HjemSystemguidenOm oss

Sammenlign Norges beste LMS og læringsplattformer

Hvilken læringsplattform (LMS) passer deg?

LMS står for Learning Management System, men på norsk er det vanligere å si ”læringsplattform” eller ”LMS-plattform”. Du kjenner sikkert allerede til ordet ”e-lærinng”, som betyr digital læring. Kjært barn har mange navn. Innen skolesystemet har læringsplattformer den seneste tida blitt et krav, men læringsplattformer blir stadig mer populært blant bedrifter og andre organisasjoner som trenger å samle utdanningsmateriell og øke den interne kompetansen.

Et LMS-system tilrettelegger for undervisning, men inneholder også funksjoner som anmeldelser, sjekklister og kommunikasjonsverktøy og kan med fordel også brukes for onboarding av nye medarbeidere i en organisasjon. Hos BusinessWith kan du sammenligne LMS-systemer for å finne den beste læringsplattformen for akkurat deg og din virksomhet. De fleste Learning Managementsystemer støtter en eller annen form for bransjestandard for e-læring, der den mest kjente er SCORM. Nedenfor kan du se hvilke LMS-systemer som finnes på det norske markedet og finne det beste LMS-systemet for dine behov og krav.

Hva trenger jeg å vite om LMS-systemer?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Learnster utvikler morgendagens læringsplattform for voksende organisasjoner som vil oppnå maksimal utvikling på minimal tid. Learnsters innovative teknologi skaper nye muligheter til kommunikasjon og informasjonsdeling innen hele organisasjonen. Spar verdifull tid med hjelp av Learnsters smarte regler for automasjon. Revolusjonerende Knowledge Gap AI sikrer at den som skal lære fokuserer på det v...

Lær deg mer om Learnster

Webside

Learnifier er den ledende læringsplattformen i Norden. Et dynamisk verktøy for å digitalisere kunnskap. Learnifier tilbyr et mangefacettert verktøy som løser mange av de vanligste, arbeidsrelaterte utfordringene i vår tid. En løsning som er mye enklere enn du kanskje tror. Vårt verktøy passer deg som søker et moderne LMS, begynne å skape e-læring, vil digitalisere deres Onboarding, deres eksterne ...

Lær deg mer om Learnifier

Les mer

Digitaliser alle HR-prosesser i system-støtte der alt henger sammen. Visma Talent tilbyr markedsledende LMS med støtte for læring i alle former, inkludert støtte for LXP. Dette LMS støtter alle organisasjoner om det så kun handler om å lage en sentral opplæringskatalog og håndtere samsvarskrav, til å bygge opp avanserte ”blending learning programmer”. Automatisert tildelning. Smarte og individuell...

Lær deg mer om Visma Talent

Les mer

Totara Learn er et ledende LMS med millioner av brukere over hele verden. I Norden er Xtractor den ledende leverandøren av Totara, med mange kunder innen en mengde forskjellige bransjer. Totara gir din organisasjon en fleksibel og fremtidssikker støtte for alle former for læring. Det kan handle om lovregulert eller obligatorisk opplæring, eller om sosial og informell e-læring. Det kan handle omuli...

Lær deg mer om Totara Learn

Les mer

Cornerstone er markedsleder innen learning og gir din organisasjon en komplett og integrert støtte for å sikre at dine medarbeidere er motiverte med riktig kompetanse. Markedets beste LXP. Intuitivt, personlig med innebygd AI og machine larning for en skreddersydd læring for deg og din organisasjons spesifikke behov-, tildeling, automatisering, oppfølging. Analyse og oppfølging i verdensklasse -ov...

Lær deg mer om Cornerstone Learning

Webside

GO+ er det ideelle valget av LMS (Learning Management System). Skape, dele følg opp og minn på! GO+ virker i alle typer av enheter, sånn at brukerne kan ha tilgang til plattformen hvor som helst og når som helst. I GO+ kan dere enkelt administrere e-learning. Dere laster opp dere materiale og kompletterer med quiz og vurderinger for å sikre at deres brukere har forstått innholdet. Har dere fysiske...

Lær deg mer om GO+

Les mer

Hva er LMS?

