HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste HR-systemer

HR-systemer i Norge: hvilke HR-verktøy oppfyller dine krav og behov?

Et HR-system kan bestå av en enslig, eller en sammensettning av ulike HR-moduler (rekruttering, performance management, learning management osv.) som er designet for å effektivisere det strategiske arbeidet for dem som jobber med Human Resource. Med andre ord, det finnes flere kategorier av HR-systemer og HR-programmer som for eksempel Human Capital Management system (HCM), human Resource Management system (HRM) og Talent Management system. Se nedenfor. Applikasjoner fra disse kategoriene av HR-systemer overlapper hverandre ofte og det kan være vanskelig å forstå forskjellene. Med vår unike kartlegging av HR-systemer kan du nå vesentlig enklere får en oversikt over de leverandører som kan matche dine behov og din kravspekk, gjennom å bruke vårt avanserte filter. I tillegg kan du også sammenligne priser, HR-funksjoner, vurderinger, prismodeller og mye mer.

Her kan du sammenligne HR-system og HR-verktøy og se hvilke ulike HR-systemer som er tilgjengelige i Norge. Du kan filtrere på HR-løsninger sånn som onboarding, læringsplattformer, rekrutteringsverktøy osv.

Viktig når du skal velge HR-system

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 39 forskjellige HR-system

Sorter etter
Huma

Huma

Huma

Vanskelig å velge blant HR-systemene? Huma skiller seg ut som den eneste løsningen som kombinerer lokal HR-ekspertise og topp moderne teknologi. Vi tilbyr markedets beste mobilapp, norske digitale arbeidskontrakter, håndbøker og alt annet du trenger for å jobbe litt smartere og enklere med alle dine HR-prosesser.

Lær deg mer om Huma

Les mer
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Moderne HR-avdelinger velger Hailey for brukervennlig design, høy datasikkerhet og for å få en helhetlig løsning. Kom i gang raskt og begynn å skape verdi for hele organisasjonen ved hjelp av skreddersydde og automatiske prosesser. Verdsettes av både ledere og ansatte!

Lær deg mer om Hailey HR

Les mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa gir deg en omfattende oversikt over alle HR -prosessene dine, noe som gjør dem sporbare og skalerbare. Med åpenhet i alle aspekter av sysselsettingssyklusen - fra ledige stillinger til å avslutte intervjuer - i ett og samme system har du mer enn tilstrekkelig informasjon til å utvikle prosessene dine, og viktigst av alt, ansatte.

Lær deg mer om Sympa

Les mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob er et globalt HR -system som med fokus på å gjøre det mulig for selskaper å skape en sterk bedriftskultur. HR -systemet inneholder CoreHR- og HR -funksjonaliteter som ombord, tidsrapportering, fraværsstyring og mer.

Lær deg mer om HiBob

Les mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Verdens største HCM -leverandør. Det er alt fra talentstyringsløsninger til HR -mesterdata og lønn osv.

Lær deg mer om SAP SuccessFactors

Les mer
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Et komplett HR -system bestående av en serie moduler som enkelt kan integreres med hverandre og gi HR en mer effektiv og enklere hverdag. Aditro HR -systemer sørger for at du kan holde dine ansatte fornøyde og samtidig fokusere på strategisk HR -arbeid.

Lær deg mer om SD Worx HR

Les mer
Visma Talent Solutions

Visma Talent HR

Visma Talent Solutions

Visma tilbyr en komplett Talent Manager plattform (Visma Talent Solutions) som omfatter støtte som samtlige strategiske HR-prosesser for å tiltrekke, utvikle og beholde medarbeidere, kunder og partnere. Systemet brukes av alle former for private og offentlige bransjer og organisasjoner. Systemet passer både for den litt mindre bedriften og for en større, global organisasjon.

Lær deg mer om Visma Talent HR

Les mer
Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

Cornerstone OnDemand

En enhetlig løsning for å tiltrekke, utvikle og styre din største konkurransefortrinn; Dine ansatte! Cornerstone tilbyr programvarestøtte fra første kontakt med potensielle kandidater og jevn onboarding, til individuell ferdighetsutvikling, læring og følg -up også knyttet til både kompensasjon og karriereplanlegging.

Lær deg mer om Cornerstone OnDemand

Les mer
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne er en av Nordens ledende leverandører av HR-systemer til mellomstore og store bedrifter. Vi tilbyr et bredt utvalg av fleksible HR-løsninger som strømlinjeformer og effektiviserer dine HR-prosesser. Våre løsninger løfter og forbedrer medarbeideropplevelsen og gjør hverdagen enklere for HR, ledere og medarbeidere, og samtidig frigjøre tid som du kan bruke på å skape resultater.

