HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste prosjektstyringsverktøy

Hva skal jeg tenke på ved valg av prosjektstyringsverktøy?

Å ha et pålitelig prosjektsystem eller prosjektstyringsverktøy handler om å kunne opprette og følge opp prosjekter effektivt og redusere papirarbeidet. I et prosjektsystem kan alt fra planlegging, ressursfordeling, bestillinger, tilbud, forespørsler, kommunikasjon, påminnelser og prosjektstatus være inkludert – kort og godt alt det du trenger for å kunne håndtere og arbeide med hvert enkelt prosjekt. For å kunne håndtere arbeidsflyten trenger du altså et system eller et prosjektverktøy.

I dag finnes det mange enkle og nettbaserte prosjektverktøy du kan arbeide i når du er på farten, men det finnes også systemer som tilbyr mange smart integrerte detaljer. Hvilket nivå du må legge deg på avhenger helt av hvor komplekse prosjektene dine er. Hvor stor valgfrihet vil du eller dere ha? Vil dere kunne legge til eller koble på ulike moduler, alt etter behov? Kan behovene endres over tid? Må systemet integreres, f.eks. med et økonomisystem?

Hvilke og hvor mange prosjektstyringsverktøy finnes det på det norske markedet?

Et prosjekthåndteringsverktøy kan dekke mange behov i ett og samme system, derfor er det ikke rart at det finnes flere aktører på det svenske markedet. BusinessWith har kartlagt over 24 ulike systemer og leverandører som fokuserer på å løse problemer for bedrifter i Norge.

Prøv få en oversikt over hvilke behov dere har, og sammenlign deretter prosjekthåndteringssystemer hos BusinessWith. Her kan dere finne beste verktøyet for å administrere prosjektene deres.

Hva skal jeg kreve av et prosjektsystem?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 27 forskjellige Prosjektstyringsverktøy

Sorter etter

TimeLog PSA er 100 % skreddersydd for konsulentselskaper og avdelinger som fungerer som interne konsulentselskaper. Systemet kobler prosjektstyringen din med tid og kostnadsrapportering, lønnsstyring, fakturering og KPI -rapportering. På denne måten reduseres tiden du trenger å bruke på administrasjon drastisk - mens du får dataene du trenger for å øke lønnsomheten.

Lær deg mer om Timelog PSA

Les mer
Bygglet

Bygglet

Bygglet AB

I Bygglet planlegger du enkelt prosjektene dine ved hjelp av ressursplanlegging. Medarbeiderne kan deles inn i arbeidslag og flere personer kan planlegges i prosjekter samtidig. Kalenderfunksjonen gjør det enkelt å få oversikt over prosjektene dine, planlegge ferie, fravær og andre aktiviteter. Takket være den nye tjenesten slipper du unødvendige telefonsamtaler og papirlapper.

Lær deg mer om Bygglet

Les mer
QBIS Project

QBIS Project

QBIS Business Systems

Øk sjansene for å levere vellykkede prosjekter med QBIs prosjektverktøy som muliggjør planlegging, styring og oppfølging i sanntid. Planlegg enkle eller mer avanserte prosjekter med fleksible prismodeller, ressurser og budsjett. Integrert rapportering av prosjekttid gir muligheten til å identifisere risikoer før de finner sted og øke sjansene for at prosjektet vil følge planen. Registrert tid og m...

Lær deg mer om QBIS Project

Les mer
Milient.jpeg

Milient

Milient

Millnet TID & Project er et moderne skybasert system med klare integrasjoner med de fleste lønns-, finans- og CRM-systemer. Systemet passer ekstra godt med forskjellige typer konsulentselskaper der ferdige emballasje er tilgjengelig mot arkitekter, ingeniørbyråer, IT-konsulenter, advokater, miljøkonsulenter, bemanningsselskaper og PR og kommunikasjon. Klikk gjerne på demo -knappen nedenfor, så vis...

