HjemSystemguidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste LMS og læringsplattformer

Hvilken læringsplattform (LMS) passer deg?

LMS står for Learning Management System, men på norsk er det vanligere å si ”læringsplattform” eller ”LMS-plattform”. Du kjenner sikkert allerede til ordet ”e-lærinng”, som betyr digital læring. Kjært barn har mange navn. Innen skolesystemet har læringsplattformer den seneste tida blitt et krav, men læringsplattformer blir stadig mer populært blant bedrifter og andre organisasjoner som trenger å samle utdanningsmateriell og øke den interne kompetansen.

Et LMS-system tilrettelegger for undervisning, men inneholder også funksjoner som anmeldelser, sjekklister og kommunikasjonsverktøy og kan med fordel også brukes for onboarding av nye medarbeidere i en organisasjon. Hos BusinessWith kan du sammenligne LMS-systemer for å finne den beste læringsplattformen for akkurat deg og din virksomhet. De fleste Learning Managementsystemer støtter en eller annen form for bransjestandard for e-læring, der den mest kjente er SCORM. Nedenfor kan du se hvilke LMS-systemer som finnes på det norske markedet og finne det beste LMS-systemet for dine behov og krav.

Hva trenger jeg å vite om LMS-systemer?

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Karakterlæring er en skalerbar og moderne LM -er som brukes av alt fra mindre utdanningsselskaper til nesten halvparten av Sveriges regioner. Karakterlæring inneholder full støtte for e-læring, administrasjon av fysiske kurs og blandet læring. Med vår prisbelønte forfatterverktøykomponist er det enkelt å lage interaktiv, responsiv og tilgjengelig e-læring direkte i plattformen. Vi er en trygg og e...

Lær deg mer om Grade Learning

Webside
Learnster

Learnster

Learnster

Learnster utvikler morgendagens læringsplattform for voksende organisasjoner som vil oppnå maksimal utvikling på minimal tid. Learnsters innovative teknologi skaper nye muligheter til kommunikasjon og informasjonsdeling innen hele organisasjonen. Spar verdifull tid med hjelp av Learnsters smarte regler for automasjon. Revolusjonerende Knowledge Gap AI sikrer at den som skal lære fokuserer på det v...

Lær deg mer om Learnster

Webside
Learningbank

Learningbank

Learningbank

Brukervennlig, intuitivt LMS og onboarding-plattform. Spar tid med automatisering, skap engasjerende innhold eller bruk ferdige læringsmoduler. Samle digital og fysisk opplæring på ett sted, og rapporter fremgang på en enkel måte. Perfekt match for selskaper med over 100 ansatte. Les mer og få en gratis demo.

Lær deg mer om Learningbank

Webside
CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne

CatalystOne er en av Nordens ledende leverandører av HR-systemer. Vi tilbyr et bredt utvalg av fleksible HR-løsninger som strømlinjeformer og effektiviserer dine HR-prosesser. Våre løsninger løfter og forbedrer medarbeideropplevelsen og gjør hverdagen enklere for HR, ledere og medarbeidere, og samtidig frigjøre tid som du kan bruke på å skape resultater.

Lær deg mer om CatalystOne

Webside
Visma Talent

Visma Talent

Visma Talent Solutions

Digitaliser alle HR-prosesser i system-støtte der alt henger sammen. Visma Talent tilbyr markedsledende LMS med støtte for læring i alle former, inkludert støtte for LXP. Dette LMS støtter alle organisasjoner om det så kun handler om å lage en sentral opplæringskatalog og håndtere samsvarskrav, til å bygge opp avanserte ”blending learning programmer”. Automatisert tildelning. Smarte og individuell...

Lær deg mer om Visma Talent

Les mer
Storyals LMS365

LMS365

Storyals

LMS365 er en prisvinnende plattform utviklet av morselskapet Elearningforce International. De er et privateid programvareselskap etablert i Danmark 2003. LMS365 er "smart, enkel og kostnadseffektiv". LMS365 er nøkkelen til veldig engasjerte, effektivt trente ansatte og et samarbeidsrom for det moderne selskapet. For hver bransje, institusjon, organisering eller statlig/kommunal enhet er kontinuerl...

Lær deg mer om LMS365

Webside

ISPring Learn er et raskt og enkelt læringsstyringssystem som lar brukeren kjøre et bredt spekter av scenarier. Dette inkluderer onboarding, produktopplæring, salgstrening, kanalopplæring, trening og sertifisering av etterlevelse. Plattformen har et intuitivt grensesnitt som gjør det enkelt for både det som lærer og den som underviser. Systemet har en sterk analyse og rapportmotor som lar lærere h...

