HjemSystem veiledningOm ossFor leverandører

Sammenlign Norges beste KMA-verktøy

Hvorfor trenger du et KMA-system?

KMA står for kvalitet, miljø, arbeidsmiljø og handler om hvordan sikre at for eksempel et byggeprosjekt går på en trygg måte. Kvalitetssikring av et byggeprosjekt er ekstremt viktig for å sikre at planen blir fulgt. Eksempler på hva som inngår i en KMA-plan er å sørge for at arbeid med bad går som det skal, eller at kabler føres riktig. Her foretar du rett og slett løpende kontroller, såkalte egensjekker. Risikovurdering vedrørende arbeidsmiljø og analyse eller plan for hvordan ens prosjekt påvirker miljøet inngår også i et KMA-system. Du bør derfor systematisk kunne vise at du har miljøarbeid.

Det finnes flere forskjellige KMA-verktøy på markedet i dag, som du kan sammenligne og kontrastere for å finne systemet som er i tråd med det du leter etter. BusinessWith viser de forskjellige systemene, slik at du kan finne det beste KMA-systemet for din bedrift.

Hva bør jeg kreve av et KMA-system?

KMA-systemer eller KMA-planer brukes altså for å kvalitetssikre for eksempel et byggeprosjekt og gjøre dokumentasjon så mye enklere og hvor du kan forsikre deg om at du følger ISO-standarder. Når du gjør egenkontroller som er signert, har sjekklister og ulike skjemaer, blir det enkelt å følge med på fremdriften i arbeidet. KMA-verktøyet er også nyttig for å registrere eventuelle ulykker eller avvik.

KMA-systemene er ditt styringssystem som skal være din støtte i arbeidet med å forbedre virksomheten fra aspektene kvalitet, miljø og arbeidsmiljø. Når du leter etter et KMA-system, bør du finne det som er så nær virkeligheten din som mulig. Brukervennlighet er viktig. Må verktøyet være tilgjengelig som app på mobilen? Skal du integrere det med andre systemer? Hos oss i BusinessWith kan du enkelt sammenligne KMA-systemer for å finne det beste for din bedrift. Velkommen til å bruke vår sammenligningsguide allerede i dag.

Les mer om kvalitet, miljø og arbeidsmiljø

Test systemveiledningen

La våre algoritmer veilede deg til å velge riktig system.

Liste over 12 forskjellige KMA-verktøy

Addsystems tilbyr en webplattform for styringssystemer som skal føles morsomt, trygt og effektivt for brukeren å jobbe i. På denne måten blir det lettere å få hele organisasjonen med i et system med ISO som virkelig utgjør en forskjell. Det er også fullt mulig å legge til standardløsninger men også gjøre kundetilpasninger basert på endrede behov og ønsker.

Lær deg mer om Add Ledningssystem

Les mer
2c8

2c8

2c8

2C8 tilbyr verktøy for å lage styringssystemer basert på forskjellige standarder og forskrifter, inklusive ISO 9001, ISO 14001 og SOSFS. Med 2C8 Apps lager du visuelle modeller av prosessstrømmer, organisatoriske tidsplaner og mye mer. Modellene er enkle å lese, slik at dine ansatte kan fordype seg i detaljer etter behov og følge lenker til dokumenter og andre systemer. 2C8 Apps skaper enighet i o...

Lær deg mer om 2c8

Les mer
Next Project

NEXT

Next One Technology AB

Alle puslespillbrikkene på plass, uten bindingstid Mange brikker i puslespillet må på plass for en vellykket bygge- eller anleggsvirksomhet, men i bunn og grunn koker alt ned til dette: Riktig personale, grundige daglige rapporter, hold øye med kostnadene og sørg for at du alltid tar betalt for tjenestene du faktisk levere. Personalet kan ikke Next hjelpe til med, men resten av puslespillbrikken...

Lær deg mer om NEXT

Les mer
SmartDok

SmartDok

Smartdok as

SmartDok er den mest brukte løsningen i bygge- og anleggsnæringen, og det er ikke uten grunn. Løsningen består av moduler som gir deg oversikt og enkel kontroll over timer på mann og maskin, HMS/KS-system, vareforbruk, service og vedlikehold av maskiner, dokumenthotell, verktøyoversikt, dokumentasjon i form av bilder og sjekklister, kjørebok, brøytelister med mer. Alt i en app! Systemet er webbase...

Lær deg mer om SmartDok

Les mer
AM system

AM system

AM Hultdin system AB

AM System er et skybasert styringssystem som forenkler kontrollprosessen for både små og store selskaper. Ved hjelp av dokumentmodulen administrerer du alle avtalene og dokumentene dine, mens saksbehandlingsmodulen bidrar til en kontrollert og intuitiv arbeidsflyt for hver ansatt. Alle medarbeidere får tilgang til alle aktuelle opplysninger som er relevante for rollen deres, og kan dele oppdaterin...

Lær deg mer om AM system

Les mer
Fonn-logo

Fonn

Fonn as

Fonn er et fleksibelt prosjektstyringsverktøy rettet mot bygg- og anleggsbransjen. Ved hjelp av Fonn kan du styre et ubegrenset antall prosjekter, med rollestyrt tilgang for både de ansatte og samarbeidspartnere. I tillegg får du tilgang til avanserte funksjoner for plotting, måling og annotering, samt et Gantt-skjema for full oversikt over alle oppgaver og tidsfrister.

