HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste AML-systemer

Hvordan bør jeg tenke på AML-systemer?

Er det på tide å investere i et anti-hvitvaskingssystem (AML-system)? Hos BusinessWith har vi kartlagt 14 ulike AMS-systemer som er tilgjengelig på det norske markedet, slik at du skal få hjelp til å bekjempe mulig økonomisk kriminalitet ved først å sammenligne hvilket system som passer deg. Systemene beskytter deg mot ulike økonomiske svindel og flere er skybaserte og skalerbare. Tjenestene i dag er ofte svært brukervennlige og gir deg og dine tilstrekkelig beskyttelse, hvor du får god kundekunnskap og kan motvirke hvitvasking og svindel gjennom smarte algoritmer. Mange ganger kan systemene integreres med andre systemer og tjenester du bruker. Antihvitvaskingsregelverket er noe som hjelper både banker og ulike finansselskaper med å automatisere prosessene og kontrollene som skal bekjempe hvitvasking. Finanstilsynet har ansvar for at regelverket følges.

Hvordan bør jeg velge et AML-system?

Administrer overvåkningslister, overvåking av transaksjoner og bakgrunnsinformasjon, i tillegg til å indikere når noe ikke virker som det skal. AML-systemene i dag er veldig smarte og kan ofte tilpasses fullt ut etter behovene du har. Hvorfor ikke tilpasse og få et system som passer perfekt til virksomheten? Mange systemer i dag er også skalerbare, noe som kan være greit å tenke på dersom du som bedrift eller organisasjon er i vekst. Men husk at uansett system alltid sørge for at det føles brukervennlig og at de som daglig må sitte med systemet setter stor pris på funksjonene som er tilgjengelig. Integrering av systemet med dine egne forretningsprosesser og også et pluss. Hos BusinessWith har vi kartlagt de mest populære og beste AML-systemene i Norge i dag. Bruk vår sammenligningsguide for å nøyaktig sammenligne systemer - og til slutt finne det anti-pengevasksystemet som passer bedriften best. Vi er her for å støtte deg hvis du har spørsmål.

Hva er hvitvaskingsloven?
Beklager, ingen resultater samsvarer med de valgte filtrene.

Hva bør jeg vite om hvitvaskingsloven?

I Norge er det lov at alle banker, forsikringsselskaper og andre skal forholde seg til hvitvaskingsloven og finansiering av terrorisme. Det betyr at du må iverksette tiltak dersom du har mistanke om at penger blir brukt feil, samt etablere rutiner og prosesser for å sikre at det ikke blir utført svindel helt fra starten. Norge må forholde seg til EUs hvitvaskingsdirektiv, men regler for å bekjempe hvitvasking finnes over hele verden. Et grunnleggende tiltak for å motvirke hvitvasking er å bare spørre kundene hvor pengene kommer fra og at de kan legge frem dokumenter som beviser pengenes opprinnelse.

Men hvordan jobbe med dette på en smart måte? Det du trenger er et AMS-system, det vil si et anti-pengelandingssystem, som hjelper deg og dine å sikre at det ikke utføres hvitvasking eller svindel. BusinessWith hjelper deg med å finne det riktige systemet på markedet i dag. Hos oss kan du enkelt sammenligne de forskjellige AMS-systemene mot hverandre, for å finne det beste AML-systemet for deg. Nøl heller ikke med å kontakte oss dersom du ønsker mer råd og veiledning. Vi har mange års erfaring med å guide våre kunder gjennom systemjungelen – velkommen til oss med dine spørsmål.