Lær deg mer om Milient

Les mer
SmartDok

SmartDok

Smartdok AS

SmartDok er den mest brukte løsningen i bygge- og anleggsnæringen, og det er ikke uten grunn. Løsningen består av moduler som gir deg oversikt og enkel kontroll over timer på mann og maskin, HMS/KS-system, vareforbruk, service og vedlikehold av maskiner, dokumenthotell, verktøyoversikt, dokumentasjon i form av bilder og sjekklister, kjørebok, brøytelister med mer. Alt i en app! Systemet er webbase...

Lær deg mer om SmartDok

Les mer
Projectplace

Projectplace

Planview

PlanView's Project Management Tool Projectplace er et jevnt system for selskaper som lett ønsker å oppnå sine faste mål. Systemet inneholder prosjektsporing, integrerte møter via zoom og en rekke planleggingsfunksjoner, alt sammen i et fullstendig verktøy.

Lær deg mer om Projectplace

Les mer
AddMobile

AddMobile

AddMobile

Gjennom Addmobile sitt prosjektstyringssystem kan selskaper enkelt sette sin virksomhet for å gjøre sin virksomhet gjennom bedre kontroll på feltet. Systemet hjelper selskaper med å øke lønnsomheten gjennom funksjoner for å håndtere tilbud, henvendelser og kostnader.

Lær deg mer om AddMobile

Les mer

Antura er et omfattende verktøy for prosjektstyring og ressursfordeling. Systemet passer bra for selskaper som ønsker å kunne administrere prosjektporteføljen sin mer effektivt. Det kan også suppleres med en rekke tilleggsmoduler for å ytterligere effektivisere arbeidsflyten.

Lær deg mer om Antura projects

Les mer

Artology Project Manager er et jevnt, nettbasert prosjektstyringsverktøy som inneholder flere verdifulle funksjoner for å forenkle prosjektledelsen. Med fleksibel brukerstyring, fakturarapporter og tidsregistrering, har prosjektledelse aldri vært enklere.

Lær deg mer om Artologik ProjectManager

Les mer
Business Online-logo

Business Online

Business Online

Business Online hjelper deg med å effektivisere og strukturere arbeidsprosessene i bedriften. Løsningen tilbys i flere moduler som alle “snakker sammen” slik at du får en sømløs opplevelse og enkelt kan samle hele bedriften i ett system. Systemet er fullt integrert med Microsoft 365 og fungerer like godt på mobil og nettbrett som på bærbar datamaskin.

Lær deg mer om Business Online

Les mer

Canea er en omfattende løsning for prosjektledelse med fokus på klare direktiver, kommunikasjon og prosjektavslutning. Systemet letter oppfølging av lønnsomhet og prosjektstatus og gir en tydelig overblus av prosjektporteføljen.

Lær deg mer om CANEA Project

Les mer
Cordel-logo

Cordel

Cordel

Med Cordel får du kontroll på dine prosjekter med direkte status på hvordan du ligger an. Systemet tilbyr en grafisk fremstilling av tidsplanlegging og ressursbruk, slik at du har full oversikt på hva som skal gjøres når. All nødvendig dokumentasjon er organisert i mapper innad på prosjektet, og inngående og utgående faktura er håndtert og samlet på et sted.

Lær deg mer om Cordel

Les mer
Fonn-logo

Fonn

Fonn as

Fonn er et fleksibelt prosjektstyringsverktøy rettet mot bygg- og anleggsbransjen. Ved hjelp av Fonn kan du styre et ubegrenset antall prosjekter, med rollestyrt tilgang for både de ansatte og samarbeidspartnere. I tillegg får du tilgang til avanserte funksjoner for plotting, måling og annotering, samt et Gantt-skjema for full oversikt over alle oppgaver og tidsfrister.

Lær deg mer om Fonn

Les mer
iBinder-logo

iBinder

iBinder

Gjør byggeprosjektet mer effektivt ved hjelp av iBinder sin plattform for informasjonshåndtering. Ved å samle all dokumentasjon på ett og samme sted kan du redusere administrasjonen, få færre avvik og styrke samarbeidet mellom fagområdene i prosjektet. Følg den fastsatte kvalitetsprosessen og planlegg for hva som skal gjøres, uansett hvor du befinner deg.