Lær deg mer om Fonn

Les mer
Resop-logo

Resop

Resop as

Resop as jobber med ISO- sertifiseringer, kvalitetsledelse, rådgivningstjenester, utvikling og support. Resop Kvalitetssystem leveres som en skytjeneste som kan implementeres og driftes av interne ressurser, eller vi kan bistå med bygging, implementering og vedlikehold alt etter hva kundene ønsker.

Lær deg mer om Resop

Les mer
Jobbox-logo

Jobbox

Total Kontroll AS

Total Kontroll leverer programvareløsninger og hardware som effektiviserer arbeids hverdagen og oppfyller lovkrav for våre kunder. Våre tjenester hjelper kundene å holde seg oppdaterte, bli mer effektive og spare penger ved å tilby programvare og Internet of Things-løsninger (IoT). Vi leverer en lang rekke tjenester deriblant prosjektstyringsverktøy, timeregistrering, elektronisk kjørebok og HMS/i...

Lær deg mer om Jobbox

Les mer
Inosa-logo

Inosa

Inosa AS

INOSA er et nettbasert styrings- og kvalitetssystem som sikrer at arbeidet blir utført som planlagt. Du får oversikt over alle arbeidsoppgaver og hvilken rekkefølge oppgavene bør ha i arbeidsflyten. Det er enkelt å registrere, rapportere og behandle avvik, og systemet sørger for at årsaken blir definert, og at tiltakene som bør utføres blir prioritert. Verktøyet er nettbasert og finnes på alle enh...

Lær deg mer om Inosa

Les mer

Et nettbasert og brukervennlig styringssystem som enkelt er tilpasset selskapets behov. Inkluderer funksjoner som prosesskart, dokumentstyring, versjonskontroll og risikostyring.

Lær deg mer om SIMPLI Manage

Les mer
Proresult-logo

Proresult

Proresult as

Proresult er stolt over å kunne tilby et komplett og brukervennlig styringsystem til våre kunder. Mange kunder bruker i dag forskjellige system på timeregistrering og HMS/KS. Dette kan være tungvint, dyrt og frustrerende for de som arbeider ute i felt. Vi har nå gjort HMS/KS enkelt og rimelig! Proresult leverer HMS/KS- system tilpasset din bedrift med de sjekklister og skjemaer du har bruk for – k...

Lær deg mer om Proresult

Les mer
Landax

Landax

Landax

Landax tilbyr et modulært styringssystem som enkelt kan tilpasses selskapets behov ved å kombinere de mange modulene som tilbys. Funksjoner som kan legges til inkluderer kompetansemodul, risikoanalyse og prosesskart. Landax er et webbasert styringssystem for administrasjon, ledelse og kontroll. Du får alle verktøy du trenger for å utøve kvalitetsledelse samlet i én programvare. Vi står også til tj...

Lær deg mer om Landax

Les mer

Hvorfor er kvalitet, miljø og arbeidsmiljø så viktig?

Et KMA-verktøy er ofte integrert i virksomhetens operativsystem og er en viktig del av arbeidet med å sikre at byggeprosjektene følger og overholder ISO-standarder. Kvalitetsarbeidet omfatter kvalitetssikring av selve utførelsen og leveransen, som å følge kundens ønsker og krav.

Miljøarbeid har som mål å sikre at virksomheter har et ansvar for å følge miljølover og -forskrifter. I tillegg er det å jobbe for et så trygt, sikkert og godt arbeidsmiljø som mulig, noe KMA-systemet også er med på å understøtte.

Kort oppsummert kan det sies at KMA-systemet hjelper med både struktur og orden. Mange foretrekker å ha et KMA-verktøy med ferdige maler, KMA-håndbok og risikoanalyser som du kan redigere selv. Miljøkvalitet og arbeidsmiljøpolitikk er et must for enhver bedrift som bygger eller utfører andre typer arbeid - BusinessWith hjelper deg med å finne det riktige systemet. Velkommen til å sammenligne og velge KPA-verktøy i vår sammenligningsguide.

Beskrivelse av produktegenskaper

Avvikshåndtering

Ved avvik i arbeidet kan disse dokumenteres og status noteres og administreres i systemet.

Bildedokumentasjon

Gir mulighet til å dokumentere hendelser eller forhold ved hjelp av bilder. Last opp bilder i systemet og koble dem til spesifikke hendelser for en mer detaljert prosess.

Dokumentbehandling

Samle viktige dokumenter digitalt og strukturert på ett sted i systemet og unngå unødvendig papirhåndtering.

EAT-registrering

En funksjon spesielt rettet mot byggebransjen som lar selskapet registrere potensielle ÄTA-tilskudd.

KMA-håndbok

Håndbok om hvordan kvalitet, miljø og helse og sikkerhet integreres i systemet, som er en god veiledning for hvordan organisasjonen bør drive sitt arbeid på disse områdene.

Oppgavehåndtering

Funksjonen letter håndteringen av sakene som er aktuelle i organisasjonen ved å samle dem og oppdatere dem med tilsvarende status for hvor de er i prosessen.

Rapporter

Lag og del rapporter med kollegaer for å skape en god forståelse av situasjoner i bedriften.

Ressurshåndtering

Forvalter de ulike ressursene i organisasjonen. Med denne funksjonen kan bedrifter få bedre oversikt over hvordan ressursene forvaltes for å øke lønnsomhet, kvalitet og redusere miljøbelastningen.

Støtte for ISO-standarder

Systemet har funksjonaliteten som kreves for å tillate sertifisering av ulike ISO-sertifikater.