HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Alt om fordelsportaler i Norge

Hvilken fordelsportal trenger din bedrift?

En fordelsportal er en skybasert plattform hvor ansatte kan lese, bytte og kjøpe fordeler via lønnstrekk eller lønnsveksling. Det kan gjelde alle typer ytelser, fra pensjon til barnepass. En fordelsportal tar seg også av administrasjonen av ytelser, som er mye verdsatt da alle fordeler inneholder en administrasjonsprosess. Det kan med andre ord selskapene som har en fordelsportalen tilbyr kontinuerlig nye fordeler til sine ansatte uten å måtte legge til litt administrasjon til organisasjonen. Kan for eksempel selskaper uten bekymringer tilbyr fordeler som rabatterte offentlig transportkort, personbil, dagligvareposer, øyelaserkirurgi, helsepenger mv. I dag er det én ting å tilby fordeler til dine ansatte av de sterkeste virkemidlene for å bli en mer attraktiv arbeidsgiver!

Bli en attraktiv arbeidsgiver

Liste over 5 forskjellige Fordelsportal

Sorter etter
Benify

Benify

Benify

Benify tilbyr en komplett fordelsportal som passer til alle bedriftsstørrelser. Fordelportalen inneholder mange innovative og skreddersydde løsninger som kan samsvare med de fleste behov og ønsker fra selskaper. Ved å hjelpe tusenvis av selskaper til å bli mer attraktive som arbeidsgiver, har Benifes fordelportal utviklet seg til å være en av verdens mest moderne og avanserte merkevarebyggingsløsn...

Lær deg mer om Benify

Les mer
Darwin

Darwin

Thomson Online Benefits

En av verdens mest kjente fordeler. Har godt partnerskap og et stilig design på sine tilpassede løsninger.

Lær deg mer om Darwin

Les mer
Dayforce-logo

Dayforce

Ceridian

Med Dayforce får dine ansatte tilgang til alle fordelene sine på en og samme portal, samt hjelp med å velge den fordelsplanen som passer best. Systemet tilbys med integrasjoner mot hundrevis av fordelsleverandører for enkelt setup og vedlikehold. Dayforce er tilgjengelig både på mobil og på nettet, og kobles tildine lønns- og HR-systemer slik at alle opplysninger oppdateres i sanntid.

Lær deg mer om Dayforce

Les mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har bygd et HRM-system med menneskene i sentrum. Vi kaller det People First Technology. De praktiske verktøyene gir en mer effektiv arbeidshverdag som sparer tid og passer på at dere har unisone prosesser i virksomheten.

Lær deg mer om Simployer

Les mer

Velger du Visma Fordel Ansatt, kan du tilby dine ansatte tilgang til en rekke gode tilbud og rabatter på blant annet sportsartikler, klær og sko, mobiltelefoni, hotell, forsikring, strøm og drivstoff. Dine ansatte holder seg oppdatert gjennom Visma sin nettbaserte portal. Systemet tar seg av alle avtalene; det eneste du trenger å gjøre er å informere dine ansatte om de gode fordelene.

Lær deg mer om Visma Fordel Ansatt

Les mer

Bli en attraktiv arbeidsgiver

En fordelsportals hovedformål er å sikre at du og din bedrift blir en attraktiv arbeidsgiver. Det er mange fordeler med å tilby fordeler for sine ansatte. Nedenfor er en liste over de sterkeste årsakene til at bedrifter i dag investerer i en fordelsportal:

Styrke employer branding = bli mer attraktiv som arbeidsgiver

Enten du er en liten eller stor bedrift, er det mye verdi i å bli en attraktiv arbeidsgiver. Men for å skille seg ut i mengden kreves det at du tilbyr noe utenom det vanlige. Det er det en fordelsportal kan gjøre gjøre. Et godt eksempel er å kunne tilby fordeler som hjelper med livets gåte. Slike ytelser kan være vaskehjelp, barnepass eller time shift, som alle er verdsatte fordeler. De er typiske fordeler som får de ansatte til å snakke om deg over middagsbordet. Å bli gitt Et godt rykte som arbeidsgiver er selvsagt uvurderlig. Når du starter kommunisere fordeler på individnivå slik at ansatte kan forstå det full verdi med fordelstilbudet kan du lettere få dine ansatte til bli "merkevareambassadører".