Lær deg mer om iSpring Learn

Les mer
Cornerstone Learning

Cornerstone Learning

Cornerstone OnDemand

Cornerstone er markedsleder innen læring og gir organisasjonen din en fullstendig og integrert støtte for å sikre at dine ansatte er motiverte med de riktige ferdighetene. Markedets beste LXP -intuitive, personlig med bygget AI og maskinlæring for en tilpasset læring for deg og dine ansatte. Robust LMS - Et komplett sett med verktøy for å tilpasse løsningen for organisasjonens spesifikke behov, ti...

Lær deg mer om Cornerstone Learning

Webside
Docebo

Docebo

TicTac Interactive

Docebo er markedets ledende LXP (Learning Experience Platform). Med AI og sosial læring gir du brukerne den beste læringsopplevelsen! Docebo er skybasert og fungerer i alle typer enheter, slik at brukere kan få tilgang til plattformen hvor som helst og når som helst. Vil du samle all digital utdanning i en brukervennlig LXP? Vil du lage personlige utdanningsstrømmer ved hjelp av AI? Vil du lage en...

Lær deg mer om Docebo

Les mer

Et skybasert HR-system som inneholder moderne HR-funksjoner som gjør personalprosessene mer effektive og gir deg en enklere jobbhverdag.

Lær deg mer om 4Human HRM

Les mer
Cimple

Cimple

Cimple

En global e-læringsplattform på nett som har mer enn 20 000 brukere. Inneholder LMS-funksjoner som forfatterverktøy, administrasjonsverktøy osv.

Lær deg mer om Cimple

Les mer

Et e-læringsverktøy som er utviklet for å øke ferdigheter og administrasjon når det gjelder læring og kompetanseutvikling. Verktøyet er utviklet i Norge for norske bedrifter.

Lær deg mer om Didac Trainer

Les mer
E-learning.no

E-learning.no

Educatia AS

Et enkelt LMS-system som brukes via mobil og nettbrett. Du kan for eksempel opprette egne kompetanseprofiler og kursbevis til bruk i læringen.

Lær deg mer om E-learning.no

Les mer
eKurs Norge

eKurs Norge

eKurs Norge

Et brukervennlig LMS der du enkelt kan lage e-læringskurs. Systemet kan brukes på flere språk og har et eget administrasjonsverktøy.

Lær deg mer om eKurs Norge

Les mer
Eloomi

Eloomi

Eloomi

Enkle LMS -systemer som kobler din interne og eksterne trening. Bygget for å gjøre ansatte mer bevisste på ny forretningspolitikk og øke kunnskapen, ved å bruke den brukervennlige skytjenesten.

Lær deg mer om Eloomi

Les mer
GO+

GO+

TicTac Interactive

GO+ er det ideelle valget av LMS (Learning Management System). Opprett, del, følge opp, minne! Go+ fungerer i alle typer enheter slik at brukere kan få tilgang til plattformen hvor som helst og når som helst. I Go+ kan du enkelt administrere e-læring. Du laster opp materialet ditt og supplement med quiz og evalueringer for å sikre at brukerne dine har forstått innholdet. Har du fysiske møter og we...

Lær deg mer om GO+

Les mer
Inwise

Inwise

Ludensgruppen

En egenutviklet e-læringsplattform som inneholder innovative LMS-funksjoner for å oppnå bedre kommunikasjon, f.eks. en meldingstjeneste. Et LMS for å øke kompetanseutviklingen.

Lær deg mer om Inwise

Les mer

Munio LMS-systemet er en bransjetilpasset læringsplattform for e-læring (bygg- og anleggsbransjen). Plattformen er kompatibel med Adobe og andre viktige LMS-funksjoner for å øke kompetanseutviklingen.

Lær deg mer om Munio LMS

Les mer
Simployer

Simployer

Simployer

Vi har bygd et HRM-system med menneskene i sentrum. Vi kaller det People First Technology. De praktiske verktøyene gir en mer effektiv arbeidshverdag som sparer tid og passer på at dere har unisone prosesser i virksomheten.

Lær deg mer om Simployer

Les mer
SimplyLearn

SimplyLearn

SimplyLearn

Et enkelt LMS-system der brukeren kan lage e-læringskurs og gjennomføre opplæringsenheter. LMS-plattformen er basert på wordpress.

Lær deg mer om SimplyLearn

Les mer

Hva er LMS?

