HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste AML-systemer

Hvordan bør jeg tenke på AML-systemer?

Er det på tide å investere i et anti-hvitvaskingssystem (AML-system)? Hos BusinessWith har vi kartlagt 14 ulike AMS-systemer som er tilgjengelig på det norske markedet, slik at du skal få hjelp til å bekjempe mulig økonomisk kriminalitet ved først å sammenligne hvilket system som passer deg. Systemene beskytter deg mot ulike økonomiske svindel og flere er skybaserte og skalerbare. Tjenestene i dag er ofte svært brukervennlige og gir deg og dine tilstrekkelig beskyttelse, hvor du får god kundekunnskap og kan motvirke hvitvasking og svindel gjennom smarte algoritmer. Mange ganger kan systemene integreres med andre systemer og tjenester du bruker. Antihvitvaskingsregelverket er noe som hjelper både banker og ulike finansselskaper med å automatisere prosessene og kontrollene som skal bekjempe hvitvasking. Finanstilsynet har ansvar for at regelverket følges.

Hvordan bør jeg velge et AML-system?

Administrer overvåkningslister, overvåking av transaksjoner og bakgrunnsinformasjon, i tillegg til å indikere når noe ikke virker som det skal. AML-systemene i dag er veldig smarte og kan ofte tilpasses fullt ut etter behovene du har. Hvorfor ikke tilpasse og få et system som passer perfekt til virksomheten? Mange systemer i dag er også skalerbare, noe som kan være greit å tenke på dersom du som bedrift eller organisasjon er i vekst. Men husk at uansett system alltid sørge for at det føles brukervennlig og at de som daglig må sitte med systemet setter stor pris på funksjonene som er tilgjengelig. Integrering av systemet med dine egne forretningsprosesser og også et pluss. Hos BusinessWith har vi kartlagt de mest populære og beste AML-systemene i Norge i dag. Bruk vår sammenligningsguide for å nøyaktig sammenligne systemer - og til slutt finne det anti-pengevasksystemet som passer bedriften best. Vi er her for å støtte deg hvis du har spørsmål.

Hva bør jeg vite om hvitvaskingsloven?

Liste over 4 forskjellige AML-system

Sorter etter
Creditsafe

Creditsafe

Creditsafe

En global IT-løsning som hjelper din bedrift med KYC- og AML-prosesser. Her får din bedrift tilgang til en verdensomspennende compliance-database som gir deg muligheten til å screene både lokale og internasjonale kunder. Med over 50 innebygde risikokategorier sikrer du også at det dannes en adekvat risikovurdering for nye kunder for å beskytte din bedrift mot svindel. Creditsafe hjelper din bedrif...

Lær deg mer om Creditsafe

Les mer
InstantWatch

InstantWatch

Trapets AB

Screen individuelle personer og selskaper og se deres bakgrunn på sanksjoner, mediehistorie og PEP-lister ved å bruke InstantWatch sin KYC-løsning. Ved hjelp av InstantWatch kan du implementere denne fasen i onboardingen og spare enorme mengder tid i det daglige arbeidet. Kombiner systemet med InstantWatch sin løsning for AML og få også full kontroll på transaksjoner og hendelser for kunder i sann...

Lær deg mer om InstantWatch

Les mer
ShuftiPro

ShuftiPro

ShuftiPro

Unngå økonomisk kriminalitet og hvitvasking ved hjelp av ShuftiPro sin nettbaserte KYC-løsning med funksjoner for onboarding, screening og oppfølging av kunder. Systemet har innebygd AI-funksjonalitet som utfører automatiske bakgrunnssjekker i sanntid og registrerer disse i en overvåkningsliste. Hvis noen av de undersøkte verdiene skiller seg ut, noteres disse med en automatisk advarsel, slik at d...

Lær deg mer om ShuftiPro

Les mer
Verified

Verified

Verified

En enkel e-signeringstjeneste er tilpasset forskjellige bransjer. Inneholder API -integrasjoner og smarte former for å lette å få den digitale signaturen.

Lær deg mer om Verified

Les mer

Hva bør jeg vite om hvitvaskingsloven?