Total kompensasjon i stedet for grunnlønn

Mange bedrifter kan finne det vanskelig å konkurrere med attraktive lønninger. En fordelsportal hjelper deg som arbeidsgiver å kommunisere overordnet kompensasjon i stedet for grunnlønn. Ved å kommunisere individuelt total kompensasjon til den ansatte, formidles det at det ikke alltid er det «grønnere på den andre siden», uansett om det skiller noen tusen til lønn. Med oversikt over total kompensasjon kan du se verdien (gjerne med antall) pensjoner, forsikringer, helseytelser, lønnsendring, bedriftsarrangement etc. Det vi i BusinessWith anbefaler på det sterkeste er å også presentere total kompensasjon i rekrutteringsprosessen, slik at rekrutten forstå den fulle verdien av tilbudet ditt, i stedet for bare grunnlønn.

Fordelsadministrasjon

Å tilby fordeler er verdsatt, men betyr en stor belastning for administrasjonsavdeling. En fordelsportal kan fjerne store deler av administrasjonen om ytelser. Dette fører til innsparinger administrasjon og mer effektive prosesser. En fordelsportal kan håndtere dem alle helsevesenskvitteringer eller hele prosessen med lønnsendringer (kommunikasjon – utnyttelse - administrasjon).

Alt om fordeler – livspuslespillet, pensjon, helsevesen og brutto ytelser

Det finnes mange forskjellige fordelstilbud og de fleste av dem fordelsportaler kan tilby de fleste av kategoriene nedenfor. For å vite hva dette betyr, har vi laget en kort oppsummering:

Balanse i arbeidslivet (livsoppgaven)

Hvordan kan du som arbeidsgiver hjelpe dine ansatte med hverdagsstress og livets gåte? Et forslag er å tilby følgende:

 • Rengjøring
 • Barneomsorg
 • Tidsskift
 • Matposer

I flere ytelsesportaler kan den ansatte bestille ytelser via lønnstrekk eller endre tid direkte i fordelsportalen.

Pensjon

Pensjon er komplekst for den vanlige mann, men fordi ytelsesportaler er det individuelt tilpasset er de et utmerket verktøy for å kommunisere pensjon utenfra den ansattes situasjon. I tillegg til kommunikasjon av pensjon tilbyr mange tilbydere av digital pensjonsrådgivning eller tradisjonell pensjonsrådgivning, som også er en mye verdsatt fordel.

Bruttofordeler

I Sverige er det få bruttoytelser. Det er viktig at du spør om det er det slik at leverandøren tilbyr brutto lønnstrekk og kan klare seg administrasjonen. Eksempler på bruttofordeler er IVF-behandlinger, laser øyekirurgi og kiropraktikk i helsevesenet.

Helsetjenester

Velværefordeler er høyt verdsatt av ansatte. Mest selskaper tilbyr velværefordeler i dag, men for å få sine ansatte for å utnytte tilskuddet fullt ut, trengs et bredt spekter av helsetjenester. De det er velværeportaler som jobber daglig med å legge til nye leverandører slik at du som arbeidsgiver kan tilby en komplett omfattende velværetilbud. Du finner disse velværeportalene nedenfor kategorien «helsevesen».

Lønsendring – en verdsatt fordel

Det som oftest nevnes i forbindelse med en fordelsportal er om du kan gjennomføre lønnsendring. Det er ulike typer lønnsendringer og det det er dine interne retningslinjer og prosesser som bestemmer. Nedenfor er noen forslag til lønnsutvekslingsmetoder:

Lønsendring til pensjon

Den vanligste lønnsvekslingen er å tilby muligheten til å kunne bytte lønn til pensjonen hans. Det er mange fordeler med lønnsbytte, men det er det også grenser da det ikke er fordelaktig skattemessig. Men ta en fordelsportalen tar seg av kommunikasjonen og kan enkelt sette en grense som gjør det at arbeidstaker ikke kan gjennomføre sin lønnsendring dersom den ikke vurderes fordelaktig.

Bonusendring til ekstra pensjon

For selskapene som tilbyr bonuser er det mulig via en fordelsportal å kunne tilby bonusutveksling. Samarbeider du med ulike forsikringer eller pensjonsselskaper kan du enkelt sette opp en effektiv prosess i fordelsportalen, som muliggjør valg for den som har mottatt bonus om han/hun ønsker å ta den inn penger eller i pensjonisttilværelsen.

Skift til en ekstra feriedag

Har du en tidsbank kan du tilby muligheten til å bytte tid mot ekstra feriedag. Det er imidlertid grenser før du blir fordelsbeskattet.

Bytt ATK-bank

Mest vanlig for de selskapene som har ansatte som jobber på fabrikk eller jobber med oppdrag på "veiene". Veldig lik ovenfor, men er mer fokusert på å ta det fra ATK bank som anskaffes via tariffavtale eller via internpolitikk.

