HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste løsninger for factoring

Hvordan bør jeg tenke på factoring?

Factoring, eller fakturakredit på norsk, blir mer og mer populært og brukes mest av raskt voksende selskaper, noe som betyr at de gjennom factoring selger eller belåner fakturaene sine i en bank eller et annet finansselskap. Det ligner litt på å ta lån, med den forskjellen at det går raskere – du som selskap får tilgang til pengene umiddelbart, mens det er banken eller finansselskapet som tar den store risikoen. På den måten trenger du ikke å bekymre deg om det tar litt tid før du får betalt av kundene dine i tide da du får mindre hastverk med å betale dine egne fakturaer. Tidligere var rådet å sjekke nøye hvem du egentlig låner ut fakturaene dine til, men nå har det blitt løsnet mer og mer etter hvert som det blir mer og mer vanlig å bruke factoring. Du kan finne de vanligste og beste aktørene på markedet hos oss på BusinessWith. Her kan du enkelt sammenligne og deretter velge hvem du vil ha som factoringpartner.

Hvilken type factoring bør jeg ha?

Avhengig av dine behov, er det forskjellige måter å bruke factoring eller fakturakreditt på. **Factoring med eller uten regress **er to av de vanligste. Factoring med regress betyr at du og din bedrift må betale fakturaen dersom factoringselskapet ikke får betalt for fakturaen. Factoring uten regress betyr at factoringselskapet er ansvarlig for fakturaen dersom du ikke får betalt for din faktura. Uten regress er derfor det minst risikable alternativet for deg. BusinessWith hjelper deg med å velge en factoring-partner. Her finner du de beste leverandørene i Norge og kan enkelt sammenligne ved å bruke filteret hvor du kan filtrere etter funksjoner - begynn å sammenligne nå i vår guide.

De viktigste fordelene med factoring

Liste over 2 forskjellige Factoring

Sorter etter

Den nordiske regionens største aktør for tilpassede betalingssystemer. SVEA Checkout tilbyr selskapet et komplett betalingssystem som enkelt kan implementeres og tilpasses selskapets vilje.

Lær deg mer om Svea Checkout

Les mer

Danske Bank tilbyr en rekke ulike forretningspakker avhengig av hvordan virksomheten ser ut og hvilke behov som finnes. Bedriftskunder har også mulighet til å supplere de ulike bedriftspakkene med tilleggstjenester for å matche individuelle behov. Danske Bank tilbyr omfattende finansiell rådgivning samt tilgang til digitale verktøy og kobling til utvalgte økonomisystemer for lettere å imøtekomme u...

Lær deg mer om Danske Bank Företag

Les mer

De viktigste fordelene med factoring

Unngå å ta risikoen og få pengene raskt inn – med factoring øker du likviditeten i selskapet. En god likviditet er ikke å undervurdere, det trengs i alle selskaper for å ha plass til å investere fremover. Som oppstartsbedrift er det for eksempel ikke rart å ha et stort behov for å få inn penger, men det er kanskje ikke så gøy å ha en kredittid som er kortere enn en lillefinger. Når du selger eller pantsetter fakturaene dine, kan du være rausere med kundene dine angående forfallsdatoene på fakturaene dine. Du kan bare slappe av og vite at pengene kommer inn.

En annen fordel med factoring, det vil si fakturakreditt, er at du selv bestemmer hvilke fakturaer som skal belånes, fordi det ikke nødvendigvis trenger å være alle. Føler du deg overbevist om at factoring kan være noe for din bedrift å låse opp penger? Da kan du gjerne begynne å sammenligne de ulike verktøyene eller leverandørene av factoring allerede nå. Vi lister opp de ulike leverandørene som er tilgjengelige på det norske markedet, slik at du kan finne den beste factoringløsningen for deg. Ved spørsmål er BusinessWith selvfølgelig her for å hjelpe deg.