Lær deg mer om iBinder

Les mer
Infobric-logo

Infobric

Infobric

Infobrics arbeidsordresystem tilbys som en del av Ease Fleet-portalen, noe som gjør det lett å kombineres med andre tjenester. Man får tilgang til alle turene sine og slipper å holde styr på kjørestrekninger og reisetider.

Lær deg mer om Infobric

Les mer

Et effektivt verktøy for saksbehandling. Med et attraktivt grensesnitt og mange tilgjengelige funksjoner kan dette verktøyet optimere både prosesser og kommunikasjon.

Lær deg mer om Invo SAK

Les mer
ISY Prosjekt Plan-logo

ISY Prosjekt Plan

Norconsult Digital

ISY Prosjekt Plan er utviklet med tanke på bygg- og anleggsorienterte investeringsprosjekter. Verktøyet integreres med ERP- og økonomisystemer, slik at du sparer mye tid du sannsynligvis i dag bruker på manuell inntasting og klipp og lim av data. ISY Prosjekt Plan består av flere moduler som lar deg planlegge aktiviteter, oppdatere ProsjektStyringsBasis (PSB) og fange opp avvik i forhold til planl...

Lær deg mer om ISY Prosjekt Plan

Les mer

Et sakssystem som kan brukes til forskjellige typer tilfeller som avvikshåndtering, serviceoppgaver og helpdesk. Moderne funksjoner som kan kuttes for å møte forskjellige behovsbilder.

Lær deg mer om KEYnet ärendehantering

Les mer

En enkel og kraftig løsning som håndterer alt fra små prosjekter til store initiativer. Verktøyet gjør både oppstarten og styringen av prosjektene dine til en lett oppgave. Ved hjelp av Project styrker du samarbeid og prosjektstyring, slik at alle teammedlemmene dine kan arbeide samtidig. Du planlegger prosjektene dine på en enkel måte, basert på innsatsen som trengs, prosjektets varighet og de ti...

Lær deg mer om Microsoft Project

Les mer
Milient-logo

Milient

Milient

Milient tilbyr en komplett prosjekt- og ressursstyringsplattform som enkelt kan integreres i arbeidet deres. Systemet inneholder funksjoner for å lage arbeidsordrer, overvåke prosjektbudsjetter, administrere fakturaer og partnerkontakter, opprette lønnsgrunnlag og mange flere, som gjør det enklere for dere å holde oversikt over arbeidsflyten i deres bedrift og prosjekter.

Lær deg mer om Milient

Les mer
PPM Pro

PPM Pro

Planview

Planlegg virksomheten i henhold til ressurser og etterspørsel med PPM Pro og optimaliser ressursplanlegging og planlegging samtidig som planlegging for fremtidige scenarier er mulig. I løpet av arbeidet kan alt følges i sanntid og beslutninger om potensielle endringer kan tas på kort sikt men også på lang sikt ved hjelp av strategisk planlegging og analytiske rapporter. Rapportene er et viktig sup...

Lær deg mer om PPM Pro

Les mer
StarBrix

StarBrix

StarBrix International Ab

Starbrix Project Planning Tool er et skalerbart system som er optimalisert basert på selskapets behov og prosjekter. Systemet gir effektivt prosjektstyring gjennom Gantt -diagrammer og muligheten til å lage prosjektmaler.

Lær deg mer om StarBrix

Les mer
Stratsys

Stratsys

Stratsys

Stratsys er et SaaS-selskap som ble grunnlagt i Sverige i 2000 med mål om å gjøre det enklere for mennesker, bedrifter og organisasjoner å få mer ut av sine planer, prosjekter og strategier.

