HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste BI-verktøy

Hvilket BI-system oppfyller dine krav og behov?

Som bedriftsleder kan det lett skje å føle at det er for mange beslutninger som må tas. Å vite hvilke beslutninger som gagner selskapet best, er ikke alltid bare i en verden hvor vi er omgitt av komplekse systemer og raske voksende organisasjoner. Business intelligence er derfor tilgjengelig for å lette beslutningstakingen din system, dvs. BI-system. Men hva er BI?

Det hele startet egentlig med å være veldig fokusert på oss selv teknikken. Selvfølgelig er teknologi fortsatt et stort aspekt når du går sammenlign og velg BI-verktøy, men i dag er brukervennligheten et stadig større aspekt. Det er mange BI-systemer på markedet å velge mellom, og mange er online BI-verktøy som fungerer i skyen. Hvor avansert teknologien kan og skal være, avhenger mye av deg og hvilken kompetanse som er tilgjengelig internt.

Tilbake til spørsmålet: hva er et BI-verktøy? Kort oppsummert kan du si det Business intelligence handler om hva du som bedriftsleder eller leder bør kunne ta informerte beslutninger basert på data som hjelper deg – uten deg trenger å sitte med mange Excel-ark. Du har behov for store mengder informasjon, slik som dette smarte systemet bearbeidet og analysert , for så å føre til at du kan ta raske og smarte avgjørelser. Dette er for at selskapet skal kunne vokse og trives og at du fra den informasjonen du tar del i kan se trender, se om noe går i feil retning – og rett og slett det forstå hvordan virksomheten går frem. Prøv oss gjerne på BusinessWith. Vi har listet opp de mest populære verktøyene på markedet, slik at du enkelt kan gjøre en sammenligning.

Hva trenger jeg å vite om BI-systemer?

Akkurat som med andre systemer finnes det et mangfold av løsninger som egner seg for ulike behov og ulike typer bedrifter. Men hvilket system for dataanalyse passer for deg? Dagens systemhandler i økende grad på å ha fokus på brukervennlighet, slik at ikke bare IT-nerdene i din bedrift skal kunne forstå og kunne bruke BI-systemet. Det som er viktig i dag er å tenke på hva dine ferdigheter er – hvilke bør ta del i systemet internt? Hvor fleksibel bør løsningen være?

Et BI-verktøy skal spare deg for tid og være systemet du holder i hånden og tillit når du skal ta strategiske beslutninger, ofte må du også kunne dette gå fort Stole på data, det vil si bevis på hvorfor du trenger ta visse avgjørelser, gjør arbeidet ditt så mye enklere og du trenger ikke famler i mørket. Alt for at virksomheten skal fungere effektivt og til du som leder bør få bedre innsikt i de ulike delene av bedriften.

Tenk på formålet med systemet og hvor modent selskapet er for det integrere et BI-system. Skal de ansatte selv kunne lage sine egne rapporter? Hva IT-ferdigheter har du? Hvor prissensitiv er du? Og hva er ditt primære mål?

Ta hjelp av BusinessWith når du deretter sammenligner og velger BI-verktøy.

Hva et BI-verktøy skal gjøre for deg

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 15 forskjellige BI-verktøy

Sorter etter

Qlik Sense er en komplett skybasert dataanalyseplattform som tilbyr moderne funksjoner som Associative AI AIDS og automatiske analyser for å lette databaserte beslutninger i selskaper.

Lær deg mer om Qlik Sense

Les mer
Power BI

Power BI

Microsoft

Power BI muliggjør en sømløs integrasjon med Microsoft System Platform. Som bruker får du tilgang til et skybasert BI-system der du kan konfigurere Raproter og få automatisk oppdatering av alle tilkoblede datakilder.

Lær deg mer om Power BI

Les mer

Analytics Plus er en kraftig og lett -til -hånd -løsning for å samle inn data fra forskjellige kilder og analysere data sammen eller separat. Ved å koble til flere databaser, filer og andre løsninger, kan du få ny og bedre innsikt basert på data fra flere kilder.

Lær deg mer om Analytics Plus

Les mer

SAP Business Analytics er Business Intelligence-systemet som gir deg tilgang til sanntidsinnsikt gjennom både manuelt konfigurerbare rapporter, samt AI-hjelpemidler med funksjoner som automatisk innsikt og naturlig språk.

Lær deg mer om Business Analytics

Les mer
Cantor BI-logo

Cantor BI

Cantor as

Cantor BI er et avansert rapporteringsverktøy for økonomisk ledelse. Verktøyet lar deg trekke ut relevant økonomisk informasjon om bedriften, og presentere det en oversiktlig og slagkraftig måte.

Lær deg mer om Cantor BI

Les mer

Et BI-verktøy der brukeren enkelt kan opprette datarapporter i sanntid, uten gode forkunnskaper. Med overnattingssymfonien kan selskapet ta beslutningsstøtte til neste nivå ved hjelp av raske ad hoc -rapporter og interaktive dashboards.

Lær deg mer om Logi Symphony

Les mer

Et fullt integrert BI-verktøy som muliggjør skybasert dataanalyse der du raskt kan få ad hoc-rapporter som enkelt kan deles med andre brukere.

