HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste personalsystem

Hvorfor skal min bedrift ha et personalsystem?

Oppgaven til et personalsystem er å legge til rette for din bedrifts viktigste ressurs – nemlig personalet. I systemet kan du samle alt knyttet til personalet, noe som gjør at både du og dine ansatte kan få en klar og kortfattet oversikt.

Det er av største betydning å velge riktig personalsystem eller personalstyringssystem for virksomheten. På det svenske markedet i dag finnes det både faste løsninger og løsninger som kan tilpasses og skreddersys til dine behov. Planlegging, timerapportering, ansettelsesinformasjon og dokumenthåndtering er bare noen av funksjonene som finnes i et personalsystem. For å vite at du tar det riktige valget, er det lurt først å skissere arbeidsflyten og prosessene rundt personalledelse ved akkurat din bedrift.

Må det nye personalsystemet integreres med andre systemer? Ønsker du at systemet skal kunne hjelpe personalet med å jobbe skift automatisk? Ønsker du et system som støtter dokumentsignering eller som kan lette onboarding? Er det viktig å kunne lage reiseregninger enkelt og raskt? Eller er det slik at du faktisk trenger et HRM-system (Human Resource Management System), som kan effektivisere alle prosesser og digitalisere strømmene enda mer?

Når du har gjort kartleggingen av hva det er du trenger, er det på tide å foreta en sammenligning. Brukervennlighet er det vi i BusinessWith anbefaler deg å tenke på først. Personalet skal kunne forstå og styre systemet like godt som du som arbeidsgiver gjør. Dersom ditt tiltenkte personalsystem ikke holder mål med hensyn til brukervennlighet, er det en risiko for at systemets ulike funksjoner ikke blir tatt i bruk. Derfor er det som tidligere nevnt viktig å finne en leverandør som kjenner og forstår behovene som finnes for akkurat din bransje. Sammenlign og velg systemer direkte i vår systemguide - hvor du også kan lese mer om hvert system og filtrere på ulike funksjoner.

Hva skal jeg kreve av et personalsystem?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 22 forskjellige Personalsystem

Sorter etter
Huma

Huma

Huma

Vanskelig å velge blant HR-systemene? Huma skiller seg ut som den eneste løsningen som kombinerer lokal HR-ekspertise og topp moderne teknologi. Vi tilbyr markedets beste mobilapp, norske digitale arbeidskontrakter, håndbøker og alt annet du trenger for å jobbe litt smartere og enklere med alle dine HR-prosesser.

Lær deg mer om Huma

Les mer
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Moderne HR-avdelinger velger Hailey for brukervennlig design, høy datasikkerhet og for å få en helhetlig løsning. Kom i gang raskt og begynn å skape verdi for hele organisasjonen ved hjelp av skreddersydde og automatiske prosesser. Verdsettes av både ledere og ansatte!

Lær deg mer om Hailey HR

Les mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa gir deg en omfattende oversikt over alle HR -prosessene dine, noe som gjør dem sporbare og skalerbare. Med åpenhet i alle aspekter av sysselsettingssyklusen - fra ledige stillinger til å avslutte intervjuer - i ett og samme system har du mer enn tilstrekkelig informasjon til å utvikle prosessene dine, og viktigst av alt, ansatte.

Lær deg mer om Sympa

Les mer
HiBob_logo_color (1).png

HiBob

HiBob

Hibob er et globalt HR -system som med fokus på å gjøre det mulig for selskaper å skape en sterk bedriftskultur. HR -systemet inneholder CoreHR- og HR -funksjonaliteter som ombord, tidsrapportering, fraværsstyring og mer.

Lær deg mer om HiBob

Les mer
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Et komplett HR -system bestående av en serie moduler som enkelt kan integreres med hverandre og gi HR en mer effektiv og enklere hverdag. Aditro HR -systemer sørger for at du kan holde dine ansatte fornøyde og samtidig fokusere på strategisk HR -arbeid.

Lær deg mer om SD Worx HR

Les mer
tudu_logo.png

Tudu

Tudu

Tudu leverer Compliance, som er et bransjetilpasset HMS-system. Systemet er utviklet med fokus på brukervennlighet og enkelhet for alle, uten unødvendige funksjoner og kompliserte prosesser. Ved bestilling tilpasses systemet til din bedrift, tilpasset deres bransje.

