HjemSystemGuidenOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste prosesskartleggingsverktøy

Hvordan bør jeg tenke på å velge et prosesskartleggingsverktøy?

Prosesskartlegging går hånd i hånd med prosessledelse, men er mer fokusert på modellering, visualisering og dokumentasjon. Prosesskartleggingen har som mål å gjenkjenne og forstå flaskehalsene som kan eksistere i prosessene internt. Konkret visualiserer du vanligvis prosessene for å se disse flaskehalsene. Ved hjelp av en solid prosesskartlegging blir det lettere å identifisere hvor man kan finne direkte feil, men også muligheter for forbedring – som egentlig er det samme som å identifisere forretningsmuligheter. Mye bra kommer altså fra prosesskartlegging. Er du nysgjerrig på å komme i gang med en gang? På BusinessWiths side finner du alle systemene og verktøyene for prosesskartlegging som er tilgjengelig i Norge i dag. Vi lister opp systemene og verktøyene – du leser deg opp, sammenligner, leser anmeldelser og priser og velger. Det er ikke vanskeligere enn det.

Hva er fordelene med et prosesskartleggingsverktøy?

Prosesskartlegging gir deg en rekke fordeler og optimaliserer flytskjemaet du har internt. Det handler om å forstå og identifisere delene som er i hver prosess, hvordan disse henger sammen og hvorfor. Ved å kartlegge prosessene kan man se problemene i god tid og dermed ha en sjanse til å gjøre noe med dem. Videre øker kartleggingsverktøyet din forståelse, sikkerhet og gjør deg bedre i stand til å koordinere prosessene. Vil du begynne å sammenligne de beste verktøyene som er tilgjengelige på det norske markedet i dag? BusinessWith har gjort jobben for deg. Hos oss kan du enkelt sammenligne ulike funksjoner, og deretter finne det beste kartverktøyet for din spesifikke virksomhet. Du er velkommen til å bruke vår sammenligningsguide før du tar ditt valg.

Kom i gang med prosesskartleggingen

Liste over 4 forskjellige Prosesskartleggingsverktøy

Sorter etter

Et nettbasert saksbehandlingssystem hvor du kan administrere saken direkte på mobilen eller enkelt trekke ut rapporter. Brukes av mange store selskaper og kan konfigureres for å møte ulike behov.

Lær deg mer om CANEA Workflow

Les mer
InfoCaption

InfoCaption

InfoCaption

InfoCaption sitt prosessverktøy bidrar til en tydelig prosesstruktur med fleksibel informasjonsdeling i virksomheten. En brukervennlig og nettbasert løsning som også er tilgjengelig for alle medarbeidere i sanntid under oppdateringer. Brukervennligheten gjør det mulig for alle ansatte å bruke systemets funksjoner uten å være spesialister på IT, noe som skaper en god arbeidsdeling og sikrer at alle...

Lær deg mer om InfoCaption

Les mer
Plandisk-logo

Plandisk

Visma Plandisc AS

Plandisc er et planleggingsverktøy som er designet for å hjelpe bedrifter med å organisere og optimalisere ressursforvaltningen. Verktøyet lar deg opprette interaktive tidsplaner som visualiserer og koordinerer oppgaver, prosjekter og skift på en intuitiv måte. Blant de mange kjernefunksjonene er oppgavetildeling, fraværshåndtering, mulighet til å planlegge og følge opp ressursforbruk samt grunnle...

Lær deg mer om Plandisk

Les mer

Et nettbasert og brukervennlig styringssystem som enkelt er tilpasset selskapets behov. Inkluderer funksjoner som prosesskart, dokumentstyring, versjonskontroll og risikostyring.

Lær deg mer om SIMPLI Manage

Les mer

Kom i gang med prosesskartleggingen

Prosesskartlegging kan høres ut som noe veldig avansert og noe som kun er ment for de nerdeste IT-folk. Men faktum er at prosesskartlegging kan gjøres med enkle midler. Post-its eller tegning på A4 er en måte å tegne og lage flytskjemaer på. Men å ha et modelleringsverktøy eller visualiseringsverktøy er det vanligste i dag. Bare det å kunne visualisere prosessene dine er det du har tenkt å gjøre når du vil kartlegge prosesser. Uten visualiseringer er det vanskelig å kartlegge prosessen. Og dette er ingenting som trenger å være kjedelig og kjedelig.

Kartleggingsprosesser kan gjøres med farge og form – hvorfor ikke prøve å bruke et prosesskartleggingsverktøy for å komme i gang? Ikke glem å involvere relevante ansatte før du bestemmer deg for hvilken type system du skal bruke. BusinessWith hjelper deg med å sammenligne og velge verktøy – allerede i dag.

Beskrivelse av produktegenskaper

API

Gjør det mulig å enkelt integrere prosesssystemet med resten av organisasjonssystemene for å skape en kontinuerlig flyt og god nettverkstilkobling i hele organisasjonen.

Arbeidsdeling

Fordel arbeidet innenfor prosessene mellom kolleger og organiser hvem som gjør hva.

Automatiske varsler

Bli varslet om viktige hendelser eller oppgaver i prosessen. Nyttig ved avvik, da varsler kan brukes til å informere om disse.

Avvikshåndtering

Det finnes verktøy for å dokumentere avvik, og de kan håndteres direkte i systemet. I kombinasjon med de automatiske varslene kan dette være nyttig for å håndtere avvik raskt og forhindre at de oppstår igjen.

Dashboard

Dashboard-funksjonen skaper en grafisk oversikt over instrumentene i prosessen og er en nyttig funksjon som gir god kontroll over driften.

Håndtering av dokumenter

En prosess kan bestå av flere enheter eller underprosesser, og denne funksjonen gjør det mulig å lagre og opprette dokumenter innenfor disse eller for hele prosessen.

Prosesskart

Se for deg de ulike prosessene i organisasjonen på prosesskartet. Visualiser delprosesser og koble sammen de ulike enhetene på kartet og få full oversikt over organisasjonen.

Standardiserte symboler

Ved å bruke standardiserte symboler for prosessene er det lettere for ansatte å forstå betydningen av prosessflyten og hva deres oppgaver er.

Tillatelser

Gi tilgang og kompetanse til ansatte som synes egnet til å håndtere prosessene eller delprosessene i organisasjonen.