HjemSystem guideOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste CPQ

Derfor bør du investere i CPQ

Hva er CPQ og hvorfor bør vi ha det? Det kommer an på hvem du spør. Og selvfølgelig i hvilken bransje du opererer. CPQ er et samlenavn for en lang rekke ulike systemer. De kan brukes i både design- og kalkulasjonsarbeid, for å forenkle for selgere eller hjelpe kunder med å ta beslutninger. Høres det vilt ut? Vi i BusinessWith vil forklare hvordan det hele fungerer sammen og hjelpe deg med å velge det beste CPQ-verktøyet for deg.

CPQ står for configure, price and quote. Dette er digitale verktøy som effektiviserer drift og prosesser, ofte integrert med flere andre systemer, som din e-handelsplattform. Mange forretnings- og CRM-systemer har CPQ-funksjonalitet innebygd, men det er like greit å starte fra den andre siden: Velg et CPQ-system og integrer andre systemer med det.

CPQ-systemer er ofte komplekse og det er lurt å vurdere behovene nøye. Gjør en analyse før du begynner å sammenligne. Bruk gjerne vår systemguide hvor du filtrerer og tilpasser søkene etter dine spesifikke ønsker.

Noen måter å bruke CPQ på
Freshsales CRM

Freshsales CRM

Freshworks

CRM -løsning for mindre selskaper. Har gode grunnleggende funksjoner og også muligheten til å ringe direkte fra systemet.

Lær deg mer om Freshsales CRM

Les mer

Noen måter å bruke CPQ på

Utvalget av CPQ-verktøy er stort og systemene spenner over mange bruksområder og bransjer. Vi i BusinessWith har samlet noen glimrende bruksområder for CPQ.

Du som jobber som selger bruker CPQ for for eksempel å tilby en deal raskt eller for å kort fastslå prisen på en ordre mellom to B2B-selskaper. Ofte er flere systemer koblet til CPQ-programvaren og vurderer ting som kontraktspriser, produksjonskostnader og kvantumsrabatter, ganske enkelt ting som selgere ellers ville måtte gjøre manuelt.

For en kunde i B2C er CPQ noe helt annet, for eksempel verktøy hvor kunden selv kan designe løsninger, som for eksempel kassene på et gatekjøkken eller Ikeas planleggingsverktøy.

For en designer har CPQ tilleggsbruk. Der er et verktøy for CPQ nyttig når det gjelder både design og økonomiske kalkyler for produksjon, samt for å beregne forbruk av materialer.

Tenk på hvordan du kan bruke CPQ der du bor og finn de beste alternativene for akkurat din virksomhet. Når du er klar til å begynne å lete etter et CPQ-verktøy som passer for deg, er vi her. Bruk gjerne søketjenesten vi i BusinessWith har laget.