Lær deg mer om Stratsys

Les mer
Svenn-logo

Svenn

Svenn

Et av bygg- og anleggsbransjens ledende prosjektstyringsverktøy. Planlegg prosjekter basert på ledig kapasitet, lag arbeidsplaner og få alle dokumenter og sjekklister samlet på ett sted. Løsningen kan integreres med ditt regnskaps- og lønnssystem slik at du sparer tid på fakturering og lønnskjøring.

Lær deg mer om Svenn

Les mer

VISMA tilbyr bransjespesifikke og integrerte løsninger for å skalere prosjektverktøy i henhold til ditt behov for å maksimere prosjektledelsen.

Lær deg mer om Visma Project

Les mer
Wrike

Wrike

Wrike

Wrike er et enkelt og kraftig prosjektverktøy som gjør arbeidsmengden mye enklere. Gjør som 2,3 millioner andre brukere og bruk Wrike som prosjektstyringssystemer.

Lær deg mer om Wrike

Les mer
xSentio Redmine

xSentio Redmine

WebbPlatsen i Sverige AB

Xsentio Redmine tilbyr et enkelt prosjektverktøy som er egnet for både små og store prosjekter. Med prosjektkart og Gantt-plan kan selskaper få et lettfattelig syn på sine pågående prosjekter.

Lær deg mer om xSentio Redmine

Les mer

Hva skal jeg kreve av et prosjektsystem?

Det kan virke som en stor og vanskelig oppgave å velge de riktige systemene for bedriften. Og det er heller ikke alltid like enkelt å få alle med på laget når det gjelder å endre eller implementere system. Forandring tar tid og krever lydhørhet fra ledelsen, eller fra den personen som er ansvarlig for å kjøpe et nytt system.

Ser du akkurat nå etter et prosjekthåndteringssystem? Da har du sikkert allerede oversikt over hva medarbeiderne dine trenger for å kunne håndtere prosjektene sine på best mulig måte. Det kan likevel føles som en jungel å finne det riktige prosjekthåndteringsverktøyet. Ett krav dere bør stille er at systemet skal være skybasert. Slik er du og medarbeiderne dine alltid tilgjengelige, uansett hvor dere befinner dere. Overalt går utviklingen i retning av å jobbe mer på farten, hjemmefra eller i felten – og derfor skal dere kreve at systemet skal være skybasert.

Brukervennlighet gjelder egentlig for alle systemer, ikke minst prosjekthåndteringssystemet. Å kunne jobbe friksjonsfritt og uten problemer er viktig for å kunne håndtere alle typer prosjekter. Påse at det systemet dere velger virkelig kan ta seg av alle prosjektets deler og aspekter. Det kan være utrolig frustrerende hvis det er noe som ikke dekkes av verktøyet.

Tilpasset, fleksibelt og smart – det er gode ledeord for et fullgodt prosjekthåndteringssystem!

Beskrivelse av prosjekthåndteringsfunksjoner

Dokumentbehandling

Viktig modul for alle som behandler mange dokumenter og sertifiseringer. En grunnleggende funksjon for å dele og behandle dokumenter.

Fakturadokumentasjon

Sørger for at man kan opprette fakturaer koblet til et prosjekt direkte i prosjekthåndteringssystemet.

Kundetilgang for prosjektstatus

Viktig funksjon for bedrifter som jobber med mange prosjekter der kunden eller bestilleren kan følge prosjektets utvikling og status.

Personallister

Menge bedrifter, blant annet i restaurant- og byggebransjen, er pålagt ved lov å føre personallister for virksomheten sin. Via prosjekthåndteringsverktøy kan man gjøre nettopp dette.

Planlegging

Kunne planlegge ressursene og bemanningen i prosjektet.

Resultatanalyse/ kostnadsoppfølging

Mange verktøy innen prosjekthåndtering gir mulighet til å analysere kostnader og resultat direkte i systemet.

Tidsrapportering

En vanlig funksjon i et prosjekthåndteringsverktøy er å kunne registrere og innrapportere tid. Finnes i mer eller mindre alle verktøy for prosjekthåndtering.

Tilbudsverktøy

På samme måte som fakturadokumentasjon kan man også opprette tilbud direkte via verktøyet.