HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste verktøy for lønnskartlegging

Hvilket verktøy bør jeg ha for lønnskartlegging?

Ved å ha et verktøy for lønnskartlegging blir det lettere å se hva lønningene i din bedrift eller organisasjon er, slik at du som arbeidsgiver kan jobbe for rettferdighet og likestilling. En årlig lønnsundersøkelse er faktisk en del av diskrimineringsloven og har som mål å avdekke og korrigere uriktige lønnsforskjeller. Men hvordan og når bør du gjøre en lønnsundersøkelse, og kan et verktøy gjøre livet enklere for deg? Som arbeidsgiver skal du kun gjøre lønnskartlegging én gang i året, og det spiller ingen rolle når – så lenge det er dokumentert. Hos BusinessWith anbefaler vi deg å bruke et verktøy for å oppnå et så konsekvent arbeid som mulig i arbeidet med en like- og likelønnspolitikk.Vi lister opp de ulike verktøyene som finnes på det norske markedet i dag, slik at du kan finne det beste lønnskartlegging verktøy for din bedrift.

Hvorfor bør jeg gjøre en lønnsundersøkelse?

Som arbeidsgiver i en bedrift med flere enn ti ansatte må du etter lov gjøre en lønnsundersøkelse en gang i året. Lik lønn for likt arbeid er mottoet du sikkert er kjent med, men noen ganger er dette ikke så lett å få til i praksis. Først av alt, før du starter en lønnsundersøkelse, bør du finne ut hvilke roller eller stillinger som finnes i din bedrift eller i din organisasjon. Hva kreves av hver rolle? Hvor godt har du som arbeidsgiver definert hva du krever fra hver stilling? Er det noe som trenger avklaring?

Et lønnskartverktøy hjelper deg med å kartlegge eventuelle hull og samle inn data for å kunne se en lønnsindeks. En jobb som er for tidkrevende å gjøre manuelt – la derfor verktøyet gjøre analysen enklere å se lønnsforskjeller. BusinessWith sammenligner de ulike verktøyene på markedet og gjør det enklere å gjøre ditt valg – velkommen til å finne det beste lønnskartleggingssystemet hos oss.

Hva bør jeg kreve av et lønnskartleggingsverktøy?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 9 forskjellige Lønnskartleggingverktøy

Sorter etter

SD Worx er en av Norges og Europas ledende leverandører innen lønn og HR. SD Worx Lønn (tidligere Aditro) er for deg som søker et fleksbelt, sikkert og effektivt lønnssystem for et middels- eller stort selskap. SD Worx Lønn er et skybasert system som hele tiden utvikles for fremtidens behov. Med SD Worx Lønn kan du være sikker på at norske lovendringer og regelverk alltid følges i systemet, uten ...

Lær deg mer om SD Worx Lønn

Les mer
Flex HRM Payroll

Flex HRM Payroll

Flex Applications

Med Flex HRM Payroll får du et førsteklasses lønnssystem som er et av fem webbaserte verktøy i den komplette HRM-plattformen Flex HRM. Et sikkert, brukervennlig og fleksibelt lønnssystem som kan tilpasses et bredt spekter av tariffavtaler. Skreddesydde lønnsprosesser hjelper deg med å spare tid, og med kalenderen holder du lett oversikt over all type fravær. Andre funksjoner som finnes er: en smid...

Lær deg mer om Flex HRM Payroll

Les mer
Caspeco kassa

Caspeco

Caspeco

Caspeco Personal er for deg i serveringsbransjen som ønsker et komplett planleggingsprogram som inkluderer lønnssystem, timerapporteringssystem og personallogg. Systemet letter den daglige driften og hjelper deg med å øke lønnsomheten.

Lær deg mer om Caspeco

Les mer

Hogia Lön har ferdige lønnsregistre for nesten alle bransjeavtaler og er alltid oppdatert med det nyeste innen smarte prosesser. Hogia har support ved din side med kjennskap til bransjen og hjelper deg med dine spørsmål.

Lær deg mer om Hogia Lön

Les mer
Arbinn-logo

Arbinn

Næringslivets Hovedorganisasjon

Arbinn er Nærlingslivets Hovedorganisasjon sin arbeidsgiverportal som inneholder nyttig informasjon og veiledning innenfor temaer som ansettelser, oppsigelser, permittering osv. Man må være medlem i NHO for å dra nytte av alle veiledere, maler og ovrige ressurser. Medlemmer får tilgang til NHO sitt excel-verktøy for likelønnskartlegging som hjelper med å lage stillingsgrupper, slik at man kan samm...

Lær deg mer om Arbinn

Les mer
Equality Check-logo

Equality Check

Equality Check

Equality Check Compliance tilbyr en enkel måte å rapportere i henhold til ARP-lovkravet. Løsningen gjør det mulig å analysere, produsere, og publisere rapporten. Verktøyet gjør alle beregninger automatisk basert på bedriftens rådata, og man slipper å bruke tid på å forstå definisjoner og lovtekst. I tillegg får man tilgang til et rikt bibliotek av guider og veiledere samt andre ressurser for hvert...

