HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste regnskapsprogram

Hvilken regnskapsprogram er best for deg?

Et selskap uten et regnskapsprogram, selv om det er i Excel eller på et stykke papir – du skal lete lenge for å finne. Faktum er at det I dag er håndskrevet regnskap på papir eller i Excel forbudt.

Alle vi som selger varer eller tjenester trenger en tilnærming å holde styr på fakturering, tilbud, arbeidsordre, mva-deklarasjon. Dette dels fordi vi trenger å vite selv hvordan det går for oss, dels også fordi Skatteetaten kan innhente skriftlig bevis for alle hendelser som berører virksomheten til selskapet.

Avhengig av hvor stor, liten, kompleks – eller enkel bedriftens økonomi er utseende, trenger du velg et regnskapssystem eller regnskapsprogram som passer bare deg. Kanskje du trenger det enkelt regnskap for aksjeselskap, regnskapsprogram for enkeltpersonforetak , gratis regnskap eller du ønsker å kjøpe regnskapsprogramvare der du kan legge til moduler etter hvert som selskapet vokser. Et regnskapsprogram kan tilby alt fra å ha tilknytning til nettbank og administrere kunderegistre å motta lastet opp kvitteringer, massefakturering eller gi deg rapporter og analyser. Hvor mye skal regnskapsprogrammet kunne gjøre for å lette din administrasjon? Eller er faktureringsprogramvare det du primært ser etter? Her hos Businesswith du kan sammenligne regnskapsprogramvare og filtrere ut de beste alternativene for regnskapsprogramvare for deg og les anmeldelser og anmeldelser av forskjellige alternativer.

Sammenlign og velg mellom ulike regnskapsprogrammer

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 21 forskjellige Regnskapsprogram

Sorter etter

Et nettbasert regnskapsprogram for store og små selskaper. Med regnskapsfunksjoner som bankforbindelse, e-invoicing og regnskapsrapporter, samt muligheten til å legge til flere funksjoner etter behov, kan Procountor Financials tilpasses brukerens behov.

Lær deg mer om Procountor Financials

Les mer

Hogia Lön har ferdige lønnsregistre for nesten alle bransjeavtaler og er alltid oppdatert med det nyeste innen smarte prosesser. Hogia har support ved din side med kjennskap til bransjen og hjelper deg med dine spørsmål.

Lær deg mer om Hogia Lön

Les mer
24sevenoffice_Logo_Vertical_Black_CMYK.jpg

24SevenOffice

24SevenOffice

24SevenOffice tilbyr et komplett forretnings- og regnskapssystem designet for små og mellomstore bedrifter. Løsningen integrerer regnskap, fakturering, prosjektstyring, CRM, og tidsregistrering i én plattform, som effektiviserer arbeidsflyten og gir en sømløs brukeropplevelse.

Lær deg mer om 24SevenOffice

Les mer
Accountflow-logo

Accountflow

Accountflow AS

Accountflow er tilgjengelig i nettleseren din og lagrer all data sikkert i skyen. Utforsk malverkene våre og opplev hvor kjapt og smertefritt vi integrerer med dine systemer, banker og myndigheter. Vi kaller det fremtidens regnskap.

Lær deg mer om Accountflow

Les mer
BAS21-logo

BAS21

Cencit AS

Programpakken BAS21 i gammel versjon ble lagt ut til fri bruk og gratis nedlasting i 2003, og har vært lastet ned mange tusen ganger siden den gang. Tidens tann tærer på gammel software, og til slutt ble det nok for en programpakke som har vært utviklet siden 1994.

Lær deg mer om BAS21

Les mer
Catacloud-logo

Catacloud

Catacloud AS

Avansert regnskaps-modul med enkelt brukergrensesnitt gir mulighet for økt effektivitet. Regnskap trenger ikke være kjedelig.

Lær deg mer om Catacloud

Les mer

Et enkelt lønnssystem for små bedrifter. Har funksjoner for utleggsadministrasjon og automatisk regnskapsføring.

Lær deg mer om Centiga lønn

Les mer
Conta-logo

Conta

Conta AS

Enkelt lønnssystem for aksjeselskap og enkeltpersonforetak. Alt du trenger på ett sted, inklusive regnskap, faktura, lønn og årsoppgjør. Det er blant årsakene til at Conta har fått over 60.000 kunder og 4,7 av 5 mulige stjerner.