Lær deg mer om Tudu

Les mer
Personio

Personio

Personio

Systemet er optimalt for små og mellomstore bedrifter. Dette verktøyet kan alt - rekruttering, håndtering og utvikling av ansatte og lønnsadministrasjon. Personio vil være din nye MR Cockpit: Du vil ha tilgang til alle personaldata gjennom trykk på en knapp og kan automatisere alle HR -prosessene dine gjennom sysselsettingsperioden. På denne måten vil du endelig få tid til HR -informasjon som gir ...

Lær deg mer om Personio

Les mer
SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

SAP SuccessFactors

Verdens største HCM -leverandør. Det er alt fra talentstyringsløsninger til HR -mesterdata og lønn osv.

Lær deg mer om SAP SuccessFactors

Les mer

Et skybasert HR-system som inneholder moderne HR-funksjoner som gjør personalprosessene mer effektive og gir deg en enklere jobbhverdag.

Lær deg mer om 4Human HRM

Les mer
Business Online-logo

Business Online

Business Online

Business Online hjelper deg med å effektivisere og strukturere arbeidsprosessene i bedriften. Løsningen tilbys i flere moduler som alle “snakker sammen” slik at du får en sømløs opplevelse og enkelt kan samle hele bedriften i ett system. Systemet er fullt integrert med Microsoft 365 og fungerer like godt på mobil og nettbrett som på bærbar datamaskin.

Lær deg mer om Business Online

Les mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Med Flex HRM-ansatte får du et førsteklasses HR-system som hjelper deg med å administrere og utvikle personalet ditt. Her finner du støtte til lønnsrevisjon, ansatteintervjuer, On- og Offboarding, etc. Du kan også planlegge ferdighetsutvikling og kartlegge eventuelle ferdighetshull. Du kan finne alle dataene dine i et brukervennlig dashbord som leverer oppdaterte nøkkelfigurer i et pedagogisk gren...

Lær deg mer om Flex HRM Employee

Les mer

Et skybasert HRM-system som sentraliserer HR-hoveddataene effektivt og sikkert.

Lær deg mer om Hogia OpenHR Personal

Les mer
Lanteria

Lanteria

Lanteria

Lanteria tilbyr 5 ulike moduler som dekker de fleste aspekter av personalledelse: Core HR, Time & Attendence, Rekruttering, Performance og Learning, disse kan brukes hver for seg eller sammen. Lanterias fleksible og tilpassede HR-system øker HR-produktiviteten, gir bedriftsledere informasjon og øker ansattes engasjement.

Lær deg mer om Lanteria

Les mer
Leapsome

Leapsome

Leapsome

Leapsome er et personalsystem som muliggjør videreutvikling av organisasjonen gjennom smarte funksjoner og effektive integrasjoner. Med alt fra onboarding til måloppfølging og undersøkelser legger Leapsome til rette for daglig personalledelse og bidrar til personalutvikling.

Lær deg mer om Leapsome

Les mer

Proplan HRM er et skybasert og brukervennlig personalsystem som tilbyr HR-funksjoner og integreres lett med lønnssystemet ditt. Med Proplan HRM får du full oversikt over all informasjon om dine medarbeidere samt tilgang til alle dokumenter knyttet til ens stilling, som for eksempel arbeidskontrakten. Systemet sørger for at kun den rette personen får tilgang til konfidensiell informasjon, slik at d...

Lær deg mer om Proplan HRM

Les mer
Remote

Remote

Remote

Remote er et personalsystem for globale selskaper og forenkler global personalledelse. Systemet gir løsninger for lønnsbehandling, onboarding og annen administrasjon av ansatte. Remote tilbyr også svar på alle forretningsspørsmål gjennom sine ansattes ekspertkonsulenter.

Lær deg mer om Remote

Les mer

Sage People hjelper mellomstore bedrifter med å effektivisere personalledelsen gjennom sitt skybaserte personalsystem. Systemet hjelper deg med å motivere og utvikle ansatte enkelt med sine sømløse systemintegrasjoner. Sage tilbyr flere ulike funksjoner avhengig av hvordan dine behov ser ut, det inkluderer: intervjuhåndtering, samarbeidsverktøy eller lønnshåndtering.

Lær deg mer om Sage People

Les mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har bygd et HRM-system med menneskene i sentrum. Vi kaller det People First Technology. De praktiske verktøyene gir en mer effektiv arbeidshverdag som sparer tid og passer på at dere har unisone prosesser i virksomheten.