LMS er en forkortelse av Learning Management system og er en digital læringsplattform. Slike læringsplattformer har blitt mer og mer populære i takt med at digitale tjenester har eksplodert på markedet. LMS-systemer er helt enkelt et webbasert læringsmiljø som først og fremst er blitt brukt på skoler. Det inneholder, ikke bare kurs og opplæringer, men tilbyr også funksjoner som tilrettelegger for kommunikasjon mellom lærere og elever, eller ledere og medarbeidere. Prøvene eller testene blir automatisk rettet, om du vil, og det er enkelt å håndtere kursoppfølging og resultatlister. LMS er en fleksibelt måte å håndtere læring på. En god læringsplattform tar bort mye av din administrasjon, om du jobber i en bedrift eller innen skolesystemet. Målet med et LMS-system skal være å levere en god læringsopplevelse.

Læringsplattform - hvorfor skal man ha det?

Både skoler og bedrifter trenger gode metoder for å lære bort, utvikle kompetanse og videreutdanne sine elever og medarbeidere. En læringsplattform forenkler denne prosessen gjennom å systematisere læringen. En god læringsplattform skal gi dine medarbeidere eller studenter en god opplevelse! Et LMS samler ditt kursmateriell og gjør at du kan spare inn på reiser og seminarer (og miljøet!). Du kan skreddersy alt materiell, i mange tilfeller også brande det, sånn at det passer din organisasjon eller vikrsomhet.

Du effektiviserer læringsprosessen, det passer for organisasjoner som ekspanderer og det tar ikke lang til å levere. Et LMS-system gjør at du kan følge opp opplæringsinnsats og resultat. Som administrator eller ansvarlig for opplæring på din arbeidsplass, så gir et godt læringssystem deg et godt verktøy for å kunne passe på at dine medarbeidere virkelig lærer seg det som deres organisasjon vil dem skal, samtidig som de selv, forhåpentligvis, får en bra opplevelse og kjenner at de kompetanseutvikles på en smart, effektiv og moderne måte . Trenger du at dine medarbeidere eller elever får tilgang til en enkel måte å utvikles eller videreutdannes på? Invester da i et LMS-system.

Beskrivelse av LMS-funksjoner

API & Webhooks

En viktig funksjon i et LMS er at det finnes en API-beskrivelse sånn at man kan overføre data mellom LMS og andre systemløsninger sånn som intranett, CRM-system osv. For eksempel så er det viktig når man skal overføre sitt SCORM-oppsett.

Blended learning

Det er en læringsmetode som blander tradisjonell klasseromslæring med digital onlinelæring. Hensikten er å få til en god balanse mellom personlig oppmøte og individuell læring online.

Har et forfatterverktøy

Mange LMS-verktøy tilbyr ikke content-verktøy inkludert, men tilbyr dette ofte via tredjepart. Med et eget content-verktøy inkludert i LMS-verktøyet, så kan man som bruker få fler muligheter til å skape sine egne e-læringskurs, med eget innhold, uten å måtte gå gjennom leverandøren.

Lage e-læringskurs

Nesten alle LMS-verktøy idag baserer seg på at bedriftene skal kunne skal e-læringskurs og ha tilgang til verktøy for å kunne administrere og kommunisere e-læring. Men det er en del LMS-plattformer som ikke tilbyr muligheten til å kunne lage sitt eget e-læringsoppsett fra bunn av, men man må bruke forhåndslagde moduler.

Mobil opplæringsplattform

Læringsplattformer kan brukes i mange sammenhenger, men til syvende og sist, så er det for å øke kompetanse, minske administrasjon og kunne følge opp og forbedre opplæringen. Å ha funksjoner som gjør at man kan ha online opplæring med funksjoner som gjør det mulig å interagere under opplæringen, er ofte avgjørende for hvorfor man kjøper inn et LMS.

Preboarding

I et LMS så finnes det verktøy og teknikker som gjør at man kan digitalisere og automatisere sin onboardingprosess. Teknikker som videoer, tester og sertifiseringer, e-signaturer osv. Dette er teknikker som er veldig anvendelige når man skal lage en holdbar, digital onboarding innen sin organisasjon.

SCORM kompatibel

SCORM (Sharable Content Object Reference Mode) er en metode for å kunne forflytte og dele lærende objekter og deres innhold mellom ulike LMS-plattformer. Veldig vanlig på det svenske markedet, og hele SCORM-ideen kommer fra det amerikanske militæret.

Sosiale læringsaktiviteter

Med sosiale læringsaktiviteter menes det at LMS-verktøyet tilbyr muligheten at deltagere kan kommentere og dele hverandres innlegg i ulike sosiale kanaler. Det muliggjør å enkelt kune lenke inn sider fra eksterne sosiale medierkilder som Instagram, Twitter og lignende.