LMS er en forkortelse av Learning Management system og er en digital læringsplattform. Slike læringsplattformer har blitt mer og mer populære i takt med at digitale tjenester har eksplodert på markedet. LMS-systemer er helt enkelt et webbasert læringsmiljø som først og fremst er blitt brukt på skoler. Det inneholder, ikke bare kurs og opplæringer, men tilbyr også funksjoner som tilrettelegger for kommunikasjon mellom lærere og elever, eller ledere og medarbeidere. Prøvene eller testene blir automatisk rettet, om du vil, og det er enkelt å håndtere kursoppfølging og resultatlister. LMS er en fleksibelt måte å håndtere læring på. En god læringsplattform tar bort mye av din administrasjon, om du jobber i en bedrift eller innen skolesystemet. Målet med et LMS-system skal være å levere en god læringsopplevelse.

Læringsplattform - hvorfor skal man ha det?

Både skoler og bedrifter trenger gode metoder for å lære bort, utvikle kompetanse og videreutdanne sine elever og medarbeidere. En læringsplattform forenkler denne prosessen gjennom å systematisere læringen. En god læringsplattform skal gi dine medarbeidere eller studenter en god opplevelse! Et LMS samler ditt kursmateriell og gjør at du kan spare inn på reiser og seminarer (og miljøet!). Du kan skreddersy alt materiell, i mange tilfeller også brande det, sånn at det passer din organisasjon eller vikrsomhet.

Du effektiviserer læringsprosessen, det passer for organisasjoner som ekspanderer og det tar ikke lang til å levere. Et LMS-system gjør at du kan følge opp opplæringsinnsats og resultat. Som administrator eller ansvarlig for opplæring på din arbeidsplass, så gir et godt læringssystem deg et godt verktøy for å kunne passe på at dine medarbeidere virkelig lærer seg det som deres organisasjon vil dem skal, samtidig som de selv, forhåpentligvis, får en bra opplevelse og kjenner at de kompetanseutvikles på en smart, effektiv og moderne måte . Trenger du at dine medarbeidere eller elever får tilgang til en enkel måte å utvikles eller videreutdannes på? Invester da i et LMS-system.

Beskrivelse av LMS-funksjoner

API & Webhooks

En viktig funksjon i et LMS er at det finnes en API-beskrivelse sånn at man kan overføre data mellom LMS og andre systemløsninger sånn som intranett, CRM-system osv. For eksempel så er det viktig når man skal overføre sitt SCORM-oppsett.

Blended learning

Det er en læringsmetode som blander tradisjonell klasseromslæring med digital onlinelæring. Hensikten er å få til en god balanse mellom personlig oppmøte og individuell læring online.

Har et forfatterverktøy

Mange LMS-verktøy tilbyr ikke content-verktøy inkludert, men tilbyr dette ofte via tredjepart. Med et eget content-verktøy inkludert i LMS-verktøyet, så kan man som bruker få fler muligheter til å skape sine egne e-læringskurs, med eget innhold, uten å måtte gå gjennom leverandøren.

Lage e-læringskurs

Nesten alle LMS-verktøy idag baserer seg på at bedriftene skal kunne skal e-læringskurs og ha tilgang til verktøy for å kunne administrere og kommunisere e-læring. Men det er en del LMS-plattformer som ikke tilbyr muligheten til å kunne lage sitt eget e-læringsoppsett fra bunn av, men man må bruke forhåndslagde moduler.

Mobil opplæringsplattform

Læringsplattformer kan brukes i mange sammenhenger, men til syvende og sist, så er det for å øke kompetanse, minske administrasjon og kunne følge opp og forbedre opplæringen. Å ha funksjoner som gjør at man kan ha online opplæring med funksjoner som gjør det mulig å interagere under opplæringen, er ofte avgjørende for hvorfor man kjøper inn et LMS.

Preboarding

I et LMS så finnes det verktøy og teknikker som gjør at man kan digitalisere og automatisere sin onboardingprosess. Teknikker som videoer, tester og sertifiseringer, e-signaturer osv. Dette er teknikker som er veldig anvendelige når man skal lage en holdbar, digital onboarding innen sin organisasjon.

SCORM kompatibel

SCORM (Sharable Content Object Reference Mode) er en metode for å kunne forflytte og dele lærende objekter og deres innhold mellom ulike LMS-plattformer. Veldig vanlig på det svenske markedet, og hele SCORM-ideen kommer fra det amerikanske militæret.

Sosiale læringsaktiviteter

Med sosiale læringsaktiviteter menes det at LMS-verktøyet tilbyr muligheten at deltagere kan kommentere og dele hverandres innlegg i ulike sosiale kanaler. Det muliggjør å enkelt kune lenke inn sider fra eksterne sosiale medierkilder som Instagram, Twitter og lignende.