Lær deg mer om Equality Check

Les mer
PeopleInsights Pay-logo

PeopleInsights Pay

People Analytics

PeopleInsights Pay er et skybasert system som hjelper deg å halvere tiden du bruker på å gjøre en lønnskartlegging. Man får full oversikt over lønnsstrukturen, tittelstrukturen og lønnsutviklingen, og kan enkelt laste opp all data i forskjellige format. I tillegg tilbyr løsningen markedslønnsdata for alle typer roller, slik at man sikrestiller at selskapet kan tiltrekke og beholde de rette medarbe...

Lær deg mer om PeopleInsights Pay

Les mer
Pihr

Pihr

Pihr

Automatiser lønnskartleggingen ved hjelp av Pihrs lønnskartleggingsverktøy. Spar tid og oppfylle samtidig lovkravene ved hjelp av dette nettbaserte verktøyet som inkluderer god veiledning og andre verdifulle funksjoner som dashbord og skriftlige rapporter. Reduser lønnsforskjellene mellom kvinner og menn ved hjelp av analysene og resultatene som systemet skaper og gjør dette under helt sikre utfør...

Lær deg mer om Pihr

Les mer
Sysarb

Sysarb

Sysarb

Denne smarte løsningen for lønnskartlegging fra Sysarb kan enkelt hjelpe brukeren til å bedre kontrollere lønnspostene. Ved å bruke gjeldende tall for lønn ved bedriften som input, kan Sysabs lønnskartleggingssystem lage analyser uten manuelle inngrep og generere interessante resultater og rapporter. Ved hjelp av dette verktøyet kan det skapes en balansert og attraktiv lønnsstruktur som også oppfy...

Lær deg mer om Sysarb

Les mer

Hva bør jeg kreve av et lønnskartleggingsverktøy?

Som ethvert system og verktøy der ute, bør du forvente at det gjør livet ditt enklere. Et system eller verktøy som er for komplisert å bruke og ikke er brukervennlig for fem øre, vel hvorfor investere i ett? I neste steg skal et godt lønnskartverktøy spare deg for tid – tid til deg internt, men også spare kostnader da verktøyet gjør at du ikke trenger å hente inn en ekstern ressurs for arbeidet. Å bruke data til å automatisk finne ut om lønnsforskjeller er også en stor fordel med å ha et godt verktøy på plass. De ulike verktøyene for lønnskartlegging som er tilgjengelig på det norske markedet i dag kan imidlertid variere noe avhengig av hvilke funksjoner de har og ikke har.

Vår anbefaling hos BusinessWith er derfor å begynne å sammenligne verktøy. Hva har det verktøyet som de andre ikke har? Trenger jeg virkelig alle funksjonene? Bør vi kjøpe en enklere? Eller trenger vi et mer komplekst verktøy? Velkommen til å begynne å sammenligne lønnskartleggingsverktøy i dag - og gjør deg klar for den årlige og lovpålagte lønnskartleggingen. For en mer likeverdig og likeverdig morgendag for landets arbeidere.

Beskrivelse av produktegenskaper

Analyse av lønn

Verktøy og metoder for å analysere lønnssituasjonen i bedriften, som er nyttig for å avdekke ulikheter og skape en mer attraktiv arbeidsplass.

Bemanningsplanlegging

Planlegg hvordan arbeidsstokken og eiendeler skal fungere og sørg for at arbeidskraften som trengs på arbeidsplassen er tilgjengelig, noe som også påvirker planleggingen av lønnsposter.

Dashboard - Lønnsoversikt

Se den viktigste informasjonen og dataene i ett dashboard og hold full oversikt over din bedrifts situasjon. Dashbordet gir en god oversikt over lønnssituasjonen i bedriften.

Digital lønnsslipp

Send lønnsslipper digitalt og unngå manuelt papirarbeid. La kolleger motta spesifikasjonen direkte på mobiltelefonen, slik at den er raskt tilgjengelig.

Ferieberegning

Beregn feriedager og feriepenger som skal fordeles til ansatte og planlegg fremtidige ferieperioder.

Lønnsoppgjør

Systemet inneholder funksjoner som lar deg gjennomgå lønnssituasjonen i din bedrift og foreta revisjoner. En nyttig funksjon ved planlagte eller ikke-planlagte lønnsøkninger eller reduksjoner.

Outsorcing av lønn

Det er mulighet for trygt å sette ut lønnshåndtering til en tredjepart for å frigjøre tid til å jobbe med andre mer verdiskapende aktiviteter i organisasjonen.

Planlegging

Planlegg ansatte for kommende arbeidsperioder og få et fullstendig bilde av hvem som jobber når og hvordan dette vil generere lønn til personalet.

Reiseregningshåndtering

Håndterer eventuelle reiseutgifter som skal inngå i utgiftene og regnskapet etter skattemyndighetenes regler.

Tidsrapportering

Ved å rapportere arbeidstiden til ansatte direkte i systemet kan lønnsspesifikasjonen enkelt beregnes og eventuelle avvik håndteres.

Trinn-for-steg veiledning

Få en grundig steg-for-steg veiledning gjennom lønns undersøkelsen for å unngå at det blir gjort feil.