HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste kundeservicesystem

Hvilket kundeservicesystem trenger din bedrift?

Et godt kundeservicesystem hjelper din bedrift med å tilby rask support og klare svar som kan være forskjellen mellom å miste en kunde og å bygge et langvarig forhold som fører til gjentatte kjøp – og et godt rykte. Til som et selskap som tilbyr produkter i verdensklasse spiller det ofte ingen rolle kundeservicesystemet ditt fungerer ikke optimalt. Om kundene dine føler at deres spørsmål eller saksbehandling blir ikke fulgt opp eller ivaretatt, kan du enkelt miste dem. Hver bedrift eller organisasjon må sørge for at de har en effektiv kundeservice, men det er dessverre mange som mangler. For ikke å havne i den hengemyren, trenger du en verktøy for kundeservice. Hvis du har mange forskjellige virksomheter, bør du se etter et system som er veldig fleksibelt, og du bør også sørge for at alle saker, uansett om de kommer inn via telefon, chat eller e-post – havner i det samme kundeservicesystem. De skal også kunne kobles til dine ulike kunder. I dag finnes systemer som kan automatisere, kategorisere og koble sammen saker og gi en smart oversikt slik at de ansvarlige kan se hva som må løses. Kanskje du vil ha en innebygd skjema på nettside hvor du beskriver hva du ønsker hjelp til?

Mulighetene for kundeservicesystemer og et helpdesk-system er mange, men det som bør huskes er det grunnleggende formålet - at god kundeservice innebærer å få deg til å fremstå mer attraktiv enn konkurrentene, og at du har hyggelig og rask respons. Kundene dine må vet at du jobber med sakene deres raskt. En god helpdesk eller støttesystem gjør også dine ansatte glade og jobber bedre. Vi i BusinessWith har kartlagt de beste systemene – velkommen til å bruke vår sammenligningstjeneste akkurat nå.

Hva bør jeg vurdere når jeg velger en plattform for kundeservice?

BusinessWith viser en rekke kundeservicesystemer tilgjengelig i Sverige, for å gjøre valget ditt enklere. Hos oss kan du foreta en sammenligning av de ulike verktøyene, for å finne det du mener vil være mest optimalt for akkurat din kundeservice. Involver gjerne de som skal jobbe operativt med selve kundeservicen – hva mangler de i dag? Hvilke funksjoner mangler de? Hvordan ville jobben deres sett ut hvis de fikk et kundeserviceverktøy? Sammenlign gjerne alternativene vi har listet opp. Ikke nøl med å kontakte oss direkte - hvis du trenger ytterligere hjelp og veiledning.

Hva trenger jeg å vite om kundeservicesystemer?
Lime CRM

Lime CRM

Lime Technologies

Du vil skabe struktur og vækst. I over 30 år har virksomheder inden for fast ejendom, energi, Wholelesale, Machine and Construction henvendt sig til os for industri -close CRM. Dine processer implementeres efter bedste praksis i et skalerbart system, der kan løse de fleste ting. Vi løser resten med brugeruddannelse og støtte fra lokale eksperter. Lime CRM er baseret på enkle principper, der får kl...

Lær deg mer om Lime CRM

Les mer
ebbot.ai

ebbot.ai

ebbot.ai

Ebbot er en svensk spiller som tilbyr en skybasert AI-chatbot med støtte for naturlig språk, API-integrasjon og ferdige integrasjonsmoduler, for rask implementering og brukervennlighet.

Lær deg mer om ebbot.ai

Les mer

SuperOffice er en suite leverandør som er ekspert på 360 graders CRM og som forener dine forretningsprosesser. SuperOffice Sales gir deg verktøyene du trenger for å drive salgsprosessene. Løsningen hjelper selgerne med å lande flere avtaler og overgå salgsmålene sine. SuperOffice Marketing gjør markedsavdelingen i stand til å kjøre store kampanjer med personlig tilpasset kommunikasjon. SuperOffice...

Lær deg mer om SuperOffice Service

Webside
Kundo

Kundo

Kundo

Oppdag plattformen som gjør det enklere enn noen gang å skape effektiv kundeservice og fornøyde kunder. Med Kundo kan du møte kundene dine der de er – via e-post, chat, telefon, sosiale medier eller i en FAQ.

Lær deg mer om Kundo

Les mer

ManageEngine Service Desk Plus er tilgjengelig som skytjeneste og lokale og er en helpdesk-løsning med ITIL-støtte for alle typer organisasjoner, store og små med forskjellige behov for funksjoner. Med avanserte ITSM-funksjoner i kombinasjon med brukervennlighet, hjelper Servicer Plus Support Team til å levere tjeneste i verdensklasse med reduserte kostnader. Svensk støtte og støtte fra Inuit bety...

Lær deg mer om ServiceDesk Plus

Les mer
Sweet Systems

Sweet Systems

Sweet Systems AB

Sweet er et innovativt softwareselskap som fokuserer på kundens behov av digitalisering og automatisering for å effektivisere sitt kundearbeid. Systemet er fleksibelt og innovativt med funksjoner for å få tak i og strukturere informasjon med en ”single view” av kunden.

Lær deg mer om Sweet Systems

Les mer
Nilex

Nilex

Nilex

Vi tilbyr et mangesidig virksomhetssystem som engasjerer sine brukere med et enkelt, men kraftfult grensesnitt. Med Nilex får dere alle med dere i deres satsning på å levere bedre service til deres kunder og brukere. I vårt saksbehandlingssystem har dere en mengde gode funksjoner som vår skjemaredaktør som gir muligheten til å skreddersy deres saksbehandlingsflyt etter utfordringer som akkurat der...

