HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste KYC-systemer

Hvilket KYC-system bør jeg velge?

KYC betyr "know your customer" og handler om å ha og bli kjent med hvem ens kunder er for å forhindre mulig svindel som hvitvasking. KYC er viktig i blant annet bankverdenen, hvor det er viktig å kjenne kundenes identitet når man gjør forretninger eller gjennomfører transaksjoner. Kjennskap til kunden oppnås ved blant annet å foreta en risikovurdering og ved å samle inn mest mulig relevant informasjon om en kunde. For å oppnå god kunnskap og få hjelp til alt som KYC-konseptet omfatter, kan du ha et KYC-system som hjelp. I denne sammenheng nevnes også ofte AML-systemer som betyr anti-hvitvasking og er dermed enda mer spesifikke på hvitvasking. Systemene kan ofte integreres i dine andre systemer og hjelper deg også å holde styr på regelverket. BusinessWith lister opp de norske KYC-systemene som er på markedet i dag, slik at du kan finne det beste systemet for deg. Alt for bedre samsvarskontroll. Bruk vår sammenligningsguide i dag for å finne det riktige KYC-systemet for din bedrift.

Hvorfor kundekunnskap (KYC)?

I Norge er en rekke virksomheter og bransjer, som banker, spillselskaper eller forsikringsselskaper, pålagt å følge hvitvaskingsloven og dermed etterstrebe kundenes bevissthet. Det handler om å sikre at kundens identitet er kjent ved å etablere en flyt av kontroller og vite hva som kjennetegner avvik. Dette for å sikre at ingen økonomisk svindel eller hvitvasking er i omløp. For å oppnå dette kan du dra nytte av å ha et KYC-system som hjelper deg. BusinessWith har samlet KYC-systemene som er tilgjengelige på det norske markedet – som kan hjelpe deg med å oppnå høyest mulig kundekunnskap. Velkommen til å bruke vår sammenligningstjeneste for å søke, sammenligne og deretter finne det beste KYC-systemet for din bedrift eller organisasjon.

Hva er AML (anti-money laundering)?

Forenkle og forkorte rekrutteringsprosessen av nye kunder med Visma addo. Dette Kyc-systemet bruker intelligente skjemaer for å etablere kundens identitet samtidig som det effektiviserer saksbehandlingen og minimerer administrative oppgaver, og sparer tid til andre oppgaver. Etter at skjemaet er signert og deretter kontrollert og godkjent av rådgivere, kan alle data enkelt lagres i databasen hvor ...

Lær deg mer om Visma addo

Les mer
Verified

Verified

Verified

En enkel e-signeringstjeneste er tilpasset forskjellige bransjer. Inneholder API -integrasjoner og smarte former for å lette å få den digitale signaturen.

Lær deg mer om Verified

Les mer
Signicat

Signicat

Signicat

Rekrutter de riktige kundene ved å sjekke bakgrunnsprofilene deres og foreta en ID-identifikasjon som en del av onboardingen med Signicats KYC-verktøy. Dette systemet fokuserer på onboarding-prosessen og tilstreber å skape en så smidig onboarding som mulig for nye kunder, samtidig som brukeren unngår å rekruttere kunder med dårlig rykte eller med bakgrunn fra hvitvasking eller lignende. Gjennomfør...

Lær deg mer om Signicat

Les mer

Hva er AML (anti-money laundering)?

For å bekjempe ulike typer hvitvasking brukes ulike AML-systemer, som for eksempel KYC-systemer (know your customer). Dette for å oppdage og forhindre hvitvasking. En viktig del av dette er å ha god kundekunnskap for å se risiko på et tidlig tidspunkt og ta beslutninger og rette innsatsen mot hvitvasking. AML, anti-hvitvasking, har blitt stadig høyere på agendaen for både land og banker de siste årene, ikke minst i Norge. Å bekjempe hvitvasking og også finansiering av for eksempel terrorisme er et problem er et stort problem i samfunnet - kilder hevder at det hvert år i verden hvitvaskes penger for opptil to billioner dollar. Finansielle systemer må være velstående for at folk skal tjene sine øre. Dette inkluderer omfattende arbeid med anti-hvitvasking. Er du nysgjerrig på hvilke KYC-systemer som finnes i dag? BusinessWith tilbyr en sammenligningsguide, hvor du enkelt kan søke og sammenligne ulike systemer som fungerer for god kundekunnskap – kjenn din kunde. Begynn å lese, filtrere og sammenligne med oss ​​i dag.