Sammenlign fordelsportalleverandører

Det er kun fem fordelsportaler som tilbys på det svenske markedet. De gjør det ikke vanskelig å få en rask oversikt over leverandører. Imidlertid er de forskjellige fokusert sterkt på fordelstilbud, integrasjonsteknologi, forretningsmodell, kundetilpasning og employer branding-strategi mv.

En fordelsportal skal være en langsiktig investering. Derfor er det viktig at sammenligningen er gjort nøye og at du stiller de riktige spørsmålene i møtene dine med leverandøren. Eksempler på spørsmål du bør få svar på er:

 • Kan du avfyre ​​portalen i henhold til selskapets retningslinjer?
 • Har du lønnsutveksling av pensjon som modul?
 • Hvordan fungerer integreringen av portalen med lønnssystemet vårt?
 • Kan du bestille fordeler via en app?
 • Har du kvitteringshåndtering?
 • Hvordan kobler du til lønnstrekkfiler igjen?
 • Hvordan jobber du med å ha en rekke fordeler som er attraktive for de ulike personene generasjoner og livssituasjoner?
 • Hvordan fungerer kommunikasjonsoppsettet i portalen?
 • Hva er de tre store grunnene til at vi bør velge deg fordelsportal til vår organisasjon?

Er du usikker på hvilke spørsmål du bør prioritere og hvilke flere spørsmål du bør stille? bør spørre? Ta gjerne kontakt med oss ​​på Businesswith.se.

Beskrivelse av fordelsportalfunksjoner

Ansettelse

Noen totalkompensasjonsleverandører tilbyr onboarding i sitt produktspekter da det er mye verdi i å introdusere portalen til den ansatte i onboardingprosessen da systemet vil bli brukt mer i løpet av arbeidslivets livssyklus.

Bonus og aksjesparing

Aksjespareplaner og bonusrelaterte fordeler er de mest komplekse og administrative fordelene som er tilgjengelig for en arbeidsgiver. En fordelsportal som har muligheten til å hjelpe deg med disse fordelene vil være et stort pluss og en god investering i form av tidsbesparelse, effektiv kommunikasjon og verdiskaping internt gjennom målrettet kommunikasjon.

Digital kvitteringshåndtering

Denne funksjonen settes stor pris på da den fjerner kvitteringshåndteringen fra deg som arbeidsgiver. De fleste leverandører har nå integrert med fordelsleverandører, så alle bestillinger er nå digitale, noe som fjerner all manuell håndtering.

Lønnsendring

Lønnsskifting har blitt mer populært i Sverige med årene. Å kunne tilby det til dine ansatte blir satt stor pris på og å gjøre det gjennom en fordelsportal tar mye admin fra deg som arbeidsgiver. Med effektiv kommunikasjon i portalen resulterer det ofte i at ansatte faktisk bruker sine lønnsbyttefordeler som f.eks. som "bytte mot ekstra pensjon" eller "bytte sin bonus" osv.

Lønnstrekk

En av de mest grunnleggende funksjonene som bør være til stede i en ytelsesportal er at du skal kunne bestille ytelser i portalen og at dette gjøres via lønnstrekk. Lønnstrekkprosessen er svært administrativ så det er viktig å sørge for at leverandøren håndterer virkelig alle deler av prosessen knirkefritt for deg som kunde

Merkevarebygging av portalen

Å bli en mer attraktiv arbeidsgiver er en av hovedgrunnene til å kjøpe en fordelsportal og derfor tilbyr noen tilbydere muligheten for deg som kunde å merke portalen din. Viktig for employer branding.

Oversikt over totalerstatning

En av de mest sentrale og viktigste funksjonene til en fordelsportal. Men en total kompensasjonsoversikt vil mange ansatte ha full forståelse for hvor mye du som arbeidsgiver investerer og tilbyr. Det er rett og slett ikke alltid «grønnere på den andre siden» og med et helhetssyn er det lettere for en ansatt å forstå det. Bra hvis du ønsker å bli mer attraktiv som arbeidsgiver.

Personalrabatter

I tillegg til fordeler tilbyr noen leverandører ansatterabatter som de ansatte setter stor pris på. Dette kan være rabatter fra kjente leverandører som Apple, Samsung, Philips mm.

Skattesimuleringer

Bruk av ytelser medfører vanligvis skattemessige konsekvenser, derfor er det viktig at skattesimuleringer er tilgjengelig i ytelsesportalen slik at det er oversiktlig for den ansatte ved bestilling.

Økonomisk velvære

En ny trend kommer fra USA. Det handler om at arbeidsgivere kan tilby innovative løsninger som kan forbedre arbeidstakernes økonomiske situasjon. Dette for å redusere angsten og stresset som mange kan oppleve av sin økonomiske situasjon. En veldig populær fordel som er kommet for å bli.