HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Alt om systemer og programvare for Data & Analyse

Hva er data og analyser?

Systemer innen data og analyse kommer alle ned på én ting - å gi deg de dataene og grunnlaget du trenger for å kunne ta den riktige avgjørelsen i og for deg virksomhet. Verktøyene kan blant annet hjelpe når du ønsker å vurdere din egen markedsinnsats, gjennomgå bedriftens omsetning eller få en prognose for hvordan selskapet forventes å ha det.

Å sitte alene med ulike typer støtte anbefales heller ikke uten å gjette hva en bestemt del av data betyr. Det er nettopp derfor mannen bruker et system, et verktøy som hjelper til med å analysere viktig informasjon eller for å forutsi fremtiden, for eksempel et budsjett og prognoseverktøy.

Bak disse komplekse systemene er det utrolig smarte funksjoner, som er grunnlaget for det kunstige intelligensen - hvor datamaskinene og enhetene våre er programmert eller har verktøy som kan finne ut sammenhenger, se trender, løse problemer, forutsi selskapets virksomhet eller generalisere.

Systemer og verktøy innen data og analyse er enormt tidsbesparende og nyttige deg til å ta veloverveide beslutninger, som en business intelligence-system. Uten et verktøy for data og analyse er det lett å famle seg i blinde og ikke vite om for eksempel salgsinnsatsen ble bra.

Test systemguiden

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Topp system innenfor Data & Analyse

Hvem passer et system for data og analyse for?

For deg som ønsker å få automatisk innsikt i hvordan bedriften din har det, og for deg som sitter med store beslutningsgrunnlag, er et verktøy eller system innenfor data og analyse perfekt. Også for de som jobber med markedsføring eller økonomi, kan det være svært nyttig å visualisere hvordan ulike innsatser droppet ut, eller å rett og slett ha et budsjettverktøy å støtte seg på.

Her kan du analysere dataene dine, som du for eksempel kan velge å dele med andre brukere. Når du velger et system, bør du imidlertid tenke på det forkunnskapene. Hvor avansert kan systemet være? Leter du etter en enkel løsning som du kan begynne å bruke med en gang? Foretrekker du å ha en skybasert en løsning? BusinessWith gir deg et bredt utvalg av systemer direkte inn sammenligningstjenesten.

Hvorfor bruke systemer for data og analyse?

Excel i all sin prakt, men data- og analysesystemene sparer deg for mye mer tid – og kan gi deg enda mer hjelp underveis i å forstå sammenhenger eller tolke ulike data i selskapet. Du bør imidlertid vite hva dataene vil hjelpe deg til trekke konklusjoner, slik at du forstår og tolker det hele riktig. Å håndtere informasjon eller data på et område du ikke behersker fullt ut, er å gjøre bedriften eller organisasjonen en bjørnetjeneste.

For å planlegge bedriftens fremtid er data viktig å forstå riktig avgjørelse. En datadrevet strategi gir deg dokumentert informasjon som lene seg tilbake mot. Å for eksempel ha en datavisualiseringsverktøy gjør det lettere å se mønstre og få ny innsikt.