HjemSystem guideOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste regnskapsprogram

Hvilken regnskapsprogram er best for deg?

Et selskap uten et regnskapsprogram, selv om det er i Excel eller på et stykke papir – du skal lete lenge for å finne. Faktum er at det I dag er håndskrevet regnskap på papir eller i Excel forbudt.

Alle vi som selger varer eller tjenester trenger en tilnærming å holde styr på fakturering, tilbud, arbeidsordre, mva-deklarasjon. Dette dels fordi vi trenger å vite selv hvordan det går for oss, dels også fordi Skatteetaten kan innhente skriftlig bevis for alle hendelser som berører virksomheten til selskapet.

Avhengig av hvor stor, liten, kompleks – eller enkel bedriftens økonomi er utseende, trenger du velg et regnskapssystem eller regnskapsprogram som passer bare deg. Kanskje du trenger det enkelt regnskap for aksjeselskap, regnskapsprogram for enkeltpersonforetak , gratis regnskap eller du ønsker å kjøpe regnskapsprogramvare der du kan legge til moduler etter hvert som selskapet vokser. Et regnskapsprogram kan tilby alt fra å ha tilknytning til nettbank og administrere kunderegistre å motta lastet opp kvitteringer, massefakturering eller gi deg rapporter og analyser. Hvor mye skal regnskapsprogrammet kunne gjøre for å lette din administrasjon? Eller er faktureringsprogramvare det du primært ser etter? Her hos Businesswith du kan sammenligne regnskapsprogramvare og filtrere ut de beste alternativene for regnskapsprogramvare for deg og les anmeldelser og anmeldelser av forskjellige alternativer.

Hva trenger jeg å vite om regnskapsprogramvare?

Et nettbasert regnskapsprogram for store og små selskaper. Med regnskapsfunksjoner som bankforbindelse, e-invoicing og regnskapsrapporter, samt muligheten til å legge til flere funksjoner etter behov, kan Procountor Financials tilpasses brukerens behov.

Lær deg mer om Procountor Financials

Les mer

Hogia Lön har ferdige lønnsregistre for nesten alle bransjeavtaler og er alltid oppdatert med det nyeste innen smarte prosesser. Hogia har support ved din side med kjennskap til bransjen og hjelper deg med dine spørsmål.

Lær deg mer om Hogia Lön

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Et ERP -system som fokuserer på å automatisere prosessene, få tilgang til skalerbare moduler og analyseverktøy (BI -verktøy) for å få bedre innsikt i forretningsprosessene.

Lær deg mer om Xledger

Les mer

Sammenlign og velg mellom ulike regnskapsprogrammer

Det finnes en rekke regnskapsprogrammer å velge mellom på den Det norske markedet. Husk å virkelig velge et svensk program, og med det menes et program som kan håndtere bokstavene å, ä o ö. Det kan lyde banalt, men å ha et program som feiler kan føre til mye hodepine av håndtering av firmanavn, leverandørnavn og annet som skal være på svensk i systemet ditt. Det må legges til at systemet også håndterer dato og klokkeslett på den måten du er vant til. Når du skal sammenligne og velge mellom ulike systemer trenger du gjennomgår hvordan regnskapsprosessen ser ut i programmet. Du forstår, er det logisk og lett å forstå? Les gjerne anmeldelser for å finne ut hvilket regnskapssystem du er interessert i virkelig er pålitelig og brukervennlig for dem eller den som skal bruke programmet til daglig.

Skriv gjerne en liste over funksjonene du ønsker skal inkluderes. Holder du å vokse og utvide? Ja, da er det kanskje på tide å forsikre seg om det systemet kan legge til moduler og at det er fleksibelt og tilpasningsdyktig. Prisen er selvsagt også noe som spiller inn. Hvilke funksjoner trenger du? Hvilke er ikke like viktige? Trenger programmet for å være tilgjengelig uansett hvor du er er du lokalisert? Mange tilbyr demoversjoner, som er en god måte å teste hvis programmet lever opp til dine forventninger og ønsker. Målet er selvfølgelig at du skal finne den beste regnskapsprogramvaren for nettopp deg, og BusinessWiths systemguide vil hjelpe deg på veien.

Enkle regnskapsprogrammer for ditt aksjeselskap eller enkeltpersonforetak

Mindre aksjeselskaper eller enkeltselskaper må ofte finne en enkel måte til bokføring. Her er mange av oss også prissensitive, vi trenger en regnskapsprogram som enkelt kan hjelpe oss med økonomien vår, mens det må ikke ta for mye tid fra oss, slik vi kan være i mange situasjoner helt alene i selskapet.

Et godt tips er å finne et regnskapsprogram med direkte tilknytning til ditt nettbank. Det som skjer er at alle hendelser på bedriftskontoen din er koblet direkte til bokføringen din, noe som betyr at du kan spare mye tid. Du bare godkjenner et forslag fra programmet, inngås det automatisk regnskapet. Automatisering av deler av bokføringen anbefales for de med mindre aksjeselskap eller enkeltselskap. Har du mange kvitteringer å beholde? holde et øye med? Å laste opp kvitteringer digitalt til systemet er også en måte for å spare tid.

Mange av leverandørene av regnskapssystemene fakturerer deg en fast sum månedlig. Det som inngår kan for eksempel være automatisert regnskap, økonomisk oversikt, mva-melding og support.

Hvor stor inntekt har du i enkeltpersonforetaket eller aksjeselskapet ditt? Hvis summene er ganske små, det nytter ikke å bruke mye dyre penger på det et regnskapsprogram. Da bør du i stedet se etter et enklere alternativ. Et nettbasert system med et par grunnleggende moduler kan fungere fint for deg og din bedrift.