HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste journalsystem

Hva er et journalsystem?

Et journalsystem gir deg oversikt over informasjon om dine pasienter eller kunder. Alt fra historikk om pasienten eller kunden, formål og mål med behandlingen, til personopplysninger og notater - er det du kan finne i journalsystemet ditt. Pasientjournalene gjør det enklere når du skal behandle pasientene dine pasienter, og får deg og pasienten (eller kunden) til å føle seg trygge rundt at all nødvendig informasjon er samlet inn. Journalsystemet er selvsagt også et svært nyttig verktøy i ferieperioder eller til andre tider fravær, ettersom mulige vikarer trenger å få tilgang til informasjonen for å kunne behandle pasienten på best mulig måte. Å ha informasjonen samlet i en nettbasert journalsystem eller i en skybasert journal betyr at du ikke trenger å være det avhengig av f.eks. en bestemt datamaskin eller enhet, men kan logge på når du trenger, uansett hvor du er. Journalsystemer brukes i tradisjonell helsevesen, men også på skjønnhetssalonger eller hos psykologer.

For en pasient, en e-journal (journal som du logger på og får tilgang til via datamaskin, nettbrett eller telefon) en måte å dele viss informasjon på. Mest kjent for å tilby e-tidsskrifter er nok Vårdguiden 1177, hvor du som er over 16 logger på med e-legitimasjon. Her er informasjon om for eksempel legens avtaler, testresultater og samtykker. Merk at informasjon du har tilgang til i journalen din, avhenger av hvilken region du befinner deg i bor i.

Verdt å vite er at journalsystemene i Norge er regulert av flere lover som bl.a. pasientdataloven. Hos oss i BusinessWith finner du forskjellige rekord systemleverandører - velkommen til å begynne å sammenligne for å finne systemet som passer deg best.

Hvilket journalsystem bør jeg velge?
EasyPractice

EasyPractice

Easy Practice

Et enkelt og intuitivt medisinsk journalsystem som forenkler pasientens prosess på klinikken din. Med en enhetlig e-journal og månedlig rapportering blir kommunikasjonen med fylkestinget enklere.

Lær deg mer om EasyPractice

Les mer

Hvilket journalsystem bør jeg velge?

Journalsystemet skal gjøre det enklere for deg i ditt daglige arbeid, og gi deg en god oversikt over informasjonen du trenger om dine pasienter eller kunder. I Norge er det noen få systemer som har nesten hele markedet. Noen mener at utviklingen er treg og sakte og at gammel, utprøvd systemet brukes i stedet for å ønske nye og mer moderne måter å journalføring (i hvert fall i helsevesenet). Hvilket journalsystem bør du velge avhenger helt av hva slags virksomhet du driver og hvilke behov du har ha. Rådene fra oss i BusinessWith er å sette brukervennligheten og tilgjengelighet først. Du trenger et system som de ansatte som jobber i systemet forstå og tenke passer i sitt daglige arbeid. Ytterligere behov selvfølgelig kan journalsystemet brukes av pasienter og kunder, som evt logger på e-journalen deres for å se notater, lese testsvar, bestille avtaler eller andre. Å ha et nettbasert journalføringssystem eller journalføring betyr det begge kan enkelt få tilgang til informasjonen uavhengig av hvilken enhet du logger på fra.

Bruk gjerne BusinessWiths sammenligningstjeneste for å finne den journalsystem som er best egnet for akkurat din virksomhet. Ikke nøl med å kontakte oss dersom du trenger ytterligere råd eller har spørsmål. Lykke til med å sammenligne og velge journalsystemer!