Lær deg mer om Conta

Les mer
Debet-logo

Debet

Debet AS

Debet tilbyr et bredt spekter av forretningssystem til din bedrift. Med Debet får du alt du trenger for å føre ditt regnskap, kjøre lønn, fakturere kundene dine samt levere rapporter til det offentlige.

Lær deg mer om Debet

Les mer
Fiken-logo

Fiken

Fiken AS

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Lær deg mer om Fiken

Les mer
Koho psa-logo

Koho psa

Koho Sales Oy

Koho PSA er den mest brukte og pålitelige programvaren for håndtering av regnskapsføring i Norden. Koho PSA gjør det lettere for tusenvis av regnskapsførere og økonomimedarbeidere å håndtere arbeidet og ikke minst å spare tid.

Lær deg mer om Koho psa

Les mer
Luca Regnskap-logo

Luca Regnskap

LUCA LABS AS

Enkelt og billig regnskapsprogram - laget for små bedrifter og enkeltpersonforetak.

Lær deg mer om Luca Regnskap

Les mer
Matrix-logo

Matrix

Matrix Systemer AS

Med Matrix regnskapsprogram kan du enkelt føre regnskapet selv. Lag og send faktura, bokfør bilagene fortløpende, og alltid ha full kontroll over økonomien.

Lær deg mer om Matrix

Les mer
Poweroffice-logo

Poweroffice

Poweroffice

Universets supreste regnskapssystem. PowerOffice er skreddersydd for små og mellomstore bedrifter, og har bransjens mest fornøyde kunder.

Lær deg mer om Poweroffice

Les mer
Siffer-logo

Siffer

Siffer Systemer AS

Siffer har markedets enkleste oppsett. I løpet av et par minutter kan du opprette selskapet, koble til banken og få alle transaksjoner inn i programmet.

Lær deg mer om Siffer

Les mer
Tripletex

Tripletex

Tripletex

Et komplett skybasert lønnssystem for å administrere regnskap, reiseregninger og økonomi.

Lær deg mer om Tripletex

Les mer

Et kombinert lønns- og økonomisystem. Her er det fokus på at effektivisere og automatisere prosessene for lønnsadministrasjon og økonomi.

Lær deg mer om Uni Ekonomi

Les mer
Uniconta-logo

Uniconta

Uniconta

Uniconta er en skybasert ERP-programvare som hjelper bedrifter med å administrere økonomi, regnskap, logistikk, lagerstyring, prosjektstyring og mye mer. Uniconta er designet for å være en alt-i-ett-løsning som dekker alle aspekter av forretningsdrift og som er fleksibel og skalerbar for å passe ulike forretningsbehov. Her kan du også administrere de økonomiske aspektene ved din virksomhet som bok...

Lær deg mer om Uniconta

Les mer

Et populært og omfattende lønnsprogram for småbedrifter. Verktøyet er enkelt og brukervennlig og derfor meget godt egnet til eiere av små bedrifter.

Lær deg mer om Visma eAccounting Payroll

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger spesialiserer seg på økonomistyring og regnskap. Med vår integrerte, tilpassede og sikre løsning er Xledger det beste valget for kunder som har ambisjoner om å vokse og utvikle seg, og som på veien skal ta gode beslutninger basert på oversiktlige data. Data – eller tallene – er selve kjernen i jobben med å oppnå sine ambisjoner.

Lær deg mer om Xledger

Les mer
Zirius-logo

Zirius

Zirius AS

Skybasert lønnssystem som gir små og store bedrifter en kostnadseffektiv løsning for lønnshåndtering. Smart og brukervennlig funksjonalitet med automatiserte prosesser for effektiv, nettbasert lønnshåndtering av time- og fastlønn.

Lær deg mer om Zirius

Les mer

Sammenlign og velg mellom ulike regnskapsprogrammer

Det finnes en rekke regnskapsprogrammer å velge mellom på den Det norske markedet. Husk å virkelig velge et svensk program, og med det menes et program som kan håndtere bokstavene å, ä o ö. Det kan lyde banalt, men å ha et program som feiler kan føre til mye hodepine av håndtering av firmanavn, leverandørnavn og annet som skal være på svensk i systemet ditt. Det må legges til at systemet også håndterer dato og klokkeslett på den måten du er vant til. Når du skal sammenligne og velge mellom ulike systemer trenger du gjennomgår hvordan regnskapsprosessen ser ut i programmet. Du forstår, er det logisk og lett å forstå? Les gjerne anmeldelser for å finne ut hvilket regnskapssystem du er interessert i virkelig er pålitelig og brukervennlig for dem eller den som skal bruke programmet til daglig.