Lær deg mer om Nilex

Les mer
SugarCRM

SugarCRM

SugarCRM

Med SugarCRM får markedsførings-, salgs- og kundeserviceteam endelig et klart bilde av hver enkelt kunde, noe som hjelper forretningsdrift med å nå nye nivåer innen resultater og prognoser. Sukker er CRM -plattformen som gjør vanskelige ting enklere. Tusenvis av selskaper i mer enn 120 land bruker sukker for å oppnå en høyoppløselig kundeopplevelse ved å la plattformen gjøre jobben. Sukker har hov...

Lær deg mer om SugarCRM

Les mer
Freshdesk

Freshdesk

Freshworks

Freshdesk er et system for saksbehandling tilpasset små og mellomstore selskaper. Fokuset er i helpdesk og kundeservice. Saksbehandlingssystemet inneholder mange forskjellige funksjoner.

Lær deg mer om Freshdesk

Les mer
LiveAgent

LiveAgent

Quality Unit LL

LiveAgent tilbyr et raskt og effektivt live chat-verktøy som passer for både store og små bedrifter. Med hundrevis av integrasjonsmoduler, svarmaler og automatisk distribusjon av innkommende saker.

Lær deg mer om LiveAgent

Les mer

ManageEngine Support Center Plus er en nettbasert løsning som hjelper organisasjoner å gi en overlegen kundeopplevelse. Organisasjoner kan effektivt administrere støttesaker, konto- og kontaktinformasjon, tjenesteavtaler, SLA -styring og kunnskapsdatabase. Automatiserer prosessen med å lage, organisere og spore saker til en sømløs prosess med automatisering via arbeidsflyter.

Lær deg mer om SupportCenter Plus

Les mer

Zoho Desk er et godt valg av kundeservicesystem for mindre selskaper som ønsker et system som kan vokse med dem. Med funksjoner som ferdige maler, flerkanals funksjonalitet og live chat -funksjon.

Lær deg mer om Zoho Desk

Les mer
HappyFox

HappyFox

HappyFox Helpdesk

Et av markedets mest populære servicesystem. HappyFox er godt egnet for alle selskaper som ønsker å få en komplett plattform for kundeservice. Med funksjoner som ferdige maler, bygget -in -selvhjelp og følelsesanalyse.

Lær deg mer om HappyFox

Les mer
Dixa

Dixa

Dixa

DIX kundeservicesystemer tilbyr en enkelt -for -bruk plattform for selskaper i alle størrelser som ønsker å effektivisere og forenkle saksbehandlingsprosessen mot kunden. Med funksjoner som personlig designer, omnichanal funksjonalitet og anerkjennelse av kunder.

Lær deg mer om Dixa

Les mer
ServiceNow

ServiceNow

ServiceNow

Et kundeservicesystem som automatiserer styringen av kundesaker. Passer for både det mindre og det større selskapet og tilbyr funksjoner som Chatbot, Omnichannel og Dashboards.

Lær deg mer om ServiceNow

Les mer
Zendesk

Zendesk

Zendesk

Zendesk er et av verdens største hjelpesystemer og tilbyr et komplett kundeservicesystem for selskaper i alle størrelser. Med funksjoner som ferdige responsmaler, chatfunksjon i sanntid og selvhjelp -portal.

Lær deg mer om Zendesk

Les mer

Ameyo Helpdesk System forenkler selskapets saksbehandling mot kunder og sikrer at kundeservice fungerer raskt og effektivt. Med funksjoner som selvhjelpsfunksjoner, flerkanals funksjonalitet og analyseverktøy.

Lær deg mer om Ameyo Helpdesk

Les mer
Jira

Jira

Atlassian

Jira fra Atlassian, er et prosjektstyringssystem for smidige team som jobber med prosjekter. Scrum, Kanban og Ganttscand som systemet er basert på muliggjør enklere prosjektstyring i ditt selskap.

Lær deg mer om Jira

Les mer
Helpdesk

Helpdesk

LiveChat Inc

Helpdesk -system som forenkler selskapets saksbehandling ved å samle alle kundesaker på ett sted. Med funksjoner som automatisk sortering, automatiserte arbeidsprosesser og sakshistorie.

Lær deg mer om Helpdesk

Les mer

Hvorfor er kundeservice viktig?

Service og support er utrolig viktige faktorer for å beholde kunder. Når hvis tjenesten ikke fungerer, får det konsekvenser for hele bedriften. Å ha en effektiv kundeservice er derfor avgjørende, og i dag finnes det et stort utvalg verktøy for kundeservice, som hjelper deg med å administrere alle saker. Før du anskaffer og implementerer et kundeservicesystem, kan det være en god idé idé å spørre kundene dine hva de synes om tjenesten din. Da får du en ide om hva du bør satse på. Dette kan selvsagt følges opp senere gjennom anonyme målinger. Et tips er å gjøre det til en del av strategien din – å måle kundetilfredshet regelmessig intervaller, med sikte på å alltid prøve å forbedre tjenesten.

Dagens forbrukere har det travelt og krever raske, enkle svar og kort behandlingstid. Kundeserviceverktøyene har funksjoner som kan spare masse data og kjøpshistorikk, slik at du kan tilpasse nettstedet ditt og lage personlig service. En del av din digitale kundeservice kan være å kommunisere med kundene dine gjennom sosiale medier, der kundene har mulighet til å samhandle og stille spørsmål direkte.

Tenk gjerne over hva du trenger for å skape noe så godt og personlig kundeservice som mulig. BusinessWith hjelper deg gjerne slik at du kan finn det kundeservicesystemet som passer deg best.