Lær deg mer om CatalystOne

Les mer
Personio

Personio

Personio

Systemet er optimalt for små og mellomstore bedrifter. Dette verktøyet kan alt - rekruttering, håndtering og utvikling av ansatte og lønnsadministrasjon. Personio vil være din nye MR Cockpit: Du vil ha tilgang til alle personaldata gjennom trykk på en knapp og kan automatisere alle HR -prosessene dine gjennom sysselsettingsperioden. På denne måten vil du endelig få tid til HR -informasjon som gir ...

Lær deg mer om Personio

Les mer

Optimal for store selskaper. En komplett HCM -skybasert løsning utviklet fra grunnlaget for hele ansattes livssyklus ("From Hire to Practire"). Basert på mange år med detaljert, kunde -drevet forskning og design for å skape en brukeropplevelse for en ny generasjon systemstøtte, innovasjon og ny teknologi som digitale assistenter, AI, ML, blockchain og IoT. En brukeropplevelse om du bruker HR, økon...

Lær deg mer om Oracle Cloud HCM

Les mer

Grade Talent er et skalerbart og moderne talentstyringssystem som brukes av alt fra mindre selskaper til nesten halvparten av Sveriges regioner. Karaktertalent hjelper deg å engasjere, utvikle og beholde dine ansatte - gjennom Kompetansehåndtering, ansattes intervjuer, karrierer, 360 ° tilbakemelding og målstyring. Vi er en trygg og engasjert samlet leverandør med over 25 år i bransjen og en kunde...

Lær deg mer om Grade Talent

Les mer

Et skybasert HR-system som inneholder moderne HR-funksjoner som gjør personalprosessene mer effektive og gir deg en enklere jobbhverdag.

Lær deg mer om 4Human HRM

Les mer
BambooHR

BambooHR

BambooHR

Et globalt skybasert HCM-system som passer til både små og store bedrifter. Tilbyr en omfattende funksjonsportefølje.

Lær deg mer om BambooHR

Les mer
Bitrix24-logo

Bitrix24

Bitrix24

Hvis du er ute etter gratis nettbasert ERP, har du akkurat funnet den beste gratis nettbaserte ERP-en som finnes. I motsetning til andre kostnadsfrie ERP-løsninger med åpen kildekode, som det kan ta timer å distribuere og uker å implementere fullstendig, er Bitrix24 klar til bruk i skyen på bare 30 sekunder. Ingen grunn til bekymring, vi har også en en lokal versjon av Bitrix24 med tilgang til åpe...

Lær deg mer om Bitrix24

Les mer
Breathe-logo

Breathe

Breathe

Breathe HR er en omfattende HR-løsning for små og mellomstore bedrifter. Med Breathe holder du deg oppdatert på alle oppgavene dine og sentraliserer dine medarbeideres data i én enkelt database. Systemet tilbyr selvbetjening, slik at dine ansatte kan sende inn fraværsforespørsler fra mobilen.

Lær deg mer om Breathe

Les mer
Business Online-logo

Business Online

Business Online

Business Online hjelper deg med å effektivisere og strukturere arbeidsprosessene i bedriften. Løsningen tilbys i flere moduler som alle “snakker sammen” slik at du får en sømløs opplevelse og enkelt kan samle hele bedriften i ett system. Systemet er fullt integrert med Microsoft 365 og fungerer like godt på mobil og nettbrett som på bærbar datamaskin.

Lær deg mer om Business Online

Les mer
Calamari-logo

Calamari

Calamari

Calamari er en modulbasert løsning for administrering av tid og fravær. Du betaler bare for de funksjonene du behøver, enten det handler om tidsregistrering eller fraværshåndtering. Systemet er skybasert og skalerbart og kan tilpasses lovgivningen i ulike land.

Lær deg mer om Calamari

Les mer
Cezanne HR-logo

Cezanne HR

Cezanne HR

En populær HR-løsning for større bedrifter. Systemet forenkler alle HR-prosessene dine, fra rekruttering og onboarding til core-HR og lønnshandtering. Løsningen er skybasert og lett tilgjengelig fra hvor som helst og kan skreddersys for å passe dine preferanser.

Lær deg mer om Cezanne HR

Les mer
Checkbox-logo

Checkbox

Checkbox

Checkbox er en intuitiv HR-plattform som automatiserer arbeidsflyten din. Ved hjelp av Checkbox kan du administrere og signere alle slags dokumenter elektronisk, mens dine ansatte får tilgang til en selvbetjeningsportal hvor de enkelt søker om fravær.

