HjemSystemguidenOm oss

Norges beste lønnssystemer & lønnsprogrammer

Hvilket lønnssystem oppfyller dine krav og behov?

Å jobbe med lønn kan være komplisert og tidkrevendde, men å velge et lønnssystem eller lønnsprogram som kan forenkle arbeidet med lønn, trenger ikke være så vanskelig. BusinessWith har kartlagt ulike lønnssystemer på det norske markedet. Med vår sammenligningstjeneste kan du enkelt finne ut av hvilket lønnsprogram som passer best til deg og din bedrift. Du kan og, gjennom å bruke filterfunksjonen, få en rask shortlist på de leverandører som oppfyller dine behov og din kravspekk.

For eksempel så kan du filtrere og sammenligne de lønnsystemene som er webbaserte og i tillegg tilbyr lønnsrevisjon. I tillegg kan du også se hvilke leverandører som tilbyr muligheten til å kunne leggge til viktige, sentrale funksjoner som tidsrapporteringssystem og reiseregningssystem. Mange beslutningstakere er ute etter å ha HR og lønn kombinert i et system. Det kan man lett få frem gjennom filterfunksjonen.

Hva trenger jeg å vite om lønnssystemer?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Beste lønnssystem = høy utnyttelsesgrad

Kartleggingen over av lønnssystemer på det norske markedet er tilpasset dere som jobber i enkeltmannsforetak, små, middels eller store bedrifter. Uansett bedriftsstørrelse så er det vanskelig å ha oversikt over alle nye oppdateringer som skjer på systemmarkedet. Det lanseres nye, innovative funksjoner som legges til i produktsortientet som kjøpere bør ha med i sin vurdering i kjøpsprosessen. Et av de oftest forekommende ”problemer” er det gap som finnes mellom utnyttelsesgraden av systemest kapasitet sammenlignet med hvor mye man betaler. Med andre ord, så er det viktig å bare se på prisen, men også prismodedll og hvordan videre support og opplæring er inkludert i prisen eller ikke. Det beste lønnsprogrammet kan være det som koster mer for deg om det er sånn at du alikevel ser at det prises ut i fra hvor mye du utnytter lønnsystemet sammenlignet med en lisens som koster mindre, men ikke tar hensyn til hvordan du nytter deg av systemet eller ikke.

Håper dere blir fornøyde med å kunne sammenligne lønnssystem og vurdere dem. La oss gjerne vite hva dere synes.

Hvordan skal man velge lønnsprogram som passer min bedrift best?

Det finnes mange ulike lønnssystemer i Norge og tilførselen av nye har økt voldsomt de siste årene. Mange leverandører følger nå trenden og har begynt å utvikle sine lønnssystemer som fullt utviklede skytjenester der kunden kan få daglig tilgang til sin lønnskjøring via webben. Mange lønnssystemer har tidligere vært som et lønnsprogram der man måtte laste ned klient og lagre all lønnsdata på sin egen server. Men nå pågår det et tydelig skifte hvor bedrifter verdsetter mer å ha lønn i webbaserte lønnskjøringssystemer.

For å kunne ta et kvalifisert valg, så er det viktig å se på leverandøren bak lønnsprogrammet eller lønnsystemet. Det vi mener er; sjekk hvordan leverandøren jobber med sine kunder!

  • Er de en proaktiv leverandør som oppdaterer sine kunder med nye regler eller innovasjoner?
  • Tilbyr dem fortløpende opplæring?
  • Holder de webinarer?
  • Tar de betalt for support og opplæring eller inngår det i lisensen?

Det finnes mange spørsmål og de fleste av dem kan du raskt få svar på gjennom en demo fra leverandøren.

Beskrivelse av funksjoner innen lønnssystemer og lønnsprogrammer

Bemanningsplanlegging

Sørger for at mang får en god oversikt over planleggingen på ulike prosjekter og på hvilket nivå det er bemannet. Du kan effektivt planlegge resursene og enkelt legge inn bedriftens egne konteringsbegreper. Denne funksjonen pleier å komme som en tilleggsmodul.