I Norge er det lov at alle banker, forsikringsselskaper og andre skal forholde seg til hvitvaskingsloven og finansiering av terrorisme. Det betyr at du må iverksette tiltak dersom du har mistanke om at penger blir brukt feil, samt etablere rutiner og prosesser for å sikre at det ikke blir utført svindel helt fra starten. Norge må forholde seg til EUs hvitvaskingsdirektiv, men regler for å bekjempe hvitvasking finnes over hele verden. Et grunnleggende tiltak for å motvirke hvitvasking er å bare spørre kundene hvor pengene kommer fra og at de kan legge frem dokumenter som beviser pengenes opprinnelse.

Men hvordan jobbe med dette på en smart måte? Det du trenger er et AMS-system, det vil si et anti-pengelandingssystem, som hjelper deg og dine å sikre at det ikke utføres hvitvasking eller svindel. BusinessWith hjelper deg med å finne det riktige systemet på markedet i dag. Hos oss kan du enkelt sammenligne de forskjellige AMS-systemene mot hverandre, for å finne det beste AML-systemet for deg. Nøl heller ikke med å kontakte oss dersom du ønsker mer råd og veiledning. Vi har mange års erfaring med å guide våre kunder gjennom systemjungelen – velkommen til oss med dine spørsmål.

Beskrivelse av produktegenskaper

AI-implementeringer

AI - Implementering fungerer som en digital assistent som hjelper brukeren med å automatisere repeterende prosesser som kan være ressurs- og tidkrevende. Funksjonen kan også forbedre kundebevisstheten og bistå med ulike kundeprosesser, slik at disse kan utføres både raskere og med mer presisjon. AI-funksjonalitet kan integreres i mange forskjellige prosesser i systemet.

Dynamisk kunderisikovurdering og resultatkort

Dynamisk vurdering av kunderisiko er en smart funksjon som bruker AI og maskinlæring. Ved å tildele spesifikke aktiviteter spesielle risikopunkter, kan brukeren følge opp og via risikoanalyser ta trygge og raske beslutninger om kundenes aktiviteter og redusere kontrollbelastningen.

Etterforskningsverktøy

Undersøkelsesverktøy lar brukeren effektivt undersøke ulike spesifikke hendelser. Smart rapportering i form av innsiktsfulle data kan knytte sammen og presentere forskjellige hendelser for å gi brukeren et helhetsbilde av en bestemt kunde, og gir også brukeren muligheten til å undersøke spesifikke datapunkter på et dypere nivå.

Identitetsbekreftelse

Identitetsbekreftelse lar brukeren enkelt verifisere forskjellige personer basert på en rekke datapunkter. Funksjonen gjør at brukeren blant annet kan føre forskjellige registre og kategorisere disse avhengig av risikonivået og overvåke disse ut fra forskjellige kriterier. Funksjonen kan også automatisk samle teknisk informasjon om disse brukerne som kan logges og lagres i forskjellige poster.

Regulerende rapportering

Funksjonen lar brukeren automatisk generere rapporter som oppfyller myndighetenes krav og som kan sendes inn ved rapportering av spesielle hendelser eller hendelser. Som en konsekvens av dette reduserer funksjonen kostnadene og tiden det tar å utveksle data til myndighetenes forskjellige portaler.

Screening av sanksjoner

Sanksjonsovervåking er et verktøy som hjelper brukeren til aktivt å motvirke handel med enkeltpersoner, grupper, organisasjoner eller land som er begrenset. Funksjonen gir verdifull innsikt og fungerer i bakgrunnen.

Screening av transaksjoner

Transaksjonsovervåking er en funksjon som kontinuerlig observerer kundens transaksjoner både i sanntid og med tilbakevirkende kraft for å oppdage trender og flagge unormal aktivitet. Transaksjonskontroll er et viktig skritt for organisasjoner å utvide sin generelle kundekunnskap.

Selskapsgjennomgang

Funksjonen gjør det mulig for en organisasjon å utvikle solid kunnskap om kundene og deres forhold, noe som skal gjøre det vanskeligere for potensielle kunder å bruke virksomheten til hvitvasking eller terrorfinansiering. I praksis betyr dette at systemet har støtte for sikker utlevering av kundens personopplysninger og kopier av offisielle ID-dokumenter.