Lær deg mer om Checkbox

Les mer
CONREP-logo

CONREP

CONREP

CONREP tilbyr en ATS-modul som sikter på å gjøre hele rekrutteringsprosessen mer effektiv. Løsningen hjelper deg med å legge ut jobbannonser på sosiale medier og inkluderer en teknologi for CV-parsing som lar deg automatisk analysere e-poster og vedlegg og legge dem til databasen din. Det er enkelt å spore all aktivitet med hver kandidat og planlegge oppfølgingsintervjuer. Når du finner den rette ...

Lær deg mer om CONREP

Les mer
Core HR

Core HR

The access group

En nordisk leverantör av Talent management lösningar. Erbjuder ett flertal moduler såsom CoreHR, kompetens och LMS.

Lær deg mer om Core HR

Les mer

Deel HR er utviklet for å hjelpe deg med å styre arbeidsstyrken din, enten det gjelder direkte ansatte eller frilansere. Onboard dine ansatte gjennom selvbetjeningsplattformen og administrer alt fravær, utgifter og dokumenter på ett sted. Hold styr på KPI-ene dine og planlegg strategisk ved hjelp av Deel HR sine innebygde analyseverktøy.

Lær deg mer om Deel HR

Les mer
Dynamics 365 Human Resources-logo

Dynamics 365 Human Resources

Microsoft Dynamics 365

Dynamics 365 Human Resources er Microsofts omfattende HR-system som automatiserer arbeidsflyten og lar deg enkelt administrere fordeler, kompensasjon, fravær og sertifiseringer. De ansatte kan selv få informasjonen de trenger gjennom HR-portalen og Microsoft Teams. I tillegg får du bruke de innebygde analyseverktøyene for å få full oversikt over dine data og ta viktige beslutninger.

Lær deg mer om Dynamics 365 Human Resources

Les mer
Epos HR

Epos HR

Azets

Et nettbasert HR-system med HR-funksjoner som automatiske påminnelser og nettbasert selvbetjening.

Lær deg mer om Epos HR

Les mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Med Flex HRM-ansatte får du et førsteklasses HR-system som hjelper deg med å administrere og utvikle personalet ditt. Her finner du støtte til lønnsrevisjon, ansatteintervjuer, On- og Offboarding, etc. Du kan også planlegge ferdighetsutvikling og kartlegge eventuelle ferdighetshull. Du kan finne alle dataene dine i et brukervennlig dashbord som leverer oppdaterte nøkkelfigurer i et pedagogisk gren...

Lær deg mer om Flex HRM Employee

Les mer

Et skybasert HRM-system som sentraliserer HR-hoveddataene effektivt og sikkert.

Lær deg mer om Hogia OpenHR Personal

Les mer
HRnest-logo

HRnest

HRnest

HRnest hjelper deg med å styre alle oppgavene dine, enten det handler om ansettelse, tid- og fraværshåndtering eller planlegging. Systemet er veldig brukervennlig og intuitivt og lar deg spare tid og få bedre kontroll på personal og administrative oppgaver.

Lær deg mer om HRnest

Les mer
Lanteria

Lanteria

Lanteria

Lanteria tilbyr 5 ulike moduler som dekker de fleste aspekter av personalledelse: Core HR, Time & Attendence, Rekruttering, Performance og Learning, disse kan brukes hver for seg eller sammen. Lanterias fleksible og tilpassede HR-system øker HR-produktiviteten, gir bedriftsledere informasjon og øker ansattes engasjement.

Lær deg mer om Lanteria

Les mer
Mirro-logo

Mirro

Mirro

Et av de mest kjente prestasjonsstyringsverktøy som også har HR-funksjoner. Administrer dokumenter og lønnskompensasjon, samt tid og fravær. Få tilgang til omfattende rapporter og hjelp dine ansatte med å utvikle nyttige kompetanser.

Lær deg mer om Mirro

Les mer
Performly-logo

Performly

Performly

Performly Intra hjelper med å automatisere den interne kommunikasjonsprosessen for hele selskapet. Alle HR-dokumenter og skjemaer kan oppbevares på ett og samme sted, slik at forespørsler, godkjenninger og varsler får håndteres helt elektronisk. Systemet lar en holde oversikt over ansattes arbeidstid og feriedager, og kan skape daglige, ukentlige eller månedlige rapporter. Perfomly Intra kan integ...