Dashboard - Lønnsoversikt

En funksjon som blir satt veldig pris på av dem som håndterer mye lønnsdata. Gir en bra oversikt og hjelper deg å ha oversikt over nøkkeltall. Fungerer godt i kombinasjon med rapportgeneratoren.

Digital lønnsslipp

Sørger for at lønnsslippen blir sendt digitalt til alle medarbeidere. Kan gjøres gjennom forskjellige kanaler som e-post eller app. Men undersøk om digitale lønnsslipper er inkludert i lisensen eller ikke.

Ferieberegning

Gjennomfører ferieberegning for alle lønninger og sørger for at det blir riktig i forhold til ferievilkårene og loven.

Fraværshåndtering

Fraværshåndtering er en kjernefunksjon. En automatisk fraværshåndtering (gjerne med en innebygd godkjenningsprosess) sørger for at det ikke blir feil når fravær skal inkluderes i lønnsberegningen.

HR-system

Det finnes mange som liker å ha HR/Personal og lønn i et og samme system. Det gir gode synergieffekter å sentralisere all HR-data til et system, fordi det fører til bedre håndtering og synkronisering mellom HR-avdelingen og lønnsavdelingen. Fordeler, prestasjonsbaserte lønninger, administrasjonsprosesser osv blir mer fleksible og oversiktlige. Ulempen kan være at man da blir veldig ”låst” til en leverandør.

Lønnsoppgjør

Prosessen med lønnsoppgjør pleier å kreve mye tid i forberedelser og håndtering. Med tilgang til en lønnsrevisjonsmodul, så kan ledere og lønnsavdelingen ha en felles systematetisk prosess som inneholder funksjoner som eliminerer manuelle feil. Det resulterer i at alle lønnsrevisjoner blir riktige. En verdifull modul til lønnssystemet, spesielt om du håndterer det via excel i dag.

Rapportgenerator

Å ha tilgang til en godt fungerende rapportfunksjon, som gir deg mulighet til å enkelt kunne designe (ulike grafer/diagrammer), tilpasse og ta ut rapporter i et lønnssystem forenkler arbeidet vesentlig. Kan være verdt å undersøke fleksibiliteten.

Reiseregningshåndtering

Et lønnssystem som har en god modul for håndtering av reiseregninger, kan forenkle administreringen for medarbeiderne og administrasjonen vesentlig. Å kunne registrer alle utlegg og kjørebøker digitalt i et system som også har en automatisk godkjenningsprosess, forenkler prosessen veldig. Denne funksjonen pleier å fungere som en tilleggsmodul.

Rekrutteringsfunksjon

En del lønnssystemer har rekrutteringsfunksjoner inkludert i systemet. Det er en fordel å kunne håndtere sine rekrutteringer i samme lønn- og HR-system ettersom man der får tilgang til intern og ekstern lønnsstatistikk, du har god oversikt over turnover blant personalet, ledige stillinger, bemanningsbehov osv. Husk å vurdere om rekrutteringsmodulen virkelig møter deres digitaliseringsbehov av rekrutteringsprosessen.

Selvbetjening

En selvbetjeningsfunksjon kan forenkle en del administrative prosesser. For eksempek kan medarbeiderne selv bestille ny pc eller mobil, som så kan attesteres direkte via deres leder og dermed trenger det ikke gå via lønnsavdelingen. Ellers kan man kanskje la medarbeiderne oppdatere sine egne personlige opplysninger som så automatisk oppdateres i personal/lønnssystemet osv.

Tidsrapportering

Gjør det enkelt for medarbeiderne å registrere tid (arbeidende timer, fravær osv). Noen lønnssystemer har denne funksjonen og tilbyr også en mobil løsning slik at de som reiser i jobben lett kan utføre sin tidsrapportering.