Alt om systemer og programvare for e-handel

Hva er e-handel?

E-handel handler om å selge produkter elektronisk, som f.eks gjennom en nettbutikk som selger klær, elektronikk eller noe annet. Markedet for å selge ting elektronisk har absolutt eksplodert de siste tjue årene. Du har sikkert hørt begrepet «butikkdød» – og med rette er at netthandel i økende grad tar over forbrukerkjøp i fysiske butikker. Sitter hjemme ved datamaskinen eller nettbrett, eller å klikke hjem noe mens du er på farten via mobiltelefonen, tilbyr en enorm fleksibilitet for dagens forbrukere.

Noe av det faktum at e-handel bare vokser og vokser, er at det gjør det e-handelsplattformene og verktøyene for å lage din egen e-handel. Med veldig enkelt betyr at alle faktisk kan starte en i dag e-handelsløsning. Som gründer når du en helt annen mengde ved å selge dine varer, tjenester eller produkter på nettet. Du trenger aldri å bekymre deg over åpningstidene, noe som er en stor fordel - spesielt for potensielle kunder kjøper. Når du har en nettbutikk har de mulighet til å klikke hjem et produkt fra deg, selv når klokken er tre på en lørdag morgen. De elektroniske verktøyene hjelper bedriften din med lagerstatus og lagerstyring.

I tillegg til å møte en forbruker kan du selvfølgelig jobbe B2B, eller faktisk også C2C. Det siste betyr at du som forbruker selger til andre forbrukere.

For å drive e-handel er det bra om du har kunnskap og salg og i noen grad også om IT. I dag finnes det en rekke verktøy og løsninger som kan hjelpe deg med å selge dine varer eller tjenester online i ett vellykket måte. BusinessWith gir deg en klar oversikt om hva de ulike løsningene er og vårt råd er å ta utgangspunkt i brukervennlighet, fleksibilitet og selvfølgelig også pris - når du leter etter den beste løsningen for bare ditt selskap.

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Hvorfor bruker du e-handel?

Fagrekord etter fagrekord. Slik høres det vanligvis ut i e-handelsbransjen nesten hvert år, og for mange er det liten overraskelse. Vi kjøper stadig mer varer og tjenester via Internett i stedet for å søke (noen ganger forgjeves) etter dem i en fysisk butikk. På Internett kan vi raskt og enkelt finne det vi ønsker leter etter, og med noen raske knappetrykk faktisk bestille den hjem direkte fra TV-sofaen.

De av dere som vurderer å starte en e-handelsbedrift har sikkert allerede lagt merke til det til fordelene det ville gi deg å starte en nettbutikk. Her slipper du lokaleleie, tilpasser deg spesielle åpningstider og du kan nå et helt nytt spekter av kunder. Alle som er interessert i smarte markedsføringsteknikker kan raskt finne veien til å tiltrekke seg nye kjøpere til sin e-handel.

Ingen e-handel uten en smart e-handelsplattform. Avhengig av type av varer eller tjenester du selger, finnes det ulike verktøy eller løsninger som passer deg. Vurder om du trenger en e-handelsplattform som tilbyr SEO-verktøy, integrasjon med andre systemer som CRM-systemer eller hvis du trenger en skalerbar løsning som kan akselereres når du vokser.

BusinessWith gir deg en klar og enkel oversikt over hvilke plattformløsninger som finnes. Filtrer og sammenlign enkelt direkte i vår sammenligningsguide.