Lær deg mer om Performly

Les mer
Pipefy HR-logo

Pipefy HR

Pipefy

Automatiser HR-arbeidsflyten din med Pipefy HR. Systemet hjelper deg med både rekruttering, onboarding og medarbeideropplevelse ved å automatisere repeterende oppgaver og forenkle fordels- og fraværsforespørsler. Programvaren er designet for å være enkel og veldig brukervennlig og tilbyr en innebygd selvbetjeningsportal for både kandidater og ansatte.

Lær deg mer om Pipefy HR

Les mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har bygd et HRM-system med menneskene i sentrum. Vi kaller det People First Technology. De praktiske verktøyene gir en mer effektiv arbeidshverdag som sparer tid og passer på at dere har unisone prosesser i virksomheten.

Lær deg mer om Simployer

Les mer

Sticos tilbyr et fleksibelt modulbasert HR-system som kan kombineres med moduler som f.eks. lønn, økonomi og revisjon.

Lær deg mer om Sticos Personal

Les mer

Vi hjelper små og mellomstore selskaper med å digitalisere, organisere og GDPR-Secure HR Master Data. Samle alle dataene på ett sted, få en klar oversikt og drive personalutvikling i vårt brukervennlige system.

Lær deg mer om Talent Manager

Les mer
Totara Perform

Totara Perform

Dossier Solutions

Totara er først og fremst kjent for sin godt etablerte og globale læringsplattform. Nylig har denne plattformen blitt til en mer omfattende løsning i form av Totaras Talent Experience Platform. Løsningen inneholder nå Totara Perform-modulen, med støtte for både tradisjonell og mer moderne og kontinuerlig ytelsesstyring. Systemet inneholder støtte for ferdighetshåndtering i form av ferdighetsprofil...

Lær deg mer om Totara Perform

Les mer
Verismo HR

Verismo HR

Verismo

Et komplett HR -system tilpasset brukeren som gir deg muligheten til å opprette en organisasjon med mennesker i fokus. Med flere funksjoner som effektiviserer og digitaliserer Verismo -ansatte, skaper en organisatorisk oversikt og gjør det mulig å strategisk utvikle arbeidsstyrken.

Lær deg mer om Verismo HR

Les mer

En global HCM -spiller som har funksjoner for hele arbeidslivssyklusen. Talent, Core HR, lønn, fordeler etc.

Lær deg mer om Workday HCM

Les mer

Et skybasert HR-system som hjelper deg med å automatisere arbeidsflyten og holde oversikt over dine ansattes prestasjon. Løsningen tilbys med innebygde verktøy for tidsrapportering og fraværsregistrering og gir mulighet for 360-graders feedback. I tillegg kan du hjelpe dine ansatte utvikle nye kompetanser gjennom den innebygde opplæringspakken.

Lær deg mer om Zoho People

Les mer

Viktig når du skal velge HR-system

Å velge HR-system er kompleks og tidkrevende prosess. Mange leverandører av HRM-systemer kan ofte ”kvalifisere” seg til kundens utvalgsprosess. Dette fordi mange HR-leverandører leverer liknende løsninger. Det kan derfor være vanskelig å se forskjellene med for eksempel Cornerstone vs CatalystOne eller Aditro vs Simployer. Når du skal sammenligne HRM, HCM og Talent Management systems -leverandører så bør fokus være utifra din kravspekk og hvordan systemegenskaper som brukervennlighet, integrasjonsmuligheter og implementering er vurdert av andre kjøpere.

Å bestemme kravspekk til et HR-system

For å få til en smidig og kvalitativ kjøpsprosess av HR-system, så bør deres kravspekk være nøyaktig og IKKE bare fokusere på det dere trenger en løsning for akkurat NÅ, men ta med de kravene som kan hjelpe dere å nå den digitale HR-visjonen som dere ser i fremtiden. Et eksempel er å fokusere kravspekken ut i fra en leders eller en medarbeiders perspektiv. Hvordan ser skjermbildet ut for de som skal bruke systemet? Er det enkelt å få oversikt eller rollekontroll i systemet? Hvor mye må styres fra HR selv, og hvor mye kan delegeres ut i organisasjonen? Finnes det support og støtte for ledere?

Hos BusinessWith fokuserer vi på å belyse hvorfor og hvordan avtaler gjøres med spesifike HR-leverandører. Vå kartlegging fokuserer ikke kun på hva leverandøren kan tilby, men også på hva som er fremtredende i deres systemer og hvordan de samarbeider med sine kunder. Noe som er viktig å ha insikt i, om man skal ha en langsiktig HR-partner ved sin side.

Talent Management system vs HRM system

Forskjellen mellom et Talent Management system og HRM system er:

Talent Management system fokuserer på å levere moduler som skal hjelpe organisasjonen med å beholde, engasjere og utvikle talenter for bedriften. For eksempel en LMS-modul for å øke kompetanse gjennom effektive opplæringsprogrammer.