Lær deg mer om OneStopReporting

Les mer

Oracle Business Analytics er et BI-system som hjelper selskapet ditt lettere å skape sanntidsinnsikt, med funksjoner som automatisk innsikt, sanntidsanalyser og visuell struktur for data. Kan også kombineres med Oracle Business System NetSuite.

Lær deg mer om Oracle Analytics

Les mer
Profitbase-logo

Profitbase

Profitbase AS

Profitbase har over 30 års erfaring med å lage løsninger for finansiell planlegging, analyse og virksomhetsstyring. Vår CFO-plattform samler finansiell data trygt på ett sted, slik at hele organisasjonen kan involveres, og bedre beslutninger kan tas raskere. Konkrete løsninger plattformen tilbyr inkluderer: 🧭 Budsjett og prognose 📈 Konsolidering ⚠️ Risikostyring 🏦 Låneportefølje Siden pla...

Lær deg mer om Profitbase

Les mer

SAS Visual Analytics er et av det svenske markedets største aktører innen BI -verktøy. Dette brukervennlige BI-systemet tilbyr en integrert plattform med funksjoner som automatisk innsikt og interaktive dashbord.

Lær deg mer om SAS Visual Analytics

Les mer
Staria-logo

Staria

Staria Norway AS

Staria tilbyr internasjonale finansadministrasjonstjenester i over 40 land med en unik "one-stop" leveringsmodell og sterk ekspertise innen teknologibasert vekst. Staria er den ledende NetSuite-partneren i Europa. Flere utmerkelser og sertifikater beviser Starias høye kompetansenivå innen internasjonal finansadministrasjon.

Lær deg mer om Staria

Les mer
Tableau

Tableau

Tableau

Et BI -system tilgjengelig både i skyen og som programvare. Med Tableau kan du få automatisk innsikt ved å bruke AI og enkelt dele rapporter med andre brukere. Tableau er en del av Salesforce.

Lær deg mer om Tableau

Les mer
Xledger

Xledger

Xledger

Xledger spesialiserer seg på økonomistyring og regnskap. Med vår integrerte, tilpassede og sikre løsning er Xledger det beste valget for kunder som har ambisjoner om å vokse og utvikle seg, og som på veien skal ta gode beslutninger basert på oversiktlige data. Data – eller tallene – er selve kjernen i jobben med å oppnå sine ambisjoner.

Lær deg mer om Xledger

Les mer
YellowFin BI

YellowFin BI

YellowFin

Yellowfin BI-verktøy lar deg som bruker enkelt lage og dele beslutninger. Gjennom Visual Data Association, automatisk innsikt ved hjelp av AI og rask deling av analyser til ansatte, kan selskapet ditt effektivisere beslutningsprosessene.

Lær deg mer om YellowFin BI

Les mer

Zoho Analytics hjelper deg med å analysere data visuelt og ta informerte forretningsavgjørelser. Koble til og analyser dataene dine, lag fantastiske datavisualiseringer og oppdag skjult innsikt, alt i løpet av få minutter. 500+ ut-av-boks-integrasjoner for dine forretningsapplikasjoner og databaser.

Lær deg mer om Zoho Analytics

Les mer

Hva et BI-verktøy skal gjøre for deg

Hva bør du egentlig kreve av et BI-verktøy? Hva er de viktige formålene med systemet? BusinessWith hjelper deg med hva du bør vurdere – og nedenfor er hva et BI-verktøy bør gjøre for akkurat din bedrift:

  • Hjelpe deg og dine til å kunne ta kloke avgjørelser
  • Gjør driften mer effektiv
  • Se og analyser nåværende trender
  • Vær konkurransedyktig
  • Handl raskt og vær i stand til å forutsi suksess

Hos BusinessWith kan du sammenligne og velge BI-systemer, og se hvilke ulike løsninger tilgjengelig på markedet i dag.

Beskrivelse av bisystemfunksjoner

Automatisert innsikt (AI-analyse)

Få innsikt fra dataene dine, ofte ved hjelp av en AI.

Automatisk oppdatering av data

Akkurat som det høres ut lar denne funksjonen deg oppdatere data i sanntid, noe som er populært blant mange brukere.

Interaktive dashboards

Lar deg lage et dashboard og gjøre endringer i sanntid. En populær og grunnleggende funksjon i de fleste BI-systemer.

Konfigurerbare og interaktive rapporter

Lar deg lage rapporter som kan konfigureres med flere parametere. Lar deg også lage rapporter direkte i BI-verktøyet og bruke direkte i en PowerPoint.

Samtaleanalyse (naturlig språk)

En funksjonalitet der brukeren kan be om informasjon via tale, f.eks "Jeg vil ha salgsdata fra siste seks måneder" og BI-programvaren forstår forespørselen og kan produsere riktig data, den har en løsning for Natural Language.

Visual Data Association

Visuell dataassosiasjon er muligheten til å visuelt koble forskjellige datasett sammen og kombinere dem til en felles indikator. Noen verktøy kan visuelt koble salgsdata med kundedata, for eksempel hvem som solgte når på forskjellige steder.