HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste helpdesksystem

Hvilket helpdesksystem bør jeg velge?

Et helpdesk-system eller helpdeskverktøy hjelper også ansatt eller kunde som støtte. De sparer tid, minimerer friksjon og hjelper for eksempel IT-avdelingen til holde oversikt over innkommende saker , akkurat som alle andre saksbehandlingssystem.

Å vente på svar fra helpdesk eller enda verre – å ikke få svar, skaper irritasjon hos enhver ansatt eller kunde som ønsker å vite det komme videre med sitt arbeid, forespørsler, regnskap eller bestillinger – uten trøbbel på veien. En helpdesk-plattform hjelper deg med å organisere og prioritere innkommende saker slik at ingenting blir glemt. Plattformen gir økt service, gjør at støtten eller kollegene seg imellom kan jobbe raskere, og er en effektiv måte å minimere stopp i ulike strømmer. De moderne saksbehandlingsverktøyene kan håndtere flere kanaler som e-post eller chat og kan lage notater i eller sortere etter hvordan hastesak er. Det som er viktig er at det skal være enkelt å opprette en helpdesk-sak og kunne følge den til det hele er løst. Det blir dermed som et sentralt knutepunkt for for eksempel IT-støtte. Men hvilken systemet trenger organisasjonen din? Og hvilke funksjoner som er viktige for deg i den Bransje du opererer i? BusinessWith har kartlagt helpdesksystemene tilgjengelig på markedet, slik at du kan finne det verktøyet som passer dine behov best. Sammenlign og velg direkte på siden vår.

Hva trenger jeg å vite om helpdesksystemer?

Test systemveiledningen

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 12 forskjellige Helpdesk system

Lime CRM

Lime CRM

Lime Technologies

Du vil skape struktur og vekst. I over 30 år har selskaper innen eiendom, energi, helkalk, maskin og konstruksjon vendt seg til oss for industriell CRM. Prosessene dine implementeres etter beste praksis i et skalerbart system som kan løse det meste. Vi løser resten med brukeropplæring og støtte fra lokale eksperter. Lime CRM er basert på enkle prinsipper som får klikk, god søkbarhet og visuell ove...

Lær deg mer om Lime CRM

Webside

SuperOffice er en suite leverandør som er ekspert på 360 graders CRM og som forener dine forretningsprosesser. SuperOffice Sales gir deg verktøyene du trenger for å drive salgsprosessene. Løsningen hjelper selgerne med å lande flere avtaler og overgå salgsmålene sine. SuperOffice Marketing gjør markedsavdelingen i stand til å kjøre store kampanjer med personlig tilpasset kommunikasjon. SuperOffice...

Lær deg mer om SuperOffice Service

Webside

ManageEngine Service Desk Plus er tilgjengelig som skytjeneste og lokale og er en helpdesk-løsning med ITIL-støtte for alle typer organisasjoner, store og små med forskjellige behov for funksjoner. Med avanserte ITSM-funksjoner i kombinasjon med brukervennlighet, hjelper Servicer Plus Support Team til å levere tjeneste i verdensklasse med reduserte kostnader. Svensk støtte og støtte fra Inuit bety...

Lær deg mer om ServiceDesk Plus

Les mer
Nilex

Nilex

Nilex

Vi tilbyr et mangesidig virksomhetssystem som engasjerer sine brukere med et enkelt, men kraftfult grensesnitt. Med Nilex får dere alle med dere i deres satsning på å levere bedre service til deres kunder og brukere. I vårt saksbehandlingssystem har dere en mengde gode funksjoner som vår skjemaredaktør som gir muligheten til å skreddersy deres saksbehandlingsflyt etter utfordringer som akkurat der...

Lær deg mer om Nilex

Les mer
Freshdesk

Freshdesk

Freshworks

Freshdesk er et system for saksbehandling tilpasset små og mellomstore selskaper. Fokuset er i helpdesk og kundeservice. Saksbehandlingssystemet inneholder mange forskjellige funksjoner.