HRM fokuserer mer på tradisjonell core-HR der tidsrapportering, master HR-data og analysefunksjoner inngår. Vanligvis inneholder det støttefunksjoner for de administrative prosessene. Flere Talent Management-moduler inngår i visse HRM-systemer, men selve utgangspunktet skiller seg ut.

Digital HR

Utviklingen av HR-systemer har fremgangsrikt drevet frem digital HR. Med hjelp av en HR-partner kan bedrifter oppnå gode resultater i kompetanseutvikling og lederskapskultur. Det har skjedd et paradigmeskifte for HRs rolle i bedrifter. I stedet for at det ansees som et nødvendig kostnadssenter, har nå HR etablert seg som en strategisk funksjon for å hjelpe bedriften med å nå sine mål. En stor del av denne fremgangen kommer av at det finnes innovative HRM-moduler som digitaliserer og effektiviserer HR-prosesser som kan nå ut til hele organisasjonen.

Beskrivelse av funksjoner for HR-systemer

CoreHR

Core HR fokuserer på fundamentale basisfunksjoner: lønn, tidsrapportering og fordelssystemer. De leverandører som fokuserer på CoreHR tilbyr oftest HR og lønnssystemer i ett system.

Fordelssystemer

En del HR-systemer tilbyr fordelssystemer hvor man har oversikt over alle kollektive fordeler og det forenkler håndtering av, og kommunikasjonen med pensjonsavtaler og forsikringer.

Har eget lønnssystem

Det er mange gode synergieffekter av å ha et personalsystem i kombinasjon med lønnssystemet. Først og fremst gjør det det lettere å håndtere og synkronisere mellom HR-avdelingen og lønnsavdelingen. Fordeler, prestasjonsbaserte lønninger og administrasjonsprosesser blir mer fleksible og oversiktlige.

HR-analyse

HR er avhengig av data fra mange ulike kilder. En HR-analytic modul sørger for at du kan strømlinjeforme dataflyten og skaffe deg en god oversikt over aktiviteter og dine KPIer. En veldig verdifull funksjon, om du jobber med mye data.

Kompetanseutvikling

En kompetanseutviklingsmodul forenkler arbeidet med å kartlegge kompetanse og gir en oversikt over hva bedriftens interne kompetanse kan brukes til. Det er og verdifullt for å kunne forhindre gap mellom den kompetanse som finnes og den kompetanse man ser man kommer til å få behov for.

Learning Management

Muliggjør planlegging, gjennomføring, dokumentering og oppfølging av alle kurs og opplæringer på et og samme sted. Fjerner mye administrasjon og forenkler, slik at man kan lage e-learningskurs med tester i etterkant.

Lønnsoppgjør

Lønnsrevisjonsprosessen pleier å kreve mye tid med forberedelser og håndtering. Med tilgang til en lønnsrevisjonsmodul, så kan ledere og lønnsavdelingen ha en felles, systematisert prosess som inneholder funksjoner som eliminerer manuelle feil.

Medarbeidersamtaler

Et viktig verktøy for de bedrifter som vil ha struktur på når leder og medarbeider har samtaler om mål og utvikling. Kan bidra til forbedring av bedriftskulturen, bedre lønnsfastsettelse, tydelighet og rettningslinjer.

Prestasjonsstyring

Vil man belønne prestasjon og innføre mål som medarbeideren skal jobbe etter og som senere skal resultere i en økonomisk belønning, så er Performance Management-modul noe for deg. Tydeliggjør bedriftsmål og hvordan individet kan bidra til å nå dette. Veldig viktig at det er målbart.

Rekruttering

En del HR-system har en rekrutteringsmodul som hjelper med å digitalisere og effektivisere rekrutteringsprosessen, slik at det blir lettere for arbeidsgiverr å lokke til seg til rette talentene. Tilrettelegger fra sourcing til arbeidskontrakt.

Selvbetjening

En selvbetjeningsfunksjon forenkler administrative prosesser. For eksempel kan medarbeiderne selv bestille ny mobiltelefon, som kan attesteres direkte via sin leder og dermed trenger det ikke passere lønn. Medarbeiderne oppdaterer sin egen personlige informasjon, som automatisk oppdateres i personalsystemet.

Tidsrapportering

Gjør det enkelt for medarbeiderne å registrere tid (arbeidende timer, fravær osv). Noen HR-systemer har denne funksjonen og tilbyr også en mobil løsning i tillegg, sånn at de som reiser i jobben enkelt kan føre timer da også.