HjemSystemguidenOm ossFor leverandører

Norges beste lønnssystemer & lønnsprogrammer

Hvilket lønnssystem oppfyller dine krav og behov?

Å jobbe med lønn kan være komplisert og tidkrevendde, men å velge et lønnssystem eller lønnsprogram som kan forenkle arbeidet med lønn, trenger ikke være så vanskelig. BusinessWith har kartlagt ulike lønnssystemer på det norske markedet. Med vår sammenligningstjeneste kan du enkelt finne ut av hvilket lønnsprogram som passer best til deg og din bedrift. Du kan og, gjennom å bruke filterfunksjonen, få en rask shortlist på de leverandører som oppfyller dine behov og din kravspekk.

For eksempel så kan du filtrere og sammenligne de lønnsystemene som er webbaserte og i tillegg tilbyr lønnsrevisjon. I tillegg kan du også se hvilke leverandører som tilbyr muligheten til å kunne leggge til viktige, sentrale funksjoner som tidsrapporteringssystem og reiseregningssystem. Mange beslutningstakere er ute etter å ha HR og lønn kombinert i et system. Det kan man lett få frem gjennom filterfunksjonen.

Hva trenger jeg å vite om lønnssystemer?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Med Flex HRM Payroll får du et førsteklasses lønnssystem som er et av fem webbaserte verktøy i den komplette HRM-plattformen Flex HRM. Et sikkert, brukervennlig og fleksibelt lønnssystem som kan tilpasses et bredt spekter av tariffavtaler. Skreddesydde lønnsprosesser hjelper deg med å spare tid, og med kalenderen holder du lett oversikt over all type fravær. Andre funksjoner som finnes er: en smid...

Lær deg mer om Flex HRM Payroll

Les mer

Hogia Lön har ferdige lønnsregistre for nesten alle bransjeavtaler og er alltid oppdatert med det nyeste innen smarte prosesser. Hogia har support ved din side med kjennskap til bransjen og hjelper deg med dine spørsmål.

Lær deg mer om Hogia Lön

Les mer

SD Worx Lön er for deg som søker et fleksbelt, sikkert og effektivt lønnssystem for et middels- eller stort selskap. SD Worx Lön er et skybasert system som hele tiden utvikles for fremtidens behov. SD Worx er ledende leverandør innen automatisering, RPA, Robotics og Artificiell Intelligens (AI) for lønn. Med SD Worx Lön kan du være sikker på at norske lovendringer og regelverk alltid følges i syst...

Lær deg mer om SD Worx Lön

Les mer
MaxPA

MaxPA

MaxPA

MaxPA er et moderne og brukervennlig lønns- og personalsystem i skyen. Tidsplan, tidsrapportering og reiselegninger fullt integrert med lønn. I MAXPA kan ansatte og ledere gjøre en stor del av lønnsadministrasjonen ved å rapportere og sertifisere lønningslisten i appen eller på nettet selv.

Lær deg mer om MaxPA

Les mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Verdens største HCM -leverandør. Det er alt fra talentstyringsløsninger til HR -mesterdata og lønn osv.

Lær deg mer om SAP SuccessFactors

Les mer
Agda PS

Agda PS

Visma Enterprise

Et brukervennlig og webbasert lønnssystem som automatiserer dine lønnsadministrative prosesser. Selvbetjening for medarbeidere og ledere og enkel integrasjon har gjort Agda til et av mest brukte lønnssystemene innen privat sektor.

Lær deg mer om Agda PS

Les mer
HR-plus

HR-plus

Visma Enterprise

Et integrasjonsvennlig lønnssystem som tilbyr god fleksibilitet. HR-plus er et omfattende lønnssystem som større og komplekse bedrifter. Systemet kan håndtere flere selskaper og avtaler og la deg som kunde bygge videre med tilleggsmoduler.

Lær deg mer om HR-plus

Les mer
24SevenOffice Lønn

24SevenOffice Lønn

24SevenOffice

En nordisk systemleverandør for økonomi- og lønnsadministrasjon. Tilbyr et stort utvalg funksjoner som kan forbedre bedrifters lønnsadministrasjonsprosesser.

Lær deg mer om 24SevenOffice Lønn

Les mer

Et modulbasert økonomisystem som gjør det mulig å velge de modulene man har behov for. Dette fører til mer fleksibel bruk og mer målrettet takling av individuelle utfordringer.

Lær deg mer om Agro Economics

Les mer

Et enkelt lønnssystem for små bedrifter. Har funksjoner for utleggsadministrasjon og automatisk regnskapsføring.

