpasningsdyktig.

Lær deg mer om SAP

Les mer

Hva skal jeg kreve av Forretningssystem?

Selvfølgelig kan du skrive en lang liste over alt du skal kreve av ERP-systemet ditt. Men det er to ting du aldri må undervurdere: kundestøtte og service. To meget viktige faktorer for at du skal føle deg rolig og trygg på at forretningssystemet fungerer uten komplikasjoner. Siden dette er et omfattende system som egentlig betyr alt for virksomheten, bør du og bedriften din kreve at leverandøren kan tilby en god støtte- og vedlikeholdsavtale som også følger de lovene og reglene som finnes. Leverandøren skal alltid sette deg som kunde først og tilby service, støtte og opplæring når du trenger det.

Påse derfor at du spør den potensielle ERP-leverandøren om hvordan kundestøtten og vedlikeholdet ser ut, hvilken type daglig service de har og hva slags støtte de tilbyr for at medarbeiderne skal kunne jobbe så effektivt som mulig. Formålet er å innlede et langsiktig samarbeid – og målet er at du alltid skal være fornøyd med forretningssystemet og kunne rette blikket fremover.

Beskrivelse av forretningssystemfunksjoner

CRM

En funksjon som er relativt ny. Denne funksjonen er ingen selvfølge i mange ERP, for det tilbys mange alternativer til CRM-systemer på systemmarkedet

HRM

Akkurat som CRM er det ikke alle bedrifter som trenger HRM-modulen, for mange bedrifter har personaldata i et separat HR-system. Men det er likevel veldig praktisk å ha HR i ett ERP-system.

Innkjøp

En modul som tilbys av mange forretningssystemer, spesielt de som er innrettet mot produksjonsbedrifter

Lager og logistikk

I bransjetilpassede forretningssystemer er det sterk fokus på å kunne administrere forsyningskjeden. Det betyr innkjøp, produksjon, lagerhåndtering m.m.

Ordrebehandling

Behandler viktige kundeordredata. En meget nyttig funksjon i et ERP-system

Prosjekthåndtering

En vanlig modul mange bedrifter setter pris på. Hjelper til med tidsplanlegging, ressurshåndtering osv.

Regnskap

En meget vanlig funksjon i et ERP-system.

Økonomi

En av de vanligst forekommende modulene i et forretningssystem. Økonomidata og økonomisk informasjon er en naturlig del av et ERP for å kunne håndtere regnskap, bokføring, forretningsdata osv.