Lær deg mer om Freshdesk

Les mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System er et skybasert styringssystem som forenkler kontrollprosessen for både små og store selskaper. Ved hjelp av dokumentmodulen administrerer du alle avtalene og dokumentene dine, mens saksbehandlingsmodulen bidrar til en kontrollert og intuitiv arbeidsflyt for hver ansatt. Alle medarbeidere får tilgang til alle aktuelle opplysninger som er relevante for rollen deres, og kan dele oppdaterin...

Lær deg mer om AM system

Les mer
ServiceNow

ServiceNow

ServiceNow

Et kundeservicesystem som automatiserer styringen av kundesaker. Passer for både det mindre og det større selskapet og tilbyr funksjoner som Chatbot, Omnichannel og Dashboards.

Lær deg mer om ServiceNow

Les mer

ManageEngine Support Center Plus er en nettbasert løsning som hjelper organisasjoner å gi en overlegen kundeopplevelse. Organisasjoner kan effektivt administrere støttesaker, konto- og kontaktinformasjon, tjenesteavtaler, SLA -styring og kunnskapsdatabase. Automatiserer prosessen med å lage, organisere og spore saker til en sømløs prosess med automatisering via arbeidsflyter.

Lær deg mer om SupportCenter Plus

Les mer

Et sakssystem som kan brukes til forskjellige typer tilfeller som avvikshåndtering, serviceoppgaver og helpdesk. Moderne funksjoner som kan kuttes for å møte forskjellige behovsbilder.

Lær deg mer om KEYnet ärendehantering

Les mer
Advantum

Advantum

InfoTech Scandinavia AB

Advantum er et omfattende og skalerbart saksbehandlingssystem for selskaper med både enkle og komplekse saker. Systemet inneholder grafiske illustrasjoner og automatisert publikasjon.

Lær deg mer om Advantum

Les mer

Easit GO er en omfattende nettbasert plattform som har som mål å automatisere arbeidsprosessene og repeterende oppgaver for å spare tid. De nyttige analyse- og rapporteringsverktøyene hjelper deg med å bruke dine data til å ta bedre beslutninger og øke effektiviteten.

Lær deg mer om Easit GO

Les mer
Dhsolutions

Dhsolutions

DH Solutons

Et skybasert saksbehandlingssystem som er fleksibelt å brukes i forskjellige bruksområder som kundeservice, eiendom og Heldesk. DH -løsninger håndterer over 900 000 saker/år.

Lær deg mer om Dhsolutions

Les mer

Hva trenger jeg å vite om helpdesksystemer?

Når du står overfor når du velger et helpdesk-system, er det viktig å vurdere å kjøpe et som virkelig passer deg og dine behov. Du vil ikke ha en dress som verken er for stor eller for liten til å jobbe i, og med. Tenk også på fremtiden din – etter hvert som du vokser, kan det være greit å velge en mer avansert system allerede. Men viktig å vurdere er brukervennligheten, akkurat som med alle andre systemer. Mange helpdesk-systemer og saksbehandlingssystemer kan oppfattes som komplekse, og poenget er at verktøyet skal hjelpe deg å jobbe mer effektivt og enklere med helpdesk-saker. Kartlegg gjerne dine viktigste behov og begynn å sammenligne de ulike systemene hos oss på BusinessWith. Du kan enkelt filtrere på ulike produktfunksjoner, hvor store din bedrift er og les om ulike verktøy hos oss eller gå videre til de respektive nettsted.

Spør gjerne leverandørene du velger mellom om demoer. Les deg opp, gjør din research og ikke glem å spørre de ansatte som primært skal jobbe i systemet hva som er viktigst for dem. Hvordan ser helpdesk eller saksbehandling ut i dag og hvilke gir er der? Hva må fungere bedre? Trenger det nye verktøyet for å kunne integreres med andre systemer? Sammenlign og velg deretter systemer med BusinessWith - vår guide gjør valget enklere.

0