Lær deg mer om Centiga lønn

Les mer

Et stab og lønnssystem for kommuner. Gjennom nettet kan de ansatte registrere sitt fravær eller registrere reiselegninger etc.

Lær deg mer om eCompanion

Les mer
Netlønn

Netlønn

Netlønn

Et enkelt og brukervennlig skybasert lønnsprogram som kan kombineres med et timesystem. Har et godt utvalg funksjoner for små og mellomstore bedrifter.

Lær deg mer om Netlønn

Les mer
Personec

Personec

Visma Enterprise

Et lønnssystem for offentlig sektor som inneholder tidsrapportering og bemanningsfunksjoner. Med selvtjeneste kan de ansatte selv rapportere avvikene sine.

Lær deg mer om Personec

Les mer

Personalet og lønnssystemet for de som jobber i offentlige/statlige organisasjoner. Systemet håndterer alt fra sysselsetting til pensjon.

Lær deg mer om Primula

Les mer
SoftOne Go

SoftOne Go

SoftOne

Softone ERP -system har moduler innen lønnsstyring, økonomi, salg, bemanning, prosjekter og tid. Forretningssystemet kan tilpasses industrien, og fokuset er på de nordiske markedene.

Lær deg mer om SoftOne Go

Les mer
Tripletex

Tripletex

Tripletex

Et komplett skybasert lønnssystem for å administrere regnskap, reiseregninger og økonomi.

Lær deg mer om Tripletex

Les mer

Et kombinert lønns- og økonomisystem. Her er det fokus på at effektivisere og automatisere prosessene for lønnsadministrasjon og økonomi.

Lær deg mer om Uni Ekonomi

Les mer
Unit4

Unit4

UNIT4

Et fleksibelt ERP -system med moduler i HR, økonomi, innkjøp etc. Populær i servicesektoren og offentlig sektor

Lær deg mer om Unit4

Les mer

Et populært og omfattende lønnsprogram for småbedrifter. Verktøyet er enkelt og brukervennlig og derfor meget godt egnet til eiere av små bedrifter.

Lær deg mer om Visma eAccounting Payroll

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system som fokuserer på å automatisere prosessene, få tilgang til skalerbare moduler og analyseverktøy (BI -verktøy) for å få bedre innsikt i forretningsprosessene.

Lær deg mer om Xledger

Les mer

Beste lønnssystem = høy utnyttelsesgrad

Kartleggingen over av lønnssystemer på det norske markedet er tilpasset dere som jobber i enkeltmannsforetak, små, middels eller store bedrifter. Uansett bedriftsstørrelse så er det vanskelig å ha oversikt over alle nye oppdateringer som skjer på systemmarkedet. Det lanseres nye, innovative funksjoner som legges til i produktsortientet som kjøpere bør ha med i sin vurdering i kjøpsprosessen. Et av de oftest forekommende ”problemer” er det gap som finnes mellom utnyttelsesgraden av systemest kapasitet sammenlignet med hvor mye man betaler. Med andre ord, så er det viktig å bare se på prisen, men også prismodedll og hvordan videre support og opplæring er inkludert i prisen eller ikke. Det beste lønnsprogrammet kan være det som koster mer for deg om det er sånn at du alikevel ser at det prises ut i fra hvor mye du utnytter lønnsystemet sammenlignet med en lisens som koster mindre, men ikke tar hensyn til hvordan du nytter deg av systemet eller ikke.

Håper dere blir fornøyde med å kunne sammenligne lønnssystem og vurdere dem. La oss gjerne vite hva dere synes.

Hvordan skal man velge lønnsprogram som passer min bedrift best?

Det finnes mange ulike lønnssystemer i Norge og tilførselen av nye har økt voldsomt de siste årene. Mange leverandører følger nå trenden og har begynt å utvikle sine lønnssystemer som fullt utviklede skytjenester der kunden kan få daglig tilgang til sin lønnskjøring via webben. Mange lønnssystemer har tidligere vært som et lønnsprogram der man måtte laste ned klient og lagre all lønnsdata på sin egen server. Men nå pågår det et tydelig skifte hvor bedrifter verdsetter mer å ha lønn i webbaserte lønnskjøringssystemer.

For å kunne ta et kvalifisert valg, så er det viktig å se på leverandøren bak lønnsprogrammet eller lønnsystemet. Det vi mener er; sjekk hvordan leverandøren jobber med sine kunder!

