HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste personalsystem

Hvorfor skal min bedrift ha et personalsystem?

Oppgaven til et personalsystem er å legge til rette for din bedrifts viktigste ressurs – nemlig personalet. I systemet kan du samle alt knyttet til personalet, noe som gjør at både du og dine ansatte kan få en klar og kortfattet oversikt.

Det er av største betydning å velge riktig personalsystem eller personalstyringssystem for virksomheten. På det svenske markedet i dag finnes det både faste løsninger og løsninger som kan tilpasses og skreddersys til dine behov. Planlegging, timerapportering, ansettelsesinformasjon og dokumenthåndtering er bare noen av funksjonene som finnes i et personalsystem. For å vite at du tar det riktige valget, er det lurt først å skissere arbeidsflyten og prosessene rundt personalledelse ved akkurat din bedrift.

Må det nye personalsystemet integreres med andre systemer? Ønsker du at systemet skal kunne hjelpe personalet med å jobbe skift automatisk? Ønsker du et system som støtter dokumentsignering eller som kan lette onboarding? Er det viktig å kunne lage reiseregninger enkelt og raskt? Eller er det slik at du faktisk trenger et HRM-system (Human Resource Management System), som kan effektivisere alle prosesser og digitalisere strømmene enda mer?

Når du har gjort kartleggingen av hva det er du trenger, er det på tide å foreta en sammenligning. Brukervennlighet er det vi i BusinessWith anbefaler deg å tenke på først. Personalet skal kunne forstå og styre systemet like godt som du som arbeidsgiver gjør. Dersom ditt tiltenkte personalsystem ikke holder mål med hensyn til brukervennlighet, er det en risiko for at systemets ulike funksjoner ikke blir tatt i bruk. Derfor er det som tidligere nevnt viktig å finne en leverandør som kjenner og forstår behovene som finnes for akkurat din bransje. Sammenlign og velg systemer direkte i vår systemguide - hvor du også kan lese mer om hvert system og filtrere på ulike funksjoner.

Hva skal jeg kreve av et personalsystem?
Huma

Huma

Huma

Huma er et moderne HR-system for små- og mellomstore bedrifter. Kom i gang på seks minuter, ikke seks måneder. Huma setter brukeropplevelsen først og er inuitivt, moderne og autmatisert på tvers av alle dine personaladmin oppgaver. Enkelt å koble til med dine eksisterene systemer med kun et par tastetrykk. Huma er et smartere og bedre HR-system som alle faktisk bruker.

Lær deg mer om Huma

Webside
HiBob

HiBob

HiBob

Hibob er et globalt HR -system som med fokus på å gjøre det mulig for selskaper å skape en sterk bedriftskultur. HR -systemet inneholder CoreHR- og HR -funksjonaliteter som ombord, tidsrapportering, fraværsstyring og mer.

Lær deg mer om HiBob

Les mer
SD Worx HR

SD Worx HR

SD Worx

Et komplett HR -system bestående av en serie moduler som enkelt kan integreres med hverandre og gi HR en mer effektiv og enklere hverdag. Aditro HR -systemer sørger for at du kan holde dine ansatte fornøyde og samtidig fokusere på strategisk HR -arbeid.

Lær deg mer om SD Worx HR

Les mer
Sympa

Sympa

Sympa

Sympa gir deg en omfattende oversikt over alle HR -prosessene dine, noe som gjør dem sporbare og skalerbare. Med åpenhet i alle aspekter av sysselsettingssyklusen - fra ledige stillinger til å avslutte intervjuer - i ett og samme system har du mer enn tilstrekkelig informasjon til å utvikle prosessene dine, og viktigst av alt, ansatte.

Lær deg mer om Sympa

Webside
Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR

Hailey HR er et intuitivt, brukervennlig og komplett system for den moderne HR-avdelingen. Ta HR -arbeidet ditt til neste nivå og samle alle ansattes data og alle HR -prosesser og data på ett sted. Du sparer verdifull tid med smart automatisering og får en total oversikt gjennom avanserte analysefunksjoner. Sett HR på autopilot! Med Hailey HR skaper: -The jevne prosesser mellom HR -avdeling, leder...

Lær deg mer om Hailey HR

Webside
Personio

Personio

Personio

Systemet er optimalt for små og mellomstore bedrifter. Dette verktøyet kan alt - rekruttering, håndtering og utvikling av ansatte og lønnsadministrasjon. Personio vil være din nye MR Cockpit: Du vil ha tilgang til alle personaldata gjennom trykk på en knapp og kan automatisere alle HR -prosessene dine gjennom sysselsettingsperioden. På denne måten vil du endelig få tid til HR -informasjon som gir ...

Lær deg mer om Personio

Les mer
Flex HRM Employee

Flex HRM Employee

Flex Applications

Med Flex HRM-ansatte får du et førsteklasses HR-system som hjelper deg med å administrere og utvikle personalet ditt. Her finner du støtte til lønnsrevisjon, ansatteintervjuer, On- og Offboarding, etc. Du kan også planlegge ferdighetsutvikling og kartlegge eventuelle ferdighetshull. Du kan finne alle dataene dine i et brukervennlig dashbord som leverer oppdaterte nøkkelfigurer i et pedagogisk gren...

Lær deg mer om Flex HRM Employee

Les mer

Et skybasert HRM-system som sentraliserer HR-hoveddataene effektivt og sikkert.

Lær deg mer om Hogia OpenHR Personal

Les mer

Hva skal jeg kreve av et personalsystem?

Du kan si at personalsystemet utgjør selve fundamentet i din bedrift, noe av en kjerne som bare må fungere. Planlegging og timerapportering er eksempler på to funksjoner som er grunnleggende for å kunne bemanne dine arbeidsskifter og for at personalet skal kunne rapportere overtid, ferier mv. Et godt personalsystem sparer tid – for alle. Og som vi alle vet i dag, er tid penger.

Når du står overfor valget om å kjøpe et HR-system, er det noen få aspekter å vurdere og tenke på. Derfor er det greit å ikke være for rask og forhastet i valget. Feil system kan koste mye, så bruk litt tid på å sammenligne ulike leverandører før du tar din endelige avgjørelse.

Det du og din bedrift bør kunne kreve av ditt personalsystem er at det skal fungere for akkurat din virksomhet. Ikke betal for unødvendige funksjoner som du ikke vil bruke. Det kan selvsagt være grunner til å velge en fast løsning i stedet for en tilpasset, men velger du en fast løsning – sørg for å velge en som passer din bransje. Ta gjerne inn forskjellige personer fra din bedrift for å se hvilke behov de har. Hva trenger den ansatte i avdeling 13? Hvilke funksjoner trenger HR-lederen? Vei de ulike behovene før du bestemmer deg for et system.

Å kreve god støtte og hjelp er noe å tenke på. Roma ble ikke bygget på en dag, og heller ikke en implementering. Spesielt hvis systemet skal kunne kobles til andre systemer man har – ja, da er det viktig å ha en leverandør som virkelig kan sakene sine, og som kan tilby support når man trenger det.

Veien til riktig valg og det beste personalsystemet for din virksomhet er vist i BusinessWith-systemguiden. Vi lister opp en rekke systemer som er tilgjengelige på det svenske markedet i dag og hjelper gjerne hvis du trenger ytterligere assistanse. Velkommen til å sammenligne og velge systemer direkte hos oss.