Skriv gjerne en liste over funksjonene du ønsker skal inkluderes. Holder du å vokse og utvide? Ja, da er det kanskje på tide å forsikre seg om det systemet kan legge til moduler og at det er fleksibelt og tilpasningsdyktig. Prisen er selvsagt også noe som spiller inn. Hvilke funksjoner trenger du? Hvilke er ikke like viktige? Trenger programmet for å være tilgjengelig uansett hvor du er er du lokalisert? Mange tilbyr demoversjoner, som er en god måte å teste hvis programmet lever opp til dine forventninger og ønsker. Målet er selvfølgelig at du skal finne den beste regnskapsprogramvaren for nettopp deg, og BusinessWiths systemguide vil hjelpe deg på veien.

Enkle regnskapsprogrammer for ditt aksjeselskap eller enkeltpersonforetak

Mindre aksjeselskaper eller enkeltselskaper må ofte finne en enkel måte til bokføring. Her er mange av oss også prissensitive, vi trenger en regnskapsprogram som enkelt kan hjelpe oss med økonomien vår, mens det må ikke ta for mye tid fra oss, slik vi kan være i mange situasjoner helt alene i selskapet.

Et godt tips er å finne et regnskapsprogram med direkte tilknytning til ditt nettbank. Det som skjer er at alle hendelser på bedriftskontoen din er koblet direkte til bokføringen din, noe som betyr at du kan spare mye tid. Du bare godkjenner et forslag fra programmet, inngås det automatisk regnskapet. Automatisering av deler av bokføringen anbefales for de med mindre aksjeselskap eller enkeltselskap. Har du mange kvitteringer å beholde? holde et øye med? Å laste opp kvitteringer digitalt til systemet er også en måte for å spare tid.

Mange av leverandørene av regnskapssystemene fakturerer deg en fast sum månedlig. Det som inngår kan for eksempel være automatisert regnskap, økonomisk oversikt, mva-melding og support.

Hvor stor inntekt har du i enkeltpersonforetaket eller aksjeselskapet ditt? Hvis summene er ganske små, det nytter ikke å bruke mye dyre penger på det et regnskapsprogram. Da bør du i stedet se etter et enklere alternativ. Et nettbasert system med et par grunnleggende moduler kan fungere fint for deg og din bedrift.

Beskrivelse av regnskapsfunksjoner

Automatisk fakturering

Automatisk regnskap gjør det enklere å legge inn støttedokumenter til riktig konto i regnskapsprogramvaren. Regnskapsprogramvaren leser kvitteringen din og plasserer den på riktig konto.

Bankforbindelse

Kobler bedriftskontoen til regnskapssystemet. Forenkler og automatiserer registrering av utgifter dersom en bankkobling kan gjøres.

E-fakturering

Gjør det mulig å lage en e-faktura direkte i regnskapsprogrammet og deretter fakturere kundene dine. I mange regnskapssystemer kan du også sende e-fakturaen direkte fra regnskapsprogrammet.

Klare maler

Verdsatt funksjon, men ikke opplagt i et regnskapsprogram. Å ha ferdige maler blir ofte satt pris på av de som vanligvis ikke er så kjent med bokføring.

Mobil kvitteringshåndtering

Du kan ta mobiltelefonbilder av kvitteringer og leverandørfakturaer og laste dem opp direkte i regnskapsprogramvaren.

MVA-erklæring

Akkurat som det høres ut er det en funksjon i regnskapsprogrammet hvor du kan opprette en momserklæring direkte i verktøyet og deretter sende den til Skatteetaten.

Selvhjelp

Tilbyr en selvbetjeningsløsning hvor du systematisk kan få rask informasjon og veiledning om hvordan du utfører enkel bokføring.

Tidsrapportering

Verdsatt funksjon, men ikke opplagt i et regnskapsprogram. Å ha ferdige maler blir ofte satt pris på av de som vanligvis ikke er så kjent med bokføring.

Årlig rapport

Tilbyr en tjeneste som hjelper deg med å utarbeide en årsrapport. Det finnes leverandører som har årsregnskap innebygd i sine systemer, og noen som samarbeider med online årsregnskap.

Årsregnskap og erklæring

En grunnleggende funksjonalitet i et regnskapsprogram er muligheten til å lage et regnskap og erklæring. Prosessen med å utarbeide et regnskap varierer om du er et aksjeselskap eller en enkeltperson.