  • Er de en proaktiv leverandør som oppdaterer sine kunder med nye regler eller innovasjoner?
  • Tilbyr dem fortløpende opplæring?
  • Holder de webinarer?
  • Tar de betalt for support og opplæring eller inngår det i lisensen?

Det finnes mange spørsmål og de fleste av dem kan du raskt få svar på gjennom en demo fra leverandøren.

Beskrivelse av funksjoner innen lønnssystemer og lønnsprogrammer

Bemanningsplanlegging

Sørger for at mang får en god oversikt over planleggingen på ulike prosjekter og på hvilket nivå det er bemannet. Du kan effektivt planlegge resursene og enkelt legge inn bedriftens egne konteringsbegreper. Denne funksjonen pleier å komme som en tilleggsmodul.

Dashboard - Lønnsoversikt

En funksjon som blir satt veldig pris på av dem som håndterer mye lønnsdata. Gir en bra oversikt og hjelper deg å ha oversikt over nøkkeltall. Fungerer godt i kombinasjon med rapportgeneratoren.

Digital lønnsslipp

Sørger for at lønnsslippen blir sendt digitalt til alle medarbeidere. Kan gjøres gjennom forskjellige kanaler som e-post eller app. Men undersøk om digitale lønnsslipper er inkludert i lisensen eller ikke.

Ferieberegning

Gjennomfører ferieberegning for alle lønninger og sørger for at det blir riktig i forhold til ferievilkårene og loven.

Fraværshåndtering

Fraværshåndtering er en kjernefunksjon. En automatisk fraværshåndtering (gjerne med en innebygd godkjenningsprosess) sørger for at det ikke blir feil når fravær skal inkluderes i lønnsberegningen.

HR-system

Det finnes mange som liker å ha HR/Personal og lønn i et og samme system. Det gir gode synergieffekter å sentralisere all HR-data til et system, fordi det fører til bedre håndtering og synkronisering mellom HR-avdelingen og lønnsavdelingen. Fordeler, prestasjonsbaserte lønninger, administrasjonsprosesser osv blir mer fleksible og oversiktlige. Ulempen kan være at man da blir veldig ”låst” til en leverandør.

Lønnsoppgjør

Prosessen med lønnsoppgjør pleier å kreve mye tid i forberedelser og håndtering. Med tilgang til en lønnsrevisjonsmodul, så kan ledere og lønnsavdelingen ha en felles systematetisk prosess som inneholder funksjoner som eliminerer manuelle feil. Det resulterer i at alle lønnsrevisjoner blir riktige. En verdifull modul til lønnssystemet, spesielt om du håndterer det via excel i dag.

Rapportgenerator

Å ha tilgang til en godt fungerende rapportfunksjon, som gir deg mulighet til å enkelt kunne designe (ulike grafer/diagrammer), tilpasse og ta ut rapporter i et lønnssystem forenkler arbeidet vesentlig. Kan være verdt å undersøke fleksibiliteten.

Reiseregningshåndtering

Et lønnssystem som har en god modul for håndtering av reiseregninger, kan forenkle administreringen for medarbeiderne og administrasjonen vesentlig. Å kunne registrer alle utlegg og kjørebøker digitalt i et system som også har en automatisk godkjenningsprosess, forenkler prosessen veldig. Denne funksjonen pleier å fungere som en tilleggsmodul.

Rekrutteringsfunksjon

En del lønnssystemer har rekrutteringsfunksjoner inkludert i systemet. Det er en fordel å kunne håndtere sine rekrutteringer i samme lønn- og HR-system ettersom man der får tilgang til intern og ekstern lønnsstatistikk, du har god oversikt over turnover blant personalet, ledige stillinger, bemanningsbehov osv. Husk å vurdere om rekrutteringsmodulen virkelig møter deres digitaliseringsbehov av rekrutteringsprosessen.

Selvbetjening

En selvbetjeningsfunksjon kan forenkle en del administrative prosesser. For eksempek kan medarbeiderne selv bestille ny pc eller mobil, som så kan attesteres direkte via deres leder og dermed trenger det ikke gå via lønnsavdelingen. Ellers kan man kanskje la medarbeiderne oppdatere sine egne personlige opplysninger som så automatisk oppdateres i personal/lønnssystemet osv.

Tidsrapportering

Gjør det enkelt for medarbeiderne å registrere tid (arbeidende timer, fravær osv). Noen lønnssystemer har denne funksjonen og tilbyr også en mobil løsning slik at de som reiser i jobben lett kan utføre sin tidsrapportering.