Lær deg mer om Simployer

Les mer

Sticos tilbyr et fleksibelt modulbasert HR-system som kan kombineres med moduler som f.eks. lønn, økonomi og revisjon.

Lær deg mer om Sticos Personal

Les mer
Tamigo

Tamigo

Tamigo

Komplette, skybaserte planleggingsprogrammer som ønsker å hjelpe selskaper med å optimalisere arbeidsflyter og resultater. Tilbyr muligheten til å sende SMS gjennom systemet.

Lær deg mer om Tamigo

Les mer

Wis Tiltak er et enkelt og effektivt personalsystem som lar deg holde oversikt over all aktivitet på en deltaker, inklusive skjemaer, loggføringer, avtaler og rapporter. Med Wis Tiltak får ansatte egne oppgavelister, og systemet sørger for et helt fleksibelt turnusoppsett med timer og stillingsprosent.

Lær deg mer om Wis Tiltak

Les mer

En global HCM -spiller som har funksjoner for hele arbeidslivssyklusen. Talent, Core HR, lønn, fordeler etc.

Lær deg mer om Workday HCM

Les mer

Hva skal jeg kreve av et personalsystem?

Du kan si at personalsystemet utgjør selve fundamentet i din bedrift, noe av en kjerne som bare må fungere. Planlegging og timerapportering er eksempler på to funksjoner som er grunnleggende for å kunne bemanne dine arbeidsskifter og for at personalet skal kunne rapportere overtid, ferier mv. Et godt personalsystem sparer tid – for alle. Og som vi alle vet i dag, er tid penger.

Når du står overfor valget om å kjøpe et HR-system, er det noen få aspekter å vurdere og tenke på. Derfor er det greit å ikke være for rask og forhastet i valget. Feil system kan koste mye, så bruk litt tid på å sammenligne ulike leverandører før du tar din endelige avgjørelse.

Det du og din bedrift bør kunne kreve av ditt personalsystem er at det skal fungere for akkurat din virksomhet. Ikke betal for unødvendige funksjoner som du ikke vil bruke. Det kan selvsagt være grunner til å velge en fast løsning i stedet for en tilpasset, men velger du en fast løsning – sørg for å velge en som passer din bransje. Ta gjerne inn forskjellige personer fra din bedrift for å se hvilke behov de har. Hva trenger den ansatte i avdeling 13? Hvilke funksjoner trenger HR-lederen? Vei de ulike behovene før du bestemmer deg for et system.

Å kreve god støtte og hjelp er noe å tenke på. Roma ble ikke bygget på en dag, og heller ikke en implementering. Spesielt hvis systemet skal kunne kobles til andre systemer man har – ja, da er det viktig å ha en leverandør som virkelig kan sakene sine, og som kan tilby support når man trenger det.

Veien til riktig valg og det beste personalsystemet for din virksomhet er vist i BusinessWith-systemguiden. Vi lister opp en rekke systemer som er tilgjengelige på det svenske markedet i dag og hjelper gjerne hvis du trenger ytterligere assistanse. Velkommen til å sammenligne og velge systemer direkte hos oss.

Beskrivelse av produktegenskaper

Ansettelse

Systemet gir løsninger som gjør det enkelt for nye rekrutter å komme inn i tjenesten, ved å lagre kunnskap som nye rekrutter kan få tilgang til ved ansettelse.

E-signering

Denne funksjonen lar brukere signere dokumenter og avtaler digitalt gjennom systemet.

Fraværsregistrering

Ansatte kan bruke denne funksjonen i systemet for å registrere sitt fravær.

HR Analytics

Systemet støtter HR-analyse for å spore ansattes utvikling. Funksjonen lar deg fremheve medarbeiderutviklingsområder, men også belønne god utvikling.

Lønnsbehandling

Systemet gir digitale løsninger for utbetaling og styring av ansattes lønn.

Medarbeidersamtaler/møter

Systemet støtter avholdelse av digitale møter/personalmøter.

Rekruttering

Denne funksjonen lar brukere av systemet forenkle rekrutteringsprosessen ved for eksempel å samle inn alle søknader.

Tilbakemelding

I systemet er det mulig å gi tilbakemelding til andre ansatte om ulike problemstillinger. Dette muliggjør smidig kommunikasjon i systemet og begrenser behovet for kommunikasjon via private medier.

Utgiftsregistrering

Muligheten for å føre eventuelle utgifter i form av reiseutgifter, for eksempel for å lette administrasjonen av